Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2019. február 17. | vasárnap | Donát nevenapja
    koncert.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Zene.hu
 
 
Kapcsolódó cikkek
Fotókkal! Újra teltház az Arénában, Budapesten - A Depeche Mode készülhet a tizedikre
Képgalériák
Depeche Mode a Sportarénában (2010)
Kapcsolódó Kiadványok
Depeche Mode: Sounds Of The Universe
Kapcsolatok
Depeche Mode
Nitzer Ebb
Kapcsolódó események
Depeche Mode
[2010. január 11.
hétfő 20:00]

Az Univerzum Turnéja: ismét nálunk járt a Depeche Mode - fotókkal

A szintipop angol királyai hétfőn este megint elvarázsolták a Sportarénában összegyűlt, még mindig kiéhezett magyar nézőközönséget. Az immáron tizenkettedik stúdióalbumát népszerűsítő csapat a tavalyi koncertje után újra hazánkba látogatott, hogy viszontagságokkal teli (legfőképpen a 17 lemondott koncert az énekes betegsége miatt) első turnéját méltóképpen folytassa.

Ezúttal szerencsére kizárható volt a bőrig ázás esélye; tavaly a Puskás Stadionban - már csak Murphy törvénye alapján is - jelentős mennyiségű csapadék hullott a DM koncertjén. Ezúttal az Arénán kívül sem esett.

A DM januári és februári turnéállomásain a csapathoz igen közel álló Nitzer Ebb tölti be az előzenekari szerepet, tehát ők kapták a feladatot, hogy az amúgy is lelkes magyar rajongótárbor hangulatát előkészítsék a nagyok előtt. A szintén Essexből származó Nitzer Ebb két tagja, Douglas McCarthy és Bon Harris industrial zenéje azonban kevésbé mozgatta meg a Dave Gahanre várakozókat.

Az Aréna küzdőterének alig egy tizede telt meg a Nitzer Ebb fellépése alatt, de ők is inkább csak az első sorokat foglalták a későbbi koncerthez. A frontember egyébként messziről majdnem összetéveszthető Dave Gahannel, külscsínyre ő is a sötét szűknadrág, fehér ing, nyakkendő, hátrasimított haj kombót hozta.

Háromnegyed kilenckor aztán berobbant a színpadra a Depeche Mode, Dave tipikus fekete bőrmellényben, és belekezdtek az In Chains-be. Gahan hangja nagyon jól szólt (azt hiszem legfőképp azért, mert még nem fáradt ki), és az Aréna is megfelelően biztosította az akusztikát. A koncerten elhangzó dalok sorrendje pontosan megegyezett azzal, amit az O2-ben kapott a közönség január 9-én Németországban, így a sokak által (köztük voltam én is) várt Freelove NEM hangzott el.

Az első számot a Wrong követte az új albumról, aztán jött a Hole To Feed, majd a Walking in My Shoes; ennél a számnál jött ki Dave először a küzdőtérbe nyúló színpadrészbe a közönség nagy örömére. A színpadkép egyébként ugyanaz volt, mint a Tour of the Universe többi állomásán: ledfal, előtte a nagy ledgömb, melyeken a már megszokott vetítések pörögtek.Ezekután az It's No Goodot, majd A Question of Time-ot hallhattuk, aztán jött a Precious, mely alatt egy idézet volt olvasható a háttérben Daniel Ladinsky-től (Hafiz), mely vallásról, az igazság megleléséről, filozofikus gondolatokról szólt.

Ezt a részt aztán Dave kis pihenője követte, mivel Martin Gore-on volt a sor, hogy megmutassa, a lassú dalok is lehetnek ütősek egy tízezres tömeg előtt. Így előadta szép orgánumával az Insightot, illetve a Home-ot, ezalatt a frontember kifújta magát, hogy visszatérhessen a Miles Away, majd a Policy of Truth számokkal.

További fotókért és a beszámoló folytatásáért klikk a következő oldalra.

[2010.01.16.]

  (1. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Zongora tanítás,korrepetálás 15.ker tanár [2019.02.06.]
Boritók, logók tervezése szolgáltatás [2019.02.03.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Fabrik
cdbolt.lap.hu

Megnéztük Gájer Bálint új műsorát az Orfeumban - képekben 
A sármos énekes Swing ’N Pop...

Harminc év rock and roll, három éjszaka alatt a Tankcsapdával - képekben
Rendhagyó módon...

Zene.lap.hu
Megnéztük Veres Mónika Whitney Houston-estjét az Orfeumban - képekben
Egy szilveszteri éjen át a Kowalsky meg a Vegával
Megható módon búcsúzott az ünnepektől a Neoton Família Sztárjai 
beszámolók még