2020. június 1. | hétfő | Tünde nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
Oldal.info

 
 
 
Kapcsolódó cikkek
"Én énekesnő vagyok és nem playmate" - Interjú Bencsik Tamarával
"Néha nekem is kell valami szórakozás" - Interjú Keresztes Ildikóval
Alcatrazban a buli után szabad az „eltáv…”
Díjnyertes amerikai blues banda Budapesten
Huszáros rohammal foglalták el az Alcatrazt
Izgalmas buli lesz az Alcatrazban - a Team Rock Band már készülődik
Megújulás útján a népszerű budapesti klub
Mi köze van Galambos Dorinának Columbóhoz? Eláruljuk!
Tíz éve Budapest szívében
Kapcsolatok
Alcatraz Music Club
Takáts Tamás
Team Rock Band
Vörös István

A Team Rock Bandnél vendégeskedik Vörös István és Takáts Tamás

Két hónapja mutatkozott be először az Alcatraz Music Club & Restaurant színpadán a Team Rock Band. A legendás Radics Béla és a Taurus együttes örökségét is ápoló hardrock formáció ezúttal két országos hírű sztárvendéggel súlyosbítva vezeti elő az egykori gitárkirály örökérvényű dalait. A koncertről Vörös Istvánt, a Prognózis frontemberét és Takáts Tamást, a Karthago és nevével fémjelzett Blues Band énekesét kérdeztük.

- Két évvel ezelőtt egy országos turné néhány állomásán felléptél a Team Rock Banddel. Hogy épp Vörös István hívták meg vendégként, nem véletlen…
- Vörös István: A Nevada zenekarban én váltottam Radics Bélát a ’70-es években, akkoriban több szerzeményét is játszottunk. Ez számomra nagy megtiszteltetés és egyben erőpróba is volt, hiszen akkor Béla országos hírű sztár volt.

- 2005-ben, a Petőfi Csarnokban a Radics BélaTaurus emlékkoncerten a nyolc meghívott rocksztár között ott volt Takáts Tamás is.
- Takáts Tamás: Egyrészt a barátaimmal voltam egy színpadon, másrészt volt közöm Radics Bélához, hiszen azon a környéken laktam. Majdnem szomszédok voltunk, jellegzetes, hosszú, göndör hajú fazonjával gyakran tűnt fel a kutyáját sétáltatva. Mögötte pedig mindig akadt két-három nő, aki kísérte. Mi, fiatal gyerekek, már ezért is csodáltuk. Később összeismerkedtünk, persze jórészt a kocsmában találkoztunk, ahogy ez a rock and roll korszakban szokásos volt. Ekkor már eléggé rossz állapotban volt, és figyelmeztetett, hogy ne jussak az ő sorsára.

- Miért állnak közel hozzád a Radics-dalok?
- V.I.: A ’70-es évek hangulatát hozzák vissza számomra is. Béla gitározása és éneklése mellett nagyszerű színpadi ember és előadó is volt. Úgy érzem, hatással volt rám. Néha előfordul, ha egy koncerten olyan kedvem van, én is foggal nyúzom a húrokat. Ezt az örökséget nem lehet letagadni.
- T.T.: Saját dalait nem nagyon ismertem. Fénykorában még nagyon kisgyerek voltam, a szüleim nem engedtek el koncertre. Később, amikor én is zenész lettem, ő már leszállóágban volt. Tudtam, hogy Jimi Hendrixet és Creamet hallgatott; akkoriban én is Hendrixet és Creamet hallgattam.

- Milyen az együttműködés a csapattal?
- V.I.: A Team Rock Band tagjai tehetséges zenészek, nagyszerű közösség, jó velük együtt játszani.
- T.T.: Nagyon jó együttműködés alakult ki a „teames fiúkkal” , mert hitelesen szólaltak meg tőlük ezek a dalok. Másrészt közösek a gyökereink. Ők is ennek a korszaknak a nótáit játsszák, ami a bluesban, a rockban, példának okáért a Rolling Stonesban gyökerezik. És persze folytatódik a Led Zeppelinben, a Uriah Heepben és a Deep Purpleben, amit mindannyian játszunk és szeretünk.

- Hegedűs István -

[2009.12.08.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Poplánycsapat zenekar [2020.05.31.]
Noa énekstudió szolgáltatás » oktatás [2020.05.20.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

beszámolók még