2020. július 13. | hétfő | Jenő nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Roland East Europe
 

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Bemutatjuk a Roland BK-5-öt! Zenélj egyedül, szólj úgy, mint egy zenekar
Ismerd meg a VR-3-at, a Roland zseniális újdonságát
˝Az a célunk, hogy minden ember zenéljen.˝ - Interjú Tóth Csabával, a Roland East Europe vezetőjével
Nosztalgia és elegancia a Hotel InterContinentalban
Hangszerbemutató az A38-on!
     
 
Roland East Europe
Cím: Törökbálint DEPO, Pf.: 83.
Telefon: Tel.: +36 23 338 041 Fax: +36 23 338 087
Web: http://www.rolandee.hu/
E-mail: info@rolandee.hu
Aktív kapcsolat: Tóth Csaba ügyvezető (személy)
 
     

A Roland East Europe Kft

Napjaink kelet-európai könnyűzenei kultúrájának fejlődésére a legnagyobb hatással a világban uralkodó zenei irányzatok és divatok vannak. Az utóbbi években az elektronikus hangszerek elterjedése a zenében meghatározónak tekinthető, ennek ellenére hazánkban továbbra is csak a hagyományos hangszerek gyártása folyik pl. hegedű, zongora, stb. A modern elektronikus hangszerek "manufaktúrái" főleg Japánban, az USA-ban és Nyugat-Európában találhatók. Az érdeklődés azonban igen nagy Kelet-Európában is az ilyen hangszerek iránt, ezért a kereskedelmi szervezetek feladata ezen igény kielégítése.

A Roland East Europe Kft. tevékenységének fő célja a kelet-európai vásárlók ellátása korszerű elektronikus hangszerekkel.

1989-ben alakult az Intermusica Kft., amely német-magyar közös vállalatként kezdte meg hangszerforgalmazói tevékenységét a kelet-európai régióban. A sikeres indulás láttán a japán Roland elektronikus hangszereket előállító cég már 1990-ben kivásárolta a német tulajdonos üzletrészét, így a vállalkozás japán-magyar közös vállalatként működött tovább. A magyar tulajdonos, a Novotrade Rt. az új évezred küszöbén profiltisztítási folymatba kezdett, ezért eladásra kínálta az Intermusica Kft.-ben lévő 50%-os tulajdonrészét. A vevő a másik 50%-ot tulajdonló Roland Corporation lett, így a cég 100%-os tulajdonosává vált. A tulajdonosváltást néhány változás kíséri: ezek közül az egyik legfontosabb az, hogy a cég neve Intermusica Kft.-ről Roland East Europe Kft.-re változott, utalva ezzel is arra a tényre, hogy a japán tulajdonsok a jövőben is kizárólagos szerepet szánnak a vállalatnak a kelet-európai Roland forgalmazás tekintetében. Megnyugtató, hogy a japán cég vezetése továbbra is kulcsfontosságú hídfőállásnak tekinti Magyarországot, és a jövőben is hazánkból kívánja irányítja a kelet-európai piacszervezési feladatokat.

Mint az anyavállalat kizárólagos kelet-európai képviselője, a Roland és leányvállalatai által fejlesztett és gyártott termékek vették át a vezető szerepet a cég kínálati listáin. Többek között a világ élvonalába tartozó Roland billentyűs hangszerek, hangmodulok és stúdióberendezések, a népszeru BOSS gitáreffektek és keverők, a tekintélyt parancsoló Rodgers templomi orgonák, a kiváló Rhodes zongorák (mint köztudott gyártásuk mára már megszűnt), és nem utolsósorban a Roland Digital Group termékei (dekorációs rendszerek) váltak elérhetővé.

[2005.08.12.]

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Az Animal Cannibals volt a dekk első fellépője - képekben
Dekk néven nyílt új...

Színház, szerelem és Mamma mia Kováts Krisztával és Sasvári Sándorral
Duett koncertek a...

Újra nyit a Madách Színház! 
beszámolók még