2024. április 18. | csütörtök | Andrea, Ilma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Temesi Bertalan (Berci)
 

Legutóbbi programok

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Temesi Berci: "Valahogy a jó Isten úgy akarta, hogy tegyek-vegyek”
Temesi Berci folytatja: "Számomra ő a legnagyobb"
˝ Valahogy eljutottam a szívükig˝  - interjú Kocsis Tiborral
Gyászol a magyar zenész: "Régen sírtam... Most ezt teszem..."
˝Nem felejtettem el, hogy ez egy játék˝ - interjú Temesi Bercivel
     
 
Temesi Bertalan (Berci)
Születés dátum: 1980. október 4.
Web: http://www.berci.hu/
Aktív kapcsolat: Ceremony (előadó/zenész, 1996-), Sting Band (előadó/zenész), Stonehenge (előadó/zenész, 1998-), Without Face (előadó/zenész), Black Out (Black-Out) (basszusgitáros, 2001-), CubaRitmo (Cuba Ritmo) (basszusgitáros, 2005-)
Egyéb kapcsolat: Kowalsky meg a Vega (basszusgitáros, 2002-2005), Belmondo (basszusgitáros, 2005-2011)
 
     

Temesi Bertalan (Berci)

Veszprémben született 1980-ban. Számítástechnkai szakközépiskolába járt, majd számítástechnika - gépgyártástechnológiai technikusi végzettséget szerzet. A sport sem állt távol tőle, ugyanis NBIII-as labdarúgó csapatban rúgta a bőrt, ám az aktív élsportot egészségügyi problémák miatt abbahagyta. Dolgozott számítástechnikai eladóként, újságíróként, marketingesként, zeneoktatóként...

Zenei karrierje 1996-ban kezdődött, amikor is a Ceremony zenekar tagja lett, ahol feldolgozásokat játszottak, többek között Red Hot Chili, Black-Out, Alice in Chains dalokat.

Egyéb formációk után létrejött a Without Face nevű együttes, akivel egy lemezt jelentetett meg.

1998-ban beszállt a Stonehenge elnevezésű csapathoz, mellette pedig tagja volt egy kubai-latin zenét játszó formációnak, a Gyöngyhalásznak.

Pályafutása 2000-től igazán mérvadó, ez idő tájt Veszprémben dolgozott progresszív rockzenei formációkkal.

Budapestre 2001-ben költözött. A Stonehenge zenekarral rögzítette az Angelo Salutante című lemezt, amely korong megnyerte a 2001-es év magyar rockzenei lemeze díját és a zenei szaklapok kedvence lett. Emellett külföldön is karriert futott be az anyaga, ugyanis megjelent Franciaországban, Spanyolországban, Taiwanban, Németországban, Olaszországban, Görögországban, Portugáliában. (2006-ban jelent meg a formáció legújabb EP-je, Nerine címmel.)

Még ebben az évben kezdett el – először csak állandó kisegítőként, majd teljes tagként – működni a jelenleg 17 éves, 7 nagylemezes Black-Out zenekarral és rögzített pár hanganyagot, DVD-t.

A zenekarral 2003-ban átvehette az év életmű-díját az Arany-nyíl díjátadó gálán, és az év basszusgitárosa díjat is. Szinten ez év óta folyamatosan dolgozik Horváth Ákos-sal, Charlie fiával, a kiváló Hiram Bullock dalait feldolgozó Nightfly zenekarban. Így kerülhetett sor párszor arra, hogy Charlie-val is egy színpadon állhatott. 2006. szept.28-án jelent meg Charlie, "Másképp ugyanúgy" című nagylemeze, amelyen egy Horváth Ákos szerzeményben közreműködik.

A sok koncert mellett olyan formációkkal játszhatott, melyek minden zenei stílusban képesek voltak pluszt nyújtani. Tanárokhoz járt, akiknek kimondhatatlanul sokat köszönhet: Studniczky \'Zsatyi\' Laci, Mits Gergő, Glaser Péter, Márkus Tibor, Szerdahelyi Károly, Mozsdényi György, Benedek Móni, Regály Gyuri, Kovács Csaba, Mártony Zsuzsa, Birta Miki, Szabó Dani, és még sokan mások segítették zenei pályafutásában.
Az Ő segítségükkel játszhatott olyan előadókkal, mint HOBO, Charlie, Vári Éva művésznő, Kútvölgyi Erzsébet művésznő, Elek István, Csepregi Gyula, Sasvári Sándor, Marschalkó Zoli, Schneider Zoli, Jamie Winchester, Orosz Zoltán, ifj.Rátonyi Róbert, Hevesi Tamás, Dörnyei Gábor, Csomós Ferenc, Juhász Kornél, Perger Guszti, Schreck Ferenc, Juhász László, Muck Ferenc, Németh Gábor, ifj.Tornóczky Feri, Fekete Kovács Kornél, Pulius Tamás és Tibor, Újvári "UP!" Péter, Antoni Arnold, Tony Lakatos, Cseke Gábor, Dési Tamás, Borlai Gergő, Dorina és Pély Barna, Romhányi Áron, Vadász Péter, Gyenge Lajos, Kormos János, Jánki Zsolt, Mamóka, Csiszi, Dajka Krisztián, Szabó Zé, Alapi István, Makovics Dénes, Keresztes Ildikó, Hetényi Zoli, Cselik Gabi, Éliás Junior, Stencli Tamás, Bolyki Balázs, Vadon Irén, Gyémánt Bálint, Szendi Gábor, Balogh Lacika, Kardos Norbi, Budapest Jazz Orchestra...

Karrier, évszámokban:

2003 nyarától a Kowalsky mega Vega formáció tagjaként két nagylemezt rögzített, mely formáció jelöltje volt a 2004-es év Fonogram (régi Arany-zsiráf díj) díjára - az év pop-zenekara kategóriában - és hónapokig top listás volt négy klipjük is a Viva TOP 40-én.

2004 óta rendszeresen egy színpadon dolgozik a következő művészekkel, előadókkal:
Hevesi Tamás zenekarában és 2005-ben Studniczky "Zsatyi" Lacit még St.Martin zenekarában is váltotta. Barabás Tamást a TEA zenekarban helyettesítette.  A Kánaán zenekarban az elmúlt években többször is közreműködött Kálmán Tamás és Nagy Zoltán kérésére... 
Ősszel alapította meg a Forever STING Band-et, mely zenekar Sting dalait hivatott előadni muzsikálósabb formában.

2005 nyarától jazz műfajban is hallható élőben a játéka. A Cornelio Tutu Band-del rendszeresen játszik és Papesch Pétert váltja a Németh Gábor Projekt-ben. Még ebben az évben egy régi kedves barátja, a kubai származású latin zenész, Lucio Dominguez kereste meg, hogy működő zenekarában töltse be a basszusgitáros szerepét. A Cuba Ritmo, kubai latin muzsikát játszó zenekarral rengeteg rendezvényen hallható a játéka. Hasonló, bár mégis különböző, brazil zenei stílust képvisel a Fekete Linda és a Rio Brasil nevű latin formáció, mellyel 2007-ben kezdett el dolgozni.

2006-tól Az Unisex zenekarral dolgozott együtt, továbbá az Újvári Peti által megalkotott UP!-pal, és Barabás Tomit helyettesítve, Pápai Joci zenekarában is 2005-2007 - ban játszott session zenészként klubokban, fesztiválokon. Szintén 2006 óta egy színpadon dolgozhatott Pély Barnabással, többek között a 2005-ös Megasztárból ismert Dorina mögött, 2007-ben pedig a Megasztár döntösei közül Tóth Gabival, Bálint Ádámmal, , Tóth Verával, Oláh Ibolyával, Oláh Szabival, és Puskás Petivel, Gáspár Lacival is egy produkcióban munkálkodott
A 2005-ben újjáalakult Machine Mouse zenekarban helyettesítette a Ganxta Zolee és a Kartell-ből ismert Big Daddy Lacát, ha éppen fontos fellépése volt.

Még 2005 júniusában kezdett el komolyan dolgozni a már feloszlott Nyers zenekar frontemberével, Czutor Zolival. Az új zenekar neve Belmondo lett. 2006 márciusában jelent meg a debütáló korong, melyen 14 dal hallható. Ez az első olyan saját projektje, amellyel a Viva Top 40 első tíz klipje között szerepelhetett huzamosabb ideig (2 és fél hónapig, főrotációban) és Lesz, volt van... című, debütáló daluk a Danubius rádióban is heavy rotációba került. Sőt a 2006-os VIVA COMET díjra is jelölték. Tavasszal jelent meg második nagylemezük, Szakos Krisztián (Ákos produkció) produceri közreműködésével.

2007-ben kereste fel Alapi István (EDDA), hogy két projekten is együtt dolgozzanak, nevezetesen Pisti szóló lemezén kezdtek el közösen munkálkodni, és a már régóta működő, jazz-esebb rock-ot képviselő Alapi Projekt-ben...

A Máté Péter emlékére megrendezett koncertsorozatban, Vigh Arnoldot helyettesíti olyan muzsikusokkal karöltve, mint Sallai Tibor, Tiba Sándor, Bebe, Bubenyák Zoli, Pályer Öcsi, Gallusz Niki, Gáspár Laci, Chico, Szinetár Dóra......

2007-2008-ban a Fiesta zenekar basszusgitáros posztját is Berci tölti be.

Az év utolsó projektje Arnóczky Noémi lemezének feljátszása volt, mely lemezen Tiba Sándorral (dob), és Cselik Gáborral (hangszerelés, billentyűs hangszerek) dolgozott. A lemez Thaiföldön jelenik meg 2008-ban.

2008 első újabb munkája Szatmári Orsi (Rio) zenekarának összerakása, aki olyan produkciókban dolgozott, mint az AKT, Barátok közt főcímzene, Máté Péter Emlék koncertek, és több szóló lemeze is megjelent.
Vadon Irén neve a jazz műfajban járatos közönségnek lehet ismerős, akivel havi rendszerességgel a Jazz Gardenben muzsikál, többnyire jazz sztenderdeket.

A tanár

2001 óta foglalkozik basszusgitár -, zeneelmélet-, összhangzattan- és hallás fejlesztés- oktatás-sal, 2007-óta pedig online oktatást kezdeményezett. Külföldről nehezen beszerezhető hang-, DVD-, videó-, és kotta anyagokból igyekszik segíteni számost tanítványának, akik hozzá fordulnak azért, hogy a gitárról minél többet megtudjanak.

[2005.07.12.]

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még