2024. április 13. | szombat | Ida nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Deák Bill Gyula: "A siker titka nagyon egyszerű" - nagy bulira készül a kapitány
A Kormorán elfoglalja a Körcsarnokot - íme a részletek
Egy vadonatúj zenekar az egykori Tunyogi Rock Band romjain
Mészáros Árpád Zsolt remekelt
16 dal a szerelemről sztárok előadásában: a legjobb ajándék Valentin napra
Képgalériák
Kormorán press
Kapcsolódó Kiadványok
Kormorán: Farkasok éneke - Himnuszok rossz időkben
Kapcsolatok
Kormorán
Kapcsolódó események
Kormorán: Farkasok éneke - Himnuszok rossz időkben
[2009. március 21.
szombat 19:00]

Himnuszok rossz időkben: a Kormorán tavaszköszöntő nagykoncertje 

A Kormorán zenekar idén tavaszköszöntő nagykoncertet is tart, mégpedig március 21-én a budapesti MOM Művelődési Központban. A Koltay Gergely vezette együttes nagyszabású fellépésének mottóját az októberben megjelent új sorlemez, a „Farkasok éneke – Himnuszok rossz időkben” alcíme szolgáltatja.

A 33. évébe lépő etno-rock sikercsapat a tavasz első napján átfogó válogatást nyújt az elmúlt évtizedek legkedveltebb Kormorán dalaiból, persze kiegészítve azokat az új album számos szerzeményével. Szomorú aktualitás, hogy a Kormorán Baráti Kör (KoBaK) egyik tagja nemrégiben tragikus hirtelenséggel elhunyt; ezen az estén a Kormorán dalok így Major Éva emlékére is szólnak.

A decemberi teltházas, Körcsarnokbeli nagykoncert után az idei évben első jelentősebb hangversenyét március 13-án, Mosonmagyaróváron adja a zenekar, amely ezután néhány napig Erdélyben koncertezik. Koltay Gergőék tavasszal hazai turnét is levezényelnek, fellépve többek között Kiskunfélegyházán (március 28.), Kecskeméten (április 18.), Nagykanizsán (április 25.) és Győrben (május 23.).

A Kormorán-műhely egyébként a friss életműdíjas Deák Bill Gyula most megjelenő jubileumi DVD-jének munkálataiban is részt vett. Bill kapitány legutóbbi albumának munkálatait szintén Koltayékra bízta; a „Hatvan csapás” stílszerűen a legendás énekes hatvanadik születésnapja előtt, tavaly tavasszal jött ki, s több hétig vezette a Mahasz-listát, aranylemezzé érve.

A Kormorán amúgy nagy erőkkel készül a csapat egyik énekesnője, Tóth Renáta szólólemezére, amely 2009 derekán lát napvilágot. Az erdélyi tematikájú „Bálványosvár legendája” című – progresszív elemekkel jócskán átszőtt – instrumentális anyag a zenekar székely hegedűse, Gáspár Álmos ötletei alapján készült, és tavaly jelent meg.

Az album címe is utal arra a helyre, amelyet a magyar ősvallás iránt érdeklődők szakrális titkok rejtekének tartanak; Bálványosvár ugyanis a székelyek emlékezete szerint a pogánynak mondott hit utolsó követőinek menedéke és áldozóhelye is volt. Egy helyi legenda szerint idevaló volt az a pogány Apor fiú, István is, aki elrabolta a már megkeresztelt Mike Imolát; a Kormorán ezt az utóbbi szálat ragadta meg új lemezén, hiszen a tánc-szvit a két ifjú szerelmi történetét beszéli el, amely Koltay Gergő átdolgozásában versként olvasható a CD könyvecskéjében.
 

[2009.03.04.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
A Hooligans zenekar legújabb...

Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
"Mashup: A mashup is a creative...

Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
Sari Schorr az Analog Music Hall színpadán
Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Opera metal a Barba Negraban 
beszámolók még