2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Kaszás Attila
Puskás Péter
Palcsó Tamás
Hoffman Mónika
Miller Zoltán

Díszbemutató, Kaszás Attila nélkül

A film premierjét egy mindenki számára szomorú és felfoghatatlan esemény árnyékolja be, hiszen az 56 csepp vér a fiatalon, tragikus hirtelenséggel elhunyt Kaszás Attila utolsó jelenése a mozivásznon. A rockmusical bemutatója április 10-én lesz. 

Időhíd: Rómeó és Júlia - Robi és Juli

Vannak történetek, amelyeket mindig, el lehet s el kell mesélni, főleg ha azok minden korban és történelmi helyzetben próbára teszik erkölcsi tartásunkat. A film eseményei 1956. október 23-án kezdődnek. Szereplői a világ, az ország végére vetett fiatalok, akik számára szerelem a forradalom, és forradalom a szerelem.

A kicsinyke határ menti település hűen tükrözi a kor viszonyait: rendszeresek az összetűzések, csetepaték a helyi ávósok, és a fiatal kitelepítettek között. A fiatal helyi plébános, Lőrinc hitét követve, és mindent latba vetve próbálja elejét venni a konfliktusoknak, de minden hiába. 1956. október 23-án, az ÁVÓ a helyi orosz parancsnok lányának születésnapjára bált rendez, amelynek időpontjára a helyi fiatalok újabb összecsapást terveznek a karhatalommal, ám a fővárosi forradalom hírére a bál félbeszakad. De a szerelem Juli (helyi ÁVO-s parancsnok lánya) és Robi (kitelepített színész) között ekkora már tombol. Ám Lőrinc minden igyekezete ellenére sem képes megóvni a fiatalok szerelmét, de még csak az életüket sem: őket is utoléri a vérontás.

Előbb élő előadás, aztán film

A Papp László Sportarénában megrendezett előadás egyben forgatási helyszín is volt, hiszen a díszleteket is ennek megfelelően készítettek, sőt a színészeket is úgy tanították be, hogy az elő előadásból máris filmet lehessen varázsolni. Összesen 16 kamerával rögzítették az összpróbát és a két előadást, majd ebből vágták össze magát a filmanyagot.

Akik nélkül nem lehetett volna

Az 56 csepp vér című rockmusicalt nem mindennapi alkotógárda készítette. Pintér Tamás ötlete, Mihály Tamás zenéje, Horváth Péter darabja és dalszövegei, valamint Réz András és Bokor Attila forgatókönyve együtt a garancia a sikerre. A film rendezője Bokor Attila, aki az egykori Color zenekar tagjaként a zeneszerzésben is kivette részét. A nagyszabású Grantfilm produkció, Nagy Endre producer érdeme.

Seres Zoltán, az orosz tisztet, Forgács Péter, az ávós őrnagyot, Balogh Erika pedig a feleséget személyesíti meg a filmben. Nem túl gyakori, hogy egy színész családtagjával szerepelhessen egy darabban, Miller Zoltán azonban most édesapjával, Miller Lajossal együtt jelenik meg a filmvásznon. Veress Mónika, Júliát alakítja, a Megasztárból ismert Hoffmann Mónika pedig a lány barátnőjeként lép színre. Lőrinc lelkiismereteként Alföldi Róbert remekel.

A tinilányok ideáljait is felsorakoztatja a film, hiszen az utóbbi évek nagy kedvencei, Palcsó Tamás és Puskás Peti is feltűnik a színen. Peti szinte vérében hordozza színészetet, ám Palcsó Tamás életében először szerepel filmvásznon, aki Robit igazi modernkori Rómeóként. testesíti meg:

Bemutató: akik semmitől sem félnek

A színészek kiváló mesterektől tanulhatták a nem mindennapi kaszkadőrjeleneteket. Piroch Gábor és Gulyás Kis Zoltán kimerítő oktatásán túl a produkcióban egy világszenzáció is látható: lángoltak fejüktől a lábujjukig. Ők ültek abban a harckocsiban orosz katonaként, melyet Molotov-koktéllal gyújtottak fel. A kaszkadőr-jelenetek terveit Pintár Tamás „Oroszlán” készítette el.

A rendezők külön meglepetéssel készülnek a díszbemutató közönségének: 19.00 órakor Pintér Tamás „Oroszlán”, Gulyás Kis Zoltán és Piroch Gábor „Lángoló emberek” című kaszkadőrprodukciójukból adnak elő egy részletet. Az attrakció az Arénabeli előadásra készült, s a Magyar Kaszkadőrök Szövetsége a kaszkadőrök Oscar-díjára is felterjesztette.

- havassy - 

[2007.04.04.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még