Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2019. február 21. | csütörtök | Eleonóra nevenapja
    cdbolt.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Fabrik
 
 
Kapcsolódó cikkek
18+! Botrányos videoklipet készített a Rammstein - mi a véleményed?
Csárdás az Aréna tetején - KISS koncert Budapesten, fotókkal
Botrány után valóság: minden, ami a The Idoru mögött van
Dallamok és ordas riffek
Dallamos szaggatás: Dark Tranquillity – We Are The Void
Kalapács József: "Rögtön igent mondtam a felkérésre"
Negyven kamionnal érkezett a Rammstein - ott leszel a kedd esti Arénabuliban?
Rammstein-őrület Budapesten: hamarosan minden jegy elkel?
Szerelmet mindenkinek!: Rammstein - Liebe Ist für Alle Da
Többféle kiadásban jön az új Rammstein album
Képgalériák
Rammstein - Budapest Sportaréna
Kapcsolódó Kiadványok
Rammstein: Liebe Ist für Alle Da
Kapcsolatok
Combichrist
Rammstein

Újra lángba borult az Aréna: a Rammstein Budapesten

Csúcsok

Látványban nálam a Wiener blut alatt feltűnt, zöld lézer szemmel világító babák vitték a pálmát (mely számot különösen élvezetessé tette az extra szinti-szóló Flake-től). Brutálisan jó volt a Weisses Fleisch és az Ich tu dir weh alatti performansz is. Sokadszor állapítottam meg utóbbi ponton, hogy ez a hat srác nem normális. Állatok. És én minden egyes találkozásunkkal csak egyre nagyobb állatbarát leszek. Az Ő (elme-)betegségük szerintem nem más, mint az Élet. Mindaz a szenny és fertő, ami körbevesz minket. Az ő ferdeségük a mi életünk görbe tükre. És ha ezt ilyen zseniálisan meg tudják fogalmazni és jeleníteni számunkra, akkor lehet, hogy mégsem Ők az igazi háborodottak... Ők játszanak. Játszanak a germanizmussal, a német és angol nyelv keverésével, a díszletekkel, a világítással, a jelmezekkel, és végső soron velünk. Persze lehet, hogy ezzel csak túlmisztifikálom ezt az egészet és nincs itt másról szó, mint néhány élelmes fiatal német srác felismeréséről, miszerint készpénzre lehetne váltani azt a tényt, hogy 10 emberből 8-ról már az óvodában kiderül, hogy piromániás. A többiek fiatal felnőttkorukig, illetve az első Rammstein koncertjükig tudják palástolni ezt a defektjüket.

Azt est következő csúcspontja a Link 2-3-4 volt. Na itt aztán mindenki megmozdult, nem csak azok, akik szilárd meggyőződéssel vallották, hogy ezt az egész bulit valójában Mesterházy Attila szervezte kampány-nyitó rendezvényként. Egy szívdobbanás volt az egész Aréna. Vagyis kettő. Azaz három. De legfeljebb négy.

Klasszikusok a ráadásban

Bár így is maradtak ki nagy kedvenceim a repertoárból (hogy mást ne említsek: Asche zu Asche...), azért különösebb panaszra nem volt ok. Már az alap programban is több „klasszikust“ hallhattunk, mint amire előzetesen számítottam (például a korábban citáltakon felül: Du Hast, Du Reich So Gut, Du hast mich gefragt). De azért ha a zenekar első levonulása után nem az Ich Will taktusaira tapsoljuk vissza a fiúkat, minden addig átélt élmény ellenére morcos lettem volna. Szerencsére továbbra sincs szükségem extra mennyiségű ránctalanítóra, mert perceken belül magam is lelkesen válaszolhattam 4 igennel Till minden (továbbra is minden politikától mentes) kérdésére, miszerint: Láttok? Értetek? Éreztek? Hallotok?

Végül de nem utolsó sorban jött a ráadás ráadása. A második visszatapsolást angyali vigyorral megháláló Till az Engel című számban kevesek megdöbbenésére osztotta meg velünk az információt, hogy a látszat ellenére nem akar angyal lenni, akinek a magány és a félelem az osztályrésze, és egyébként is ritkán látszik az égen. Magam is úgy vélem, hogy az Ő habitusa és exhibicionalizmusa nem erre predesztinálta. Különben is könnyen megperzselné a szárnyát a fejére szerelt lángszóró a következő alkalommal, amikor éppen lángba akarja borítani majd a világot. Vagy legalábbis a soros sportcsarnokot vagy stadiont. Kevés hely és kevés lélek van a világon, amelynek ne válna hasznára egy ilyen purgatórium. Remélem, nekünk sem kell újabb 5 évet várnunk rá, hogy ismét megtapasztaljuk tisztító hatását... Igény volna rá...

Rammstein a Budapest Arénában - galéria

-Balázs András-

[2010.03.22.]

« előző oldal  (2. oldal)  

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
Lobo 2010.04.01. 09:26 • [2]
Szia Kedves Naban,
Köszönöm az észrevételeket! Du hast ügyben tökéletesen igazad van. Nem is értem, hogy írhattam ilyen hülyeséget, és pláne, hogy nem tűnt fel később sem. Biztos kiégett a szenzoraim egy része a sok hő hatására. A fej-lángszórókról természetesen magam sem gondoltam, hogy valóban hangérzékenyek lettek volna, ezért is az idézőjel (bár ahol én álltam, onnan az illúzió tökéletes volt). Mindenesetre ez ügyben is köszönöm a kiegészítést és a figyelmes olvasást!
naban 2010.03.19. 19:15 • [1]
Megátalkodott Rammstein-fanatikusként - és a német precizitás jegyében:) - fűznék a beszámolóhoz két dolgot. Az egyik, hogy a "hangérzékeny" fej-lángszórók nem tudom mennyire számítottak poénnak, de az első sorból :) elég jól látható volt, hogy Richard és Paul lábbal, Till pedig a kezében levő szerkezettel aktiválták a lángokat a megfelelő pillanatokban (elnézést, ha ezzel illúziót romboltam...). A másik, hogy az együttesnek nincs "Du hast mich gefragt" című száma... ez a sor a "Du hast"-ban szerepel, de nem önálló szám.
Egyébként tetszett a beszámoló! :)

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
Zeneszerzéssel,dalok írásával foglalkoz egyéb [2019.02.19.]
Zongora tanítás,korrepetálás 15.ker tanár [2019.02.06.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu
Zene.lap.hu

Megnéztük Guido és Mauricio de Angelis koncertjét az Arénában - képekben
Jótékonysági...

Megnéztük Gájer Bálint új műsorát az Orfeumban - képekben 
A sármos énekes Swing ’N Pop...

Harminc év rock and roll, három éjszaka alatt a Tankcsapdával - képekben
Megnéztük Veres Mónika Whitney Houston-estjét az Orfeumban - képekben
beszámolók még
koncert.lap.hu