2023. március 20. | hétfő | Klaudia nevenapja
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával  
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Dupla KáVé
 
Legutóbbi kiadványok
Szerenád (2005)

Összes kiadvány

Legutóbbi programok

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Heti Dupla KáVé: Én már veled nem lehetek boldog
Heti Dupla KáVé: Országút
Heti Dupla KáVé: A füredi Anna-bálon
Érdekes mese a népszerű magyar együttesről
Klipprömier! Köteles István (Dupla Kávé): Országút
     
 
Dupla KáVé
Megalakulás: 1998.
Web: http://www.duplakave.hu
 
     

Dupla KáVé

A Dupla KáVé 1998-ban alakult két fővel. A zenekar elnevezése a tagok neveinek kezdőbetűjéből ered: Köteles István ( Ká ) és Váradi Jenő ( Vé ).

A Dupla KáVé ars poeticája : Amerikából, Nyugat Európából nem a kultúrát kell átvenni, hanem a munkamódszert és a minőséget! Kitartó munkával, szívós szorgalommal, fáradhatatlan lelkesedéssel és némi szerencsével a siker megszerezhető.

A Kárpát-medencében élő magyarság lelkének és szokásainak megfelelő többgenerációs, igényes és szórakoztató zene életre hívása; ez a zenekar küldetése!

Az együttes célja: alulról építkezve, a valóságból táplálkozva a magyar zene egyik meghatározó zenekarává válni. Nem a pillanatnyi, hangos siker a cél, hanem hosszú távú, tartós közönségszeretet kiépítése.

Első lemeze 1998-ban jelent meg, "Se veled, se nélküled" címmel. Néhány sláger emlékeztetőül: " Se veled, se nélküled", "Búcsúzom", "Évszakok", "Szomorú szívem"

A második album 1999-ben "Ha nem tudom, nem fáj" címmel került a kereskedelembe. Ezen az albumon -többek között- az alábbi dalok hallhatók: "Ha nem tudom, nem fáj", "Késő üzenet",   "Most élsz", "Kék a szeme", "Kellene most egy jóbarát". Arany-, platina- ill. 2000-ben, Magyarországon az első dupla platinalemez lett 
 
A harmadik anyag , az "Egyszer fenn, egyszer lenn" 2000. júniusában jelent meg a piacon. Néhány dalcím a lemezről:
•  "Egyszer fenn, egyszer lenn"
•  "Várok egy SMS-t!"
•  "Fekete vonat"
•  "Bye bye lány"
10 hét alatt aranylemez, illetve azóta platinalemez lett.
 
A Dupla KáVé negyedik lemeze 2000. decemberében került a boltokba. Az album címe: "Soha nem elég" , s a megjelenést követő hetekben szintén aranylemez lett, azóta platina. Egy-két dal a negyedikről:
•  "Carolina"
•  "Ha citromot kapsz az élettől"
•  "Kell, hogy várj"
•  "Soha nem elég" 

Az ötödik , 2001. november elején megjelent Dupla KáVé 5. albumon is megőrizte a csapat a már jól bevált "Dupla KáVé -s" hangzást, természetesen mai effektekkel, új hangszínekkel spékelve.

A lemez szerkesztése is követi a hagyományokat, néhány népszerű feldolgozás kapott helyet az albumon, mint a:
•  "Húsz év múlva"
•  "Aranyeső"
•  "A füredi Anna-bálon"
•  "Temiattad".

A feldolgozások mellett pedig az albumon többségében saját szerzeményeket hallhatunk, gyorsan lett sláger a "Tombold ki a bánatod", a "Valakinek bejön, van, akinek nem". S zép, lírai dal a lemezen a "Kinek kellek én?".

Így a Dupla KáVé 5. még 2001. decemberében, 6 hét után aranylemez lett, illetve azóta platinalemez ! 2002. novemberében került piacra a Dupla KáVé hatodik albuma . A címe: "Valami új, valami régi" . A lemez koncepciója a címből is kiderül: egy régi, népszerű sláger feldolgozását egy saját, vadonatúj dal követi. Ilyen feldolgozás például a "Homokóra" és az "Én mindenkiben csalódtam" , valamint Szenes Iván: "Hosszú az a nap" című slágere. A saját dalok közül pedig mindenképpen kiemelendő a címadón kívül egy gyönyörű lassú szám: "Kicsit belehalok minden nap". 2002-ben szintén aranylemez lett.

Dupla KáVé - ".és szeretlek téged"
2003. októberében 6 platinalemez után megjelent a hetedik Dupla KáVé album! A csapat szlogenje: Dupla KáVé - szimpla áron! 70 perc zene, 18 dal, a CD-n és a kazettán egyaránt! Szerkezetileg ez azt jelenti, hogy az album fele -a Dupla KáVé-tól megszokott módon- saját szerzeményeket tartalmaz, ezenkívül két MIX-et az új és az előző két lemezről, amikre remekül lehet bulizni, valamint nyolc feldolgozást "duplakávés" stílusban, amelyek közt van néhány igazán figyelemreméltó dal:  valódi zenei csemege az "Akácos út ", amit soha senki még csak hasonló felfogásban sem játszott el. Valószínűleg az "A füredi Anna-bálon" sikere ismétlődik meg a "Kicsiny falu" "duplakávés" feldolgozásában; Szenes Iván szerzeménye, a "Bocsássa meg nekem a világ!", amelyet októberben az MTV1 "Nem csak a húsz éveseké a világ" című műsorában láthat, hallhat a közönség;   "Nélküled az élet gyötrelem", "Ajkad édes játéka" -e két dal még az ősz folyamán szerepelt a "Szuperbuli" műsorán;  világsláger magyarul: Fancy: Flames of love - "Szédült lány" címmel. 

Aa Dupla KáVé ezen albuma is pillanatok alatt válik aranylemez zé, töretlenül folytatva a sikersorozatot! Az album már szintén platinalemez! 
 
2004. augusztus 30-án, - Rózsa napján - megjelent a Dupla KáVé legújabb albuma, "Aki rózsát kap" címmel. Igazi bulihangulatot, pergő ritmust nyújt a Dupla KáVé nyolcadik albuma, amit hét arany, platina és dupla platinalemez előz meg. A fiúk most is írtak néhány remek saját nótát a lemezre, és ezenkívül olyan feldolgozásokat hallhatunk a Dupla KáVé-tól már megszokott, kiváló munkaminőségben, mint a címadó dal, az
•  "Aki rózsát kap"
•  "Kis csónakom leng a Duna vizén"
•  az eddig lemezen még meg nem jelent "Pille-pille"
•  "Angelina"
•  és végül az "Utoljára küldöm neked".

2005 szeptemberétől a kilencedik "Szerenád" című album is kapható.

Diszkográfia:
Se veled, s nélküled (dupla platinalemez)
Ha nem tudom nem fáj (négyszeres platinalemez)
Egyszer fenn, egyszer lenn (platinalemez)
Soha nem elég (platinalemez)
5. (dupla platinalemez)
Valami új, valami régi (platinalemez)
...és szeretlek Téged (platinalemez)
Aki rózsát kap (aranylemez)
Szerenád (aranylemez)
Karácsony (aranyalbum)
 

[2005.09.29.]

Kiadványok
stúdió
Dupla KáVé: Szerenád (2005)
Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Hirdetés leírása szolgáltatás [2023.03.19.]
magán kölcsön ajánlat: melindakovacs687@ szolgáltatás [2023.03.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Ville Valo szíve lelke - Neon Noir Tour 2023
Hét és fél esztendő elteltével 2023 március...

Fényesen ragyog a Kowalsky meg a Vega csillaga! Volt ok ünneplésre az Arénában
20 éves...

beszámolók még
Otthoni játékok