Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2019. december 5. | csütörtök | Vilma nevenapja
    koncert.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Fabrik
 
Kardos-Horváth János
 

Legutóbbi programok

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Utolsó állomásához érkezik a Földlakók rendezvénysorozat
Az első 90 perc: Kardos Horváth Janó ingyen letölthető dalai 
Kistehén és K2 koncert a Millenárison 
Letölthetőek Kardos-Horváth János energiatakarékos dalai
Magashegyi Underground és PUF a Dürerben
     
 
Kardos-Horváth János
Születés dátum: 1981. augusztus 27.
Egyéb kapcsolat: Magashegyi Underground (gitáros, 2007-2008), Kaukazus (énekes, -2009)
 
     

Kardos-Horváth János

Kardos-Horváth János 14 évesen alapította meg első zenekarát, GÁJA néven, majd következtek a középiskolás évek, ahol a Sunny Snack Bár, Hattyúk tava, majd a Zuzmó zenekarok. első stúdió munkáit, a Hattyúk tava zeneakarral végezte, ahol Tóth Balázs két dalát / fekete blues és Kutyák dala / és két saját számát / Ivett, Legendák földje/ rögzítették a budapesti Commanch studióban.
 
A Zuzmó együttesben Puller István /Calcium / entitással írtak dalokat, melletük Gál Dániel majd később Tucker Dávid dobolt. És Brigi is énekelt egy dalt. A Zuzmó zenekar egy demo lemezt és egy nagy Demo lemezt vett fel - itt ott van a neten - majd János a kilátástalanságot, tapasztalatlanságot és tökölést hátrahagyva elvonult katonának, kvázi újéletet kezdeni. A honvédség alatt jelentkezett a Mütf-re, ahova érettségein szerzett pontjai alapján felvették.

A nagytarcsai katona hónapok alatt ha csak tehette kiment és a Zuzmóból megismert Gál Dániellel zenélt / egy gitár - egy dob / a formációnak csak kazetta felvételei maradtak hátra, de János ez idő alatt írta meg a Nem utazok sehova, Megmozdultam, Vége van az éjszakán, Nyíl dalokat, melyek később - emblematikus - Kaukazus számokká váltak.

A Tatabányai Főiskolán találkozott a Kaukázus együttes mostani tagjaival (Fűrész Gábor / ott tanított, Fodor Máriusz /sampling/ és ő diákok voltak). A gazdasági jellegű iskola ellenére néhány kultúresten már akkor eljátszott egy-két saját dalt, aminek gyorsan híre ment.

Fodor Máriusz a Kaukazussal szinte egyidőben alapította meg a Magashegyi Undergroundot - mely neve János és Máriusz közös ötlete volt, Máriusz az első fellépés előtt Jánosnak mondta, hogy szeretné ha a zenekar nevében benne lenne az "underground" szó, mire János, egy joghurtreklámra emlékezve a "magashegyi" szótagot javasolta elé. Ez így volt.

A Kaukazus név 2002 nyarán, Szigetváron egy USA diáktáborból hazatért "Feri" / nemzetközi kapcsolatok, közgazdász / - vel való beszélgetés alapján ragadt meg Jánosban, melyet aztán az év végére Fűrész Gáborral ketten rögzített lemez meghallgatása után húzott rá az akkor még gegg-nek indult zenei projektre.

A Kaukazus ismertségét Tabányi Józsefnek köszönheti, aki Jánossal a honvédség alatt ismerkedett meg, János a honvédségben megkeresztelkedett és keresztapaságra Józsefet kérte fel, aki ezt vállalta. Barátságuk azóta töretlen, József jelenleg hollandiában dolgozik, programozó. József szerkesztette a zenekar első és utolsó honlapját.

János az első Kaukazus lemez cd formátumban való megjelenésénél, melyet teljes egészében Fűrész Gábor fizetett ki - politikai elemző, piackutató cégének köszönhetően - sajnos otthagyta a főiskolát és elkezdett teljes egészében a zenekarral foglalkozni. nehéz volt mert nem volt zenekar, konkrétan nem voltak tagok. úgyhogy először azokat keresett és tatabányai zenészekkel álltak neki. ezalatt János alkalmi munkákból élt, a szüleinél lakott. Dolgozott építkezésen is. Majd Fűrész cégének taxicsekkjeivel csencselt, mely később derült ki, s ekkor a cégtől eltávolodott, bár Fűrésszel való művészi kapcsolata megmaradt, hála Fűrész bölcsességének.

Ez idő alatt a Magashegyi már a Szelős váll c. slágeren ült. de énekesnő keresés zajlott.

A Mir c elektronikus lemez 2005 nyarán készült. nem lett közönségsiker.

János 2006 tavaszán kopogtató cédulát gyűjtött vidéken az Szdsz-nek majd kéthetes munka után relative sok pénzzel tért vissza a fővérosba, és elhatározta hogy leteszi a taxi sofőr vizsgát, melyre a kopogtató cédula gyűjtésen megismert Gyula ösztönözte. Gyula annak előtte zöldséges volt és taxis, de eljátékgépezte a vagyonát. János taxis karrierje egy nő miatt ment füstbe, már középiskolában megismerkedett Viktóriával, majd néhány év múlva 2006 tavaszán újboli találkozásukkor komolyabbra fordult érzelmi elhivatottsága és megkérte a hölgy kezét.

2006 juliusában házasodtak össze. Azóta három gyermekük van, Lenke, Ábel, Zsombor - a fiuk kétpetéjű ikrek.

A házasságkötés Jánost arra ösztönözte hogy komoly munkát találjon magának, egy szállodában recepciosként helyezkedett el, amit az adminisztrációs káosz miatt 2006 decemberében egy szolgáltató cég sales- munkakörére cserélt.

2006 őszén a Kaukazus felvette az Amerika nem hazudik c lemezét, melyben Fodor Máriusz nagy mértékben segitkezett - kvázi producerált - ennek egyik oka a közös barátság, másik oka üzleti szempontból volt fontos, Máriusz a Szeplős váll c dalhoz készülő klippet Gróf Balázzsal rajzoltatta meg, az ehhez szükséges pénzt János nagyerejű közvetítésével Fűrész Gábor bocsátotta a Magashegyi rendelkezésre. Ekkor két projekt futott. a Kaukazus szellemi átjáróház volt, János dalai alapján, a Magashegyi underground Máriusz szigorú felügyelete alapján zajlott - a Magashegyi underground ez alatt leszerződött a CLS kiadóhoz és Bocskor Bíborkát bevette énekesnek.

az amerika lemez kétségkivül közönségsiker lett. folytköv

 


2008. augusztus 20-án Kiss Péter kancelláriaminisztertől átvehette a Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt kitüntetést.

A 2009-es magyarországi európai parlamenti választásokon a Lehet Más a Politika–Humanista Párt közös listáján szerepelt.
 

[2010.07.20.]

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Angolból korrepetálást vállalok-online i szolgáltatás » oktatás [2019.12.03.]
Számvitel oktatás! szolgáltatás » oktatás [2019.12.03.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu
Zene.lap.hu

Dinner show először Magyarországon - képekben
A Kálmán Imre Teátrumban, az egykori pesti...

MegzizZENés és örömzúzás
Színtiszta életünneplés kellő (ön)iróniával, a kinti...

Szétfeszített a rock and roll rugója! – T30 koncert Győrben
„Á, ő, izé, egyáltalán és miegymás …” – Mágnás Miska a Vígszínházban
Hogyha kell egy tánc - musical gála a Művészetek Palotájában
Virágot Algenonnak beszámolóval köszöntjük a Szociális Munka Napjának minden ünnepeltjét!
Megnéztük: Omega koncert volt az Arénában - képekben
beszámolók még