2023. szeptember 29. | péntek | Mihály nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Különleges Ákos videókra bukkantunk - nézd meg
Ákos túl van a 42-n - 19 érdekesség az énekesről
Ákos 40: Elindult! - képekben
Íme a rangos magyar zenei díj jelöltjei: sok-sok meglepetés a Fonogram-jelöltek között
Friss hazai pop - legújabb kiadványok
Ákos: "Már általános iskoláskorban eldőlt"
Képgalériák
Bonanza DVD megjelenés
Kapcsolódó Kiadványok
Bonanza Banzai: ’93-’94 - DVD2
Kapcsolatok
Bonanza Banzai
Ákos (Kovács Ákos)

Folytatja a Bonanza Banzai? Nem, de itt egy tárggyá vált emlék…

A mai harmincas korosztályból – beleértve saját magamat is – sokunknak meghatározó élményt, életérzést jelentett a 90-es évek eljén „Bonanzásnak” lenni. A három srác, Kovács Ákos, Hauber Zsolt és Menczel Gábor, a „negyedik taggal” Fábián Tiborral kiegészülve, azokban az őrült, forrongó években képes volt fiatalok ezreinek olyan üzenetet közvetíteni, mely a mai napi is kihat életükre.

Akkoriban „feketében jártunk” és azt találgattuk, idén hányszor töltjük meg a BS-t csordultig. Aztán 1994-ben valami véget ért… És bár maga a Búcsúkoncert elnevezés is bizonyította, hogy itt tényleg nincs tovább Bonanza Banzai – legalábbis abban a formában –, sokan még a mai napig is reménykednek, hogy még egyszer, utoljára összeáll a zenekar.

Noha a csapat nem állt össze, a tavalyi első Bonanza-dvd után itt a folytatás. Megint egy dupla dvd-vel bővült a sorozat, melyet akár nevezhetünk Bonanza Banzai antológiának is. A két lemezen magtalálható több koncert felvétele. Az előző dvd-n már helyet kapott az 1992-es BS koncert, és az új lemezen ennek a feldúsított, újravágott verziója is megtalálható. Látható továbbá az 1993-as dupla koncert felvétele, valamint a Bonanza-archívumból előkerült 1990-es Petőfi Csarnokban játszott koncert VHS felvétele.

Édes-bús emlékek

Ami azonban a leginkább számot tarthat az érdeklődésre, az az 1994-es Búcsúkoncert-válogatás, mely eddig még sehol sem volt elérhető bizonyos technikai okok miatt. A válogatásban ugyan csak a koncertről készült cd-n szereplő dalok láthatóak, ám minden bizonnyal sokakban édes-bús emlékeket idéz, mikor újranézi azt, amit egyszer átélt, vagy látja, miből maradt ki azon a novemberi estén.

A fentiek mellett helyet kapott néhány további extra anyag is. Többek között dedikálásokon készített felvételek, egy sajtótájékoztató anyaga, kulisszák mögötti felvételek, valamint a búcsúkoncert egy egészen más szemszögből készített része.

Aki esetleg még reménykedett volna, hogy talán mégis lesz folytatás és a trió színpadra lép még, azzal sajnos rossz hírt kell közölnöm. A DVD megjelenéséről tartott sajtótájékoztatón szóba került ez a téma is, mely kapcsán Hauber Zsolt azt mondta: „Ez a DVD nem valaminek a kezdete, hanem méltó lezárása.” Egy szó, mint száz, lassan még a legfanatikusabb rajongóknak is el kell fogadnia a tényt, már csak a CD-k és DVD-k – valamint az Ákos koncerteken felcsendülő dalok – azok, amik segítségével a „(h)őskorra” emlékezhetnek.

Az évek telnek, már semmi sem olyan mint régen, a fiatalságunkat semmi sem hozza vissza, de ismét kaptunk ajándékba egy tárggyá vált emléket, ami annak a pillanatnak az emlékműve, amit ifjúságnak nevezünk.

Képek a sajtótájékoztatóról - klikk a fotóra
-tl-

[2009.06.04.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
GAZDA szolgáltatás [2023.09.28.]
SÜRGŐS HITELEK zenész » gitáros [2023.09.22.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Királyi vadászaton jártunk - Royal Hunt koncertbeszámoló képekkel
Szólok előre, hogy a...

Szimfonikus metal éjszaka a Barba Negrában
Újabb mini fesztiválon vehettünk részt a Barba...

Megnéztük a Triász koncertjét a Barba Negrában - képekkel
Megnéztük T. Danny koncertjét a Budapest Parkban (képekkel)
beszámolók még