2020. július 3. | péntek | Kornél, Soma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Legutóbbi programok

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Felkai Jam
     
 
Felkai Jam
Megalakulás: 1998.
Web: http://www.felkaijam.hu
Aktív kapcsolat: Kepes Róbert (előadó/zenész, 1998-), Jánky Zsolt (dobos, 1998-), Felkai Miklós (gitáros, 1998-), Kalmusz József (énekes, 1998-)
 
     

Felkai Jam

A Felkai Jam előélete 1994-re datálódik, bár ekkor még Felkai Blues Brothers néven zenéltek. Így nyilatkozik a dicső múltról Felkai Miklós, a zenekar vezetője:
„Szeretjük a bluest, de nem azt, ami nálunk a blues. Persze az is jó zene, de nekem blues a „Hej Joe” HENDRIX-től és blues a CREAM „Sunshine of Your Life” című dala, nem beszélve a magányos GARY MOORE-ról, na, és persze ott van még a felejthetetlen SANTANA is ….
Szóval nem jó név ez a FELKAI BLUES BROTHERS.  Négy évig használtuk.  Kell valami új, ami jellemzi a zenekart ,és benne van a mi blues-zenénk is !”

1998. május 1-én egy hirtelen fordulattal a zenekar nevet változtatott, és ekkortól már FELKAI JAM néven lépnek a nagyérdemű elé.
A zenekar egykori hazai zenekarok tagjaiból verbuválódott.  Így például Kalmus József, énekes, az M7-es zenekarból jött, míg Kepes Róbert annak idején a Palermo Boogie Gang oszlopos tagjaként öregbítette az egykori hazai blues-zenekar hírnevét.  Jánki Zsolt annak idején a Sonja és Sápadtarcúak nevű zenekarban zenélt, míg a dalszerző, zenekarvezető, Felkai Miklós hajdanán az Apostol együttes, illetve a Color gitárosa volt.

A FELKAI JAM debütáló kislemeze Felkai Jam címmel 1999. szeptemberében jelent meg, majd 1999. decemberében ugyancsak Felkai Jam címmel a zenekar nagylemezt jelentetett meg a Magneoton égisze alatt.  A korongra 15 vadonatúj szerzemény került fel, a dalok zeneileg és szövegileg egyaránt Felkai Miklós sokoldalúságát és tehetségét dicsérik. Első videoklipjük a maxin található ”Az én napom” című dalhoz készült.

[2005.04.23.]

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
For Sale Brand New Apple iPhone 11 Pro hangszer [2020.06.08.] apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Újra nyit a Madách Színház! 
Duett koncertek a csillagfényes tetőteraszon! Július 2-4....beszámolók még
Otthoni játékok