2022. december 1. | csütörtök | Elza nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Spartoo - Summer Sales- kiárusítás - akár 60%
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Különleges Ákos videókra bukkantunk - nézd meg
Ákos túl van a 42-n - 19 érdekesség az énekesről
Ákos 40: Elindult! - képekben
Íme a rangos magyar zenei díj jelöltjei: sok-sok meglepetés a Fonogram-jelöltek között
Friss hazai pop - legújabb kiadványok
Ákos: "Már általános iskoláskorban eldőlt"
Képgalériák
Bonanza DVD megjelenés
Kapcsolódó Kiadványok
Bonanza Banzai: ’93-’94 - DVD2
Kapcsolatok
Bonanza Banzai
Ákos (Kovács Ákos)

Folytatja a Bonanza Banzai? Nem, de itt egy tárggyá vált emlék…

A mai harmincas korosztályból – beleértve saját magamat is – sokunknak meghatározó élményt, életérzést jelentett a 90-es évek eljén „Bonanzásnak” lenni. A három srác, Kovács Ákos, Hauber Zsolt és Menczel Gábor, a „negyedik taggal” Fábián Tiborral kiegészülve, azokban az őrült, forrongó években képes volt fiatalok ezreinek olyan üzenetet közvetíteni, mely a mai napi is kihat életükre.

Akkoriban „feketében jártunk” és azt találgattuk, idén hányszor töltjük meg a BS-t csordultig. Aztán 1994-ben valami véget ért… És bár maga a Búcsúkoncert elnevezés is bizonyította, hogy itt tényleg nincs tovább Bonanza Banzai – legalábbis abban a formában –, sokan még a mai napig is reménykednek, hogy még egyszer, utoljára összeáll a zenekar.

Noha a csapat nem állt össze, a tavalyi első Bonanza-dvd után itt a folytatás. Megint egy dupla dvd-vel bővült a sorozat, melyet akár nevezhetünk Bonanza Banzai antológiának is. A két lemezen magtalálható több koncert felvétele. Az előző dvd-n már helyet kapott az 1992-es BS koncert, és az új lemezen ennek a feldúsított, újravágott verziója is megtalálható. Látható továbbá az 1993-as dupla koncert felvétele, valamint a Bonanza-archívumból előkerült 1990-es Petőfi Csarnokban játszott koncert VHS felvétele.

Édes-bús emlékek

Ami azonban a leginkább számot tarthat az érdeklődésre, az az 1994-es Búcsúkoncert-válogatás, mely eddig még sehol sem volt elérhető bizonyos technikai okok miatt. A válogatásban ugyan csak a koncertről készült cd-n szereplő dalok láthatóak, ám minden bizonnyal sokakban édes-bús emlékeket idéz, mikor újranézi azt, amit egyszer átélt, vagy látja, miből maradt ki azon a novemberi estén.

A fentiek mellett helyet kapott néhány további extra anyag is. Többek között dedikálásokon készített felvételek, egy sajtótájékoztató anyaga, kulisszák mögötti felvételek, valamint a búcsúkoncert egy egészen más szemszögből készített része.

Aki esetleg még reménykedett volna, hogy talán mégis lesz folytatás és a trió színpadra lép még, azzal sajnos rossz hírt kell közölnöm. A DVD megjelenéséről tartott sajtótájékoztatón szóba került ez a téma is, mely kapcsán Hauber Zsolt azt mondta: „Ez a DVD nem valaminek a kezdete, hanem méltó lezárása.” Egy szó, mint száz, lassan még a legfanatikusabb rajongóknak is el kell fogadnia a tényt, már csak a CD-k és DVD-k – valamint az Ákos koncerteken felcsendülő dalok – azok, amik segítségével a „(h)őskorra” emlékezhetnek.

Az évek telnek, már semmi sem olyan mint régen, a fiatalságunkat semmi sem hozza vissza, de ismét kaptunk ajándékba egy tárggyá vált emléket, ami annak a pillanatnak az emlékműve, amit ifjúságnak nevezünk.

Képek a sajtótájékoztatóról - klikk a fotóra
-tl-

[2009.06.04.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2022.12.01.]
gazda szolgáltatás [2022.11.30.]
apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Ilyen volt az Alter Bridge koncert - képriport
A Pawns & Kings turné 18 ország 25 városát...

Ilyen volt a Volbeat koncert az MVM Dome-ban - képriport
November elején jártak hazánkban a...

Beszámoló Bródy János Aréna koncertjéről - képekkel
900. alkalommal is lezuhant a csillár a Madách Színház színpadán - képekben
Újra elkápráztatott minket az Incognito!
Nosztalgikus energia és hamisítatlan old-school hip-hop árasztotta el a Budapest Arénát.
Ilyen volt a Godsmack koncert - képriport
beszámolók még