2020. május 29. | péntek | Magdolna nevenapja
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával  
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
Oldal.info

 
 
 
Linkek
A turné honlapja
Kapcsolatok
Tatu 18
Tirpunk
Vészkijárat (Vészk'járat)
Kapcsolódó események
The West Side 3 turné
[2010. március 6. - június 19. ]

Hárman nyugatra - összefogtak a hazai zenekarok

A „The Westside’s Three” egy zenekari összefogás/kezdeményezés neve, amiben hárman (Tirpunk, Vészkijárat, TATU18) koncertsorozatra indulnak egy Célért: újra értelmet adni a nagyerejű klubbuliknak, hogy ne csak a relatíve nagyzenekarok miatt teljenek meg a koncerttermek. A név magában foglalja a lakhelyüket - ami a Dunántúl - és az undergroundot. A kezdeményezést elindítókkal beszélgettünk.
 

- Mi ez a kezdeményezés?
- (Tatu18 - Makovics Ákos) Egy olyan kezdeményezés, ami a zenekarok "fenntartóit", a közönséget célozza meg a szórakoztatás és kevésbé az anyagi haszonszerzés oldaláról.

- Miért van rá szüksége a zenekaroknak és a közönségnek?
- (T18) A zenekaroknak mindenképp egy plusz megjelenési lehetőség a saját munkájuk mellett, de ez nonprofit vállalkozás, arra pedig csak annak van szüksége, aki őszintén tenni szeretne a változatosabb klubéletért. A közönség pedig megbízhatóan minőségi estét kap, olcsón vagy ingyen, ahol nem csak olyan zenekarok lépnek fel, akik zenegép módjára lejátszák a számaikat, hanem műsort, show-t nyújtanak. Célunk, hogy olyanok legyenek ezek a bulik, hogy még hetekkel később is beszéljenek róla.
- (Tirpunk) Én azt hiszem valami tényleg megváltozott a klubéletben az utóbbi pár évben. Mintha megcsappant volna az érdeklődés az ilyen bulik iránt. Egy csomó klub be is adta a kulcsot, vagy csak ismertebb neveket fogad, hogy tuti legyen a nézőszám és fenn tudjon maradni. Persze, lehet, hogy ez csak a rockzene megítélésének állandó ingadozása következtében alakul így, nem tudom. Mi mindenestre megpróbálunk most így hárman király hangulatú bulikat nyomni „oszt” kész!

- Hogyan jött létre?
- (T18) Régóta keresgettem olyan zenekarokat, akik ebbe bele mertek vágni a sajátos feltételekkel. 2009 szeptemberében a Vészkijárat zenekarral egy közös koncert során sikerült megállapodni, aztán be lett szervezve a Tirpunk is :)
- (Tirpunk) Abszolút egyetértünk az egész kezdeményezéssel, úgyhogy örültünk, mikor Tatuék felvázolták nekünk ezt a dolgot. Rögtön lecsaptunk rá. Az a helyzet, hogy egyedül, külön szervező nélkül nehéz érvényesülni manapság, legfőképp annak, aki nem rámenős, hehe. Ha nem vagy a média kegyeltje (amihez ugyebár tudjuk, általában elég sok se…t kell kinyalni), jobb összefogni sorstársaiddal.

- Miért pont ez a három csapat van benne?
- (T18) Mondjuk azt, hogy eddig ezek a zenekarok merték bevállalni? :)  az ismerőseink közül.

- Hogyan lehet csatlakozni?
- (T18) Egy egyszerű megkereséssel a tatu18.hu elérhetőségein. Mivel a minőségi előadás az egyik lényege a menetnek, ezért mindenképp előtte meg kell ismerkednünk. Castingszerű válogatás természetesen nincs. Főleg az ország keleti részéről várnék jelentkezőket, hogy ott elindulhasson akár egy Eastside's 3 turné is később :)

- Mit szeretnétek elérni?
- (T18) Nagykörű zenekari önzetlen együttműködést.

- Milyen klubokban szeretnétek fellépni, merrefelé?
- (T18) Dunántúlra koncentrálunk, mivel nonprofit vagy rosszabb esetben deficites is lehet egy út. És ne kelljen egy havi kajapénzünket egy benzinkútnak fizetni. A majdnem kész tavaszi időpontok már megtalálhatóak a turné honlapján a myspacen.

- Mely bulik vannak már leszervezve?
- (T18) Bábolna, Tata, Budapest, Komárom, Győr a közös koncertek, és sok egyéb helyre megyünk úgy is, hogy valamelyik zenekar hiányzik a háromból.

- Mikor érzed úgy hogy sikeres a kezdeményezés?
- T18: Ha a lehető legtöbb emberhez eljut és rábólintanak, hogy igen, ez jó. Ha koncertre is a lehető legtöbb ember eljön, akkor elindult valami új. Természetesen vannak zenekaroknak közös turnéik, de a punkrock, poppunk közeli színtér mostanában úgy tűnik széthúz és ideje lenne kihúzni az egyedülködésből. Mi minden tőlünk telhetőt megteszünk érte.

- Sok sikert!

- SirOesh -

[2010.04.05.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Noa énekstudió szolgáltatás » oktatás [2020.05.20.] apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

beszámolók még