Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2017. június 27. | kedd | László nevenapja
    cdbolt.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Polarisol
 
Oldal.info


Fabrik
 
DJ Bootsie
 
Legutóbbi kiadványok
Holidays In The Shade (2009)
The Silent Partner (2005)

Összes kiadvány

Kapcsolódó kiadványok
Barbárfivérek: Disznóól (2016)
Barbárfivérek: Disznóól (2009)

Összes kapcsolódó kiadvány

Legutóbbi programok

Összes program

Képgalériák
Dj Bootsie 2009 (press)
Sziget 2008 - DJ Bootsie Quartet
Sziget 2009 - Jazzékiel és Bootsie
Volt 2009 - Bootsie Quartet
Kapcsolódó cikkek
9. születésnapját ünnepli az A38 Hajó 
Kodály Method buli a Merlinben
XIII. Világveleje Fesztivál nyitónap a Syma csarnokban
DJ Krush kedden zenél az A38-on
A Merlinben mutatja be új lemezét DJ Bootsie
     
 
DJ Bootsie
Web: http://www.myspace.com/djbootsie
Aktív kapcsolat: Bootsie Quartet (előadó/zenész, 2004-), Žagar (DJ/VJ, 2001-)
 
     

DJ Bootsie

A hip-hop lemezek hallgatásába 13 évesen szeretett bele. Első lemezjátszóját külföldi nyaralás során, egy jobb módú német nagyvárosi lakónegyed lomtalanításakor, egy kuka tetején találta. Ezen kezdte gyakorolni, hogyan lehet a lemezcsikorgatásból dallamot és ritmust elővarázsolni, a lemezjátszót hangszerként használni.

1995-ben barátjával, Benskivel megalakították az Árral Szemben nevű együttest, melyben Bootsie írta a zenei alapokat, Benski pedig a szövegeket. 1996-ban két másik barátjával (DJ Quick és DJ Luigi) megnyerték a magyar DMC Bajnokságot. Még ebben az évben Az Árral Szemben együttessel elsők lettek a Fila Rap Jamen, az akkoriban egyetlen országos hip-hop tehetségkutató versenyen.

Ezután egy Underground kiadónál megjelent egy kislemezük, majd leszerződtette őket egy másik hanglemezkiadó, ahol 1998-ban megjelent az Özönvíz c. első nagylemezük, melyet 2000-ben a Nehézvíz című album követett.

Yonderboi Quintett

DJ Bootsie több számban közreműködött Yonderboi 2000-ben megjelent, azóta jelentős nemzetközi elismerésben részesült Shallow and Profound című bemutatkozó lemezén. Az album kezdeti sikerét azonnal koncertmeghívások követték: A Yonderboi Quintettel több, mint 160 koncertet játszott Párizstól Moszkváig, Norvégiától Portugáliáig.

Zagar

A Yonderboi album koncertturnéi után a Quintet-beli zenésztársaival (Zságer Balázs billentyűssel és Kovács Andor gitárossal), valamint Lázár Tibor dobossal kiegészülve megalakították a Zagar formációt, amely Zságer Balázs zenei elképzeléseire épült. A 2003-ban megjelent „Local Broadcast” című bemutatkozó album már zenekari lemeznek tekinthető. A Zagarral is folyamatosan koncertezik, azóta is tagja a zenekarnak.

The Silent Partner, a szólóalbum

2002-től egyéb produceri munkák (filmzene, más rapelőadóknak készített zenei alapok) készítése után 2003-ban kezdett el dolgozni első önálló albumán, amely 2004 végére készült el. Címe "The Silent Partner" kettős értelmű: utal DJ Bootsie eddigi projektjeiben betöltött csendestársi szerepére, valamint arra is, hogy lehet ez az album egy csendes társ is, amely a hallgatót sokáig elkíséri. A keverési- és utómunkálatokat Deutsch Gábor végezte. 2005. márciusában jelent meg.

A "The Silent Partner" főként a hip-hop, trip-hop stílusok klasszikus, instrumentális elemeit használja, amelyben nagy szerepet kapnak az atmoszférikus (ambient) és helyenként népies (betyár - cowboy) hangulatok. Az amerikai keleti parti rapzene értékes stílusjegyeinek honosított alkalmazása és annak immár instrumentális zenében kiteljesedett továbbgondolása. Élő fellépések során egy csellós (Márkos Albert) és egy gitáros (Schrank Doma) egészíti trióvá a gépeket és a lemezjátszóját hangszerként kezelő DJ Bootsie-t.

Bootsie 2009-ben készítette el második, Holidays In The Shade című anyagát, amely az angol BBE kiadó gondozásában látta meg a napvilágot 2009 december 14-én. Az albumot beharangozó kislemez november 17-én jelent meg The Presentiment címmel.

[2007.02.03.]

Kiadványok
stúdió
DJ Bootsie: The Silent Partner (2005)DJ Bootsie: Holidays In The Shade (2009)
Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Énekes keres zenekart zenész [2017.06.25.]
Háromtagú Esküvői Zenekar megrendelhető zenekar [2017.06.24.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu
Zene.lap.hu

Hová tettem a gördeszkám? - A Sum 41 tarolt a Budapest Parkban
Június 14-én fantasztikus...

Ünneplő vámpíroktól hemzsegett a színház - képekben
Éjszakai vámpírtalálkozó, rengeteg...

Bruno Mars 24 karátos varázslata a Budapest Arénában
A Depeche Mode is elérzékenyült a magyarok meglepetésén - képek
beszámolók még