Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2020. április 9. | csütörtök | Erhard nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Zene.hu
 
 
Kapcsolódó cikkek
Bajor Imre betegsége miatt nem marad el a premier
Képgalériák
A doktor úr
A doktor úr (2009 január)
Kapcsolatok
Földes Tamás
Kékkovács Mara
Kerényi Miklós Gábor
Peller Károly

Megérkezett doktor úr! A Nagymező utcában mindig van új a nap alatt

Nem tervezett és legkevésbé sem vidám fordulat kísérte Molnár Ferenc első színpadi művének, az A doktor úr című darabnak bemutatóját a Thália Színházban. A váratlan fordulatokban egyébként is bővelkedő, krimibe ágyazott bohózat premierjén Bajor Imre betegsége okán a minden hájjal megkent, egy híján húsz alkalommal elítélt, gátlástalanságában is szeretetre méltó tolvajt Faragó András alakította.

Az elmúlt évek során megszokhattuk, hogy a Tavaszi Fesztivál keretében az Operettszínház és a Thália Színház közös produkcióval örvendezteti meg a nézőket.

Idén azonban nem kellett a Nagymező utca gyakori látogatóinak a fesztiválszezon kezdetéig várni, hogy egy újabb példát láthassanak a gyümölcsöző együttműködésre. Ahogy azt a darab bemutatóját megelőző sajtótájékoztatón töredelmesen bevallotta, a fesztiváligazgatóból a Thália Színház igazgatójává lett Zimányi Zsófiának még kamaszkorában férkőzött szívébe a világon talán legismertebb magyar színműíró.

Ezért is lehetett könnyű dolga a tettestárs Kerényi Miklós Gábornak, az Operettszínház főigazgatójának, hogy rávegye, a két színház együttes erővel, előre megfontolt szándékkal, de a legkevésbé sem aljas indokból tűzze műsorra a százhét éves darab megzenésített változatát. A századelő hangulatát visszaidéző Borbíróság galériája hangulatát tekintve sokkal inkább volt tökéletes helyszín a bírósági tárgyalásnak álcázott újságírói ankét megrendezésére, mintsem adottságai révén.

De az is lehet, hogy a méltán nagyszámú érdeklődő számára az O. J. Simpson per tárgyalásának körülményeit próbálták megteremteni. A zsúfolásig megtelt tárgyalóterembe mindenesetre alig tudta a hálátlan feladatra kijelölt két rendőr (Oláh Tibor és Konkoly Balázs) a talárba öltözött jogászok, közöttük a címszereplő (és végre ismét főszerepben látható) Földes Tamás elé citálni a bilincsbe vert Bajor Imrét, akit akkor még a premier másik kulcsfigurájaként mutattak be.

Doktor úr képekben - galéria

És ha valaki nem tudta volna, mi az oka (tán a tavasz?) annak, hogy Kékkovács Mara és Peller Károly előad egyet az egykori slágergyáros, az önmagát építészmérnökből a Royal Orfeum direktorává képező Zerkovitz Béla dalaiból, az is hamar felvilágosult.

Megtudhattuk ugyanis, hogy Böhm György, a darab dramaturgja úgy alakította zenés színpadra Molnár Ferenc darabját, hogy a sanzon- és operettszerző, a magyar kuplé atyjaként is emlegetett Zerkovitz Béla dalaiból fésült össze vele egy csokorra valót (a virágkötészet mestere, azaz a dalok hangszerelője Silló István volt).

Láttad az előadást? Mi a véleményed róla? Írd meg fórumunkba.

A korábban említett szereplők mellett Szombathy Gyulát, Lehoczky Zsuzsát, Bódi Barbarát és Kalocsai Zsuzsát is Túri Erzsébet öltöztette fel oly módon, hogy jelmezük mind jobban illeszkedjen az ugyancsak általa megálmodott díszletek közé. Mindezek összerendezgetése pedig Korcsmáros György feladata volt.

Persze az ítéletet arról, hogy a felvázolt tevékenység bocsánatos bűn, szentségtörés vagy áldásos tevékenység volt-e végül mégiscsak mi, a nézők fogjuk meghozni.

Még képek a előadásról.

- Balázs András - 

[2010.01.18.]

  (1. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
bizso 2010.01.18. 11:21 • [1]
Láttad az előadást? Mi a véleményed róla! Írd meg fórumunkba.

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
Gitár és Basszusgitár oktatás szolgáltatás » oktatás [2020.04.07.]
amelia szolgáltatás [2020.04.01.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Fabrik
koncert.lap.hu

Bemutatták a Hello Again musicalt a Pinceszínházban - képek
Egy utcalány egy katonával.......beszámolók még
cdbolt.lap.hu