2020. június 5. | péntek | Fatime nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
Oldal.info

 
 
Faith No More
 
Legutóbbi kiadványok
The Very Best Definitive Ultimate Greatest Hits Collection (2009)
The Very Best Definitive Ultimate Greatest Hits Collection - CD 2 (2009)

Összes kiadvány

Legutóbbi programok

Összes program

Kapcsolódó cikkek
18 év után új lemezzel jön a Faith No More
A Faith No More is jön a VOLT-ra 
Chemical Brothers, Faith No More, Placebo, Klaxons és David Guetta az Exit Fesztiválon
Fűzőnyelő Patton - a Sziget utolsó napja
Sziget Fesztivál 2009: jól fogyasztható rockzenei kínálat
     
 
Faith No More
Megalakulás: 1982.
Web: http://www.fnm.com/
Egyéb kapcsolat: Mike Bordin (dobos, 1982-1998)
 
     

Faith No More

A Faith No More zenéje látszólag egymástól távol álló irányzatok különleges keveréke: a heavy metal, funk, hip-hop és progressive rock elemeket felvonultató portfóió számos rajongót szerzett a bandának. Zajos kritikai sikerek közepette a Faith No More állandóan változó törzsgárdája egyenletesen magas színvonalú zenét tett le az asztalra.

A csapat 1985-ben kezdte el készíteni első albumát: a vezető énekes, Courtney Love mellett a meghatározó hangú Chuck Mosely hathatós közreműködésével készült el a „We Care a Lot”. Az album megjelenése után nem sokkal már rendkívül jó eladási adatokat produkált, ezért a csapat egyből elkezdett dolgozni a következő anyagon. Az 1987-es „Introduce Yourself” már sokkal egységesebb és kidolgozottabb zenei struktúrát követett, melynek következtében a rap- és metálelemek tökéletes összhangba kerültek egymással. Ez az összhang teremtette meg a banda későbbi zenei elismertségének alapjait is.

1988-ban megváltak Mosely-tól, helyére Mike Patton került, aki már a következő albumon is aktívan közreműködött. A „The Real Thing” még az előzőnél is munkásabb albumnak bizonyult, ám szerencsére Patton sikerrel vette az akadályokat, szervesen összekapcsolta a rappelést és éneklést. Az új lemezzel a zenekar ismét lendületet vett, ennek eredményeképpen született meg az Epic című szám, amely az egyik legismertebb és legnagyszerűbb slágerük.

Azonban az Epicet túlszárnyalni sem volt könnyű, és igencsak sok múlott az 1992-es „Angel Dust” című lemezen, mely az egyik legnehezebben emészthető anyag volt, amit nagy kiadó valaha is piacra dobott. Bár az eladási adatok viszonylag jók voltak, a közönség nehezen emésztette meg az Angel Dust számait, ráadásul a lemezt népszerűsítő turné közben Jim Martin vezető gitáros is kilépett, így az 1994-es „King for a Day, Fool for a Lifetime” már Jim meghatározó gitárjátéka nélkül készült el, Trey Spencer közreműködésével. Spencer sem maradt sokáig a bandában, nemsokára Dean Mentiára cserélték le, akit a turné végeztével Jon Hudson követett a gitárosi poszton. 1997-ben még kiadták az „Album of the Year” című lemezt, majd 1998-ban bejelentették a banda végleges feloszlását és a tagok külön utakon folytatták tovább karrierjüket.
 

2009 februárjában bejelentettek egy európai turnét, mely során a szétválás előtti felállással zenélnek. A Brixton Academyn 2009 nyarán 11 év elteltével újra színpadra álltak.

[2009.06.28.]

Kiadványok
válogatás
Faith No More: The Very Best Definitive Ultimate Greatest Hits Collection (2009)Faith No More: The Very Best Definitive Ultimate Greatest Hits Collection - CD 2 (2009)
Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Poplánycsapat zenekar [2020.05.31.]
Noa énekstudió szolgáltatás » oktatás [2020.05.20.]
apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

beszámolók még
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával