Alensa: 35% TopVue termékekre
2021. január 18. | hétfő | Piroska nevenapja
  Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
New York-ban jártak a Budapest Bár tagjai
Kapcsolódó Kiadványok
Budapest Bár zenekar: Budapest Bár Volume 2.
Budapest Bár zenekar: Budapest Bár Volume 2. (cd2)
Kapcsolatok
Budapest Bár zenekar
Kapcsolódó események
Budapest Bár
[2010. február 23.
kedd 19:00]
Budapest Bár
[2010. február 23.
kedd 21:30]
Budapest Bár
[2010. február 24.
szerda 19:00]
Budapest Bár
[2010. március 2.
kedd 20:00]
Budapest Bár maratoni koncert
[2010. február 16.
kedd 20:00]
Budapest Bár maratoni koncert
[2010. február 17.
szerda 20:00]

Maratoni koncerten veszi át az aranyat a Budapest Bár

2010. február 17-én az A38 Hajón tartandó maratoni koncerten veszik át a Volume 2. Tánc című lemez közreműködői az aranylemezeket az EMI igazgatójától. Az album még karácsony előtt aranylemez lett, de csak most kapják meg, mert egy igazi bulis koncerten szeretnék megünnepelni a közönséggel együtt ezt az örömteli eseményt.

Február 16-án és 17-én maratoni koncerttel összegzi a Budapest Bár eddigi munkáját. Ezeken a koncerteken szinte minden elhangzik, amit eddig lemezre vettek, és persze - mint minden Budapest Bár koncerten – itt is játszanak majd új számokat. Erre a két alkalomra visszatér Szalóki Ági is. Február 23-án a Katona József Színházban a Tánc című albumhoz készült revüt adják elő, majd másnap ugyanezt a debreceni Kölcsey Központban.

Aki ezekről a koncertekről lemaradt, vagy valami igazán izgalmasra és újra vágyik, az még el tud menni március 2-án az A38-ra, ahol a Budapest Bár átmeneti búcsút vesz a közönségtől. Ezen a koncerten – a megszokott fellépőkön kívül - különleges vendége lesz a zenekarnak: Mazz Swift, a kitűnő New York-i fekete énekesnő és hegedűs, akivel a zenekar tagjai tavalyi New York-i fellépésük alkalmából ismerkedtek meg. Nemcsak Seress Rezsőt és magyar kortársait idézik majd meg, hanem Ella Fitzgeraldot, Nat King Cole-t és nagyszerű társaikat is.

Mazz egyébként azért lesz Magyarországon, mert a zenekar elkezdi felvenni vele a következő Budapest Bár albumot. Ez egy főként instrumentális lemez lesz, aminek – meglepő módon – Zene lesz a címe. Swingek, bossa novák, tangók és jazz standerdek lesznek rajta egy-két cigányzenei klasszikus mellett. Az egyedüli énekes közreműködő Mazz lesz.

Ne keseredjenek el azok sem, akik már alig várják, hogy énekes kedvenceik újabb Budapest Bár lemezét hallgassák. Többször elmondta már a zenekarvezető Farkas Róbert, hogy olyan korhoz nyúlnak legközelebb, amit cigányzenekar még sosem játszott, de eddig titokban tartották, mi ez. Eljött az idő a titok felfedésére: avval a zenével és korral szeretnének foglalkozni, ami nem nagyanyáik, hanem saját fiatalkorukat határozta meg, főleg az énekesekét.

Tudniillik a 80-as 90-es évek undergroundja és mainstreamen kívül eső magyar zenéi: Trabant, Kontroll csoport, Hobó, Vidámpark, URH és a többiek. Erős váltás, de annak sem kell szomorkodnia, aki így szereti a Budapest Bárt, ahogy most van: ezt a vonalat is folytatják, és valószínű, hogy majd még ebből is lesz lemez, de koncertek, színházak mindenképpen. Bővebben hamarosan az A38 oldalán, majd később a Budapestbar.hu oldalon lehet erről részletesebben olvasni. Ezen kívül néhány énekes elkezd dolgozni szólóalbumán a Budapest Bár zenekarral, kifejezetten erre a formációra írt saját számokon.

Márciusban és áprilisban nem lesz Budapest Bár koncert, mert a zenekarvezető Farkas Róbert a Nyílt Társadalom Intézet ösztöndíja jóvoltából Dél-Amerikában fejleszti tovább zenei tudását. Robi Argentínában hegedű mesterkurzust vesz Rafael Gintoli mestertől, akitől a tango különböző stílusait tanulja, Brazíliában pedig tovább folytatja gitártanulmányait Claudio Menandroval és Joao Egashirával. A Budapest Bár májusban “nyit ki” újra, a hónap közepén a Katona József Színházban ad majd koncerteket, és júniusban egy nagyszabású koncertre is készül (bővebb információ hamarosan a zenekar weboldalán).
 

[2010.02.15.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

beszámolók még