2020. július 9. | csütörtök | Lukrécia nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Kapcsolatok
Urma
Legnépszerűbb csengőhangok
The Hated Tomorrow
Kapcsolódó események
In memoriam Marian Cozma!
[2009. április 10.
péntek ]

Április 19-én zenével emlékeznek Marian Cozmára

Hazánkban lép fel többek között az Urma is és még számos román és magyar zenekar. Marian Cozma emléke előtt tiszteleg a román csapat ezzel a gesztussal. Az est folyamán több zenekar is fellép.

Emlékestet tartanak a tragikus körülmények között elhuny kiváló válogatott kézilabdázó emlékére az A38-as hajón. A fellépő zenekarok tisztelegnek a sportember előtt, a rendezvényt a szeretet és összetartozás szelleme lengi majd be. A résztvevő remek román és magyar zenekarok mindent megtesznek azért, hogy méltó módon állítsanak emléket Mariannak.

A koncertek sora egy román-magyar komolyzenei duóval indul, akik Bartók Román tánc című darabját adják elő.

Fájdalmas hogy egy ilyen tragédiának kellett megtörténnie ahhoz hogy a két nemzet között meglévő előítéletek megszűnjenek és kart-karba öltve állítsanak emléket egy kiváló sportember emléke előtt.

Nemes ötlet

Az ötlet Horváth Balázs fiatal politológus hallgatótól - aki a The (hated) Tomorrrow együttes frontembere-, valamint Lukács Csaba újságírótól - aki Romániában született, de tizenöt éve Magyarországon élő székely – ered, akik eltökélték: valami tenni kellene! Az ötletet tettek követték, és szerveztek egy olyan zenei eseményt amelyre fiatal, tehetséges zenészeket hívtak meg Romániából és Magyarországról is.

A koncertre egy szimbolikus helyszínen, a Dunán horgonyzó A38-as állóhajón került sor. A folyón, ami összeköti a kelet-európai országokat. Az ünnepi nyitány után a színpad megtelik majd jobbnál-jobb román és magyar indie- és alternatív rockzenekaroknak.

A koncertre április 19-én, pénteken kerül sor, a kezdés 19 óra. Tisztelegjünk Marian Cozma, a nagyszerű sportember emléke előtt, akinek nem így kellett volna elhagynia Magyarországot és szülőhazáját sem…

– zene.hu –

[2009.04.10.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Otthoni játékok

Színház, szerelem és Mamma mia Kováts Krisztával és Sasvári Sándorral
Duett koncertek a...

Újra nyit a Madách Színház! 
Duett koncertek a csillagfényes tetőteraszon! Július 2-4....

beszámolók még