2022. augusztus 14. | vasárnap | Marcell nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Somló Tamás
Bornai Tibor
Fábián Juli
Sárik Péter

Somló Tamás nem énekelt, de volt, aki dalra fakadt a bortól

Az LGT népszerű zenésze örömmel fogadta el Bornai Tibor meghívását.

Július 22-től kezdődően nyolc egymást követő alkalommal, minden szerdán este 18 órától a Szabadság téren található kávézóban rendezik meg a könnyed, nyár esti programot, melynek házigazdája Bornai Tibor, aki meghívott vendégeivel beszélget az élet nagy dolgairól, mindezt a Duna Borrégió borainak kellemes társaságában.

Az összeállított borszelekció társasági megismertetésére és végigkóstolására a „Szellem a palackból”, avagy a Borszerda Bornai Tiborral talk show sorozat kellemes lehetőséget ad minden borkedvelő számára.
 
Borkóstolás a neten?

Egyébként az események a www.dunaborokkertje.hu weboldalon online közvetítéssel is megtekinthetők. Igaz, akkor bort nem ihatnak az érdeklődők, ehhez a helyszínen kell tartózkodni.

Minden Borszerda egyben a Duna Borrégió pincéi egy-egy borának, a „Ház borának” bemutatására is lehetőséget ad. A „Ház borát” a megjelentek részére maga a borász kínálja, így biztosítva a borkülönlegesség minél teljesebb és részletesebb ismertetését.

Az eseménysorozat első vendége Somló Tamás, a „Ház bora” pedig a Csongrádi Kadarka 2007-es évjárata volt, melyet Bodor István borász kínált a vendégeknek. Pálfi György borász pedig egy másik különleges itókával, a Munkácsy Mihály vándorkiállítás borával kedveskedett a megjelenteknek.
 
A résztvevőknek lehetőségük volt ’Bács-Kiskun megye legjobb bora’ díjnyertes palackjait is felbontani, úgymint a legjobb fehérbort, a Font Pincészet Cserszegi Fűszeresét 2008-ból, az István Borház Cabernet Sauvignon rozéját,  a legjobb vöröset, vagyis a Frittmann Testvérek által előállított Cabernet Sauvignon franc 2007-est, illetve a legprímább desszertbort, a Kunvin Borászati Kft. Aureus rajnai rizling 2006-osát is sikerült megízlelni.
 
A megnyitón a bor és a zene is egymásra talált, hiszen Fábián Juli és Sárik Péter jazzmelőadók „borimprovizációi” minden egyes bor kóstolása közben megismételhetetlen és egyszeri dallamokkal válaszoltak az ízekre, illatokra.

Juli álommelót végzett

- Nagyon szeretem a bort, ez a kedvenc alkoholos italom. Pont azért szeretem, mert nagyon sokféle és vannak fokozatai. Tehát nem olyan, mint például egy pálinka, az is kellemes dolog lehet, de egy sokkoló valami, ez meg egy ilyen kellemes, mindig én döntöm el, mennyivel kerülök beljebb. Ez egy intim ital nekem
– mondta a zene.hu kérdésére Juli, akinek a borimprovizáció az álommeló kategóriába tartozik.
 
- A borokat is nagyon szeretem, zenélni is nagyon szeretek és összepasszintani olyan dolgokat, amiknek lehet egymáshoz közük, minden esetre pikáns feladat. Ez nekem zseniális feladat volt – mondta Juli.

Bornai elmondta, Somló Tamást nagy büszkeségére már lassan harminc éve személyesen ismeri és még soha nem látta részegen, pedig rockzenész.
 
Somló nem szégyeli

-  Azért voltam részeg, de titkolom. Igaz ha mégis megesik, olyankor vagy félrevonulok és titokban, diszkréten könnyítek a helyzeten. Ha érzem, hogy gáz van, vagy jobban érzem az alkohol serkentő hatását, akkor inkább eltűnök, szólok a fiaimnak, hogy vigyenek haza. Nem szégyellem ezt, de úgy gondolom, hogy ez magánügy, mint a szexualitás – mondta a nagy borkedvelő hírében álló LGT tag.
 
A "boros-program" egy hét múlva július 29-én folytatódott, a második vendég dr. Kürti Sándor, a „Ház bora” pedig a XIV. OrszágosCserszegi Fûszeres Borversenyen díjat nyert, Izsáki Cserszegi Fűszeres bora volt, melyet Birkás Zoltán, a szabadszállási Birkás pincészet borásza kínált a megjelent vendégek részére.

A Borszerda augusztus 5-én újabb állomáshoz érkezik a Duna Borok Kertjében, hiszen a héten, szerdán Bornai Tibor vendége Rainer M. János történész, az 56-os Intézet főigazgatója lesz.

- Bíró Zsolt -

[2009.08.04.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Esküvői és party zenekar, Silver Moon zenekar [2022.07.29.] apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Otthoni játékok

Eddie Vedder és társai meghódították Budapestet - képekben
Pearl Jam, Papp László Budapest...

Időutazás Leslie Mandokival
2022.07.26-án volt szerencsém a világhírű Leslie Mandoki...

Forró, nyári este a Hooliganssel - képekkel
Megnéztük az EFOTT fesztivál második napját - képekkel
4 év után ismét Judas Priest koncert volt hazánkban - képekben
Ilyen volt a Mozart! musical a Margitszigeten - képekkel
KISS ünnep az Arénában - képekben
beszámolók még