15%-os kuponkedvezmény 47.000Ft felett a Spartoo.hu webáruházban. Kuponkód: MAJUSP15
2020. október 24. | szombat | Salamon nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Fullon a Bőrgyár - a PEN 3. napja képekben
"Aki eljön hozzánk, ne hagyja otthon a fürdőruháját!" - interjú az EFOTT egyik fő szervezőjével
Az ország legnagyobb hallgatói bulija: EFOTT 2010-ben is
Ákos nemzetközi színvonalú rock koncerttel készül
Születésnapi Ladánybene 27-megabuli az EFOTT-on
Kapcsolatok
30Y
EFOTT (Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója)
Kapcsolódó események
EFOTT 2010
[2010. július 13. - 18. ]
EFOTT 2010 - 2. nap
[2010. július 15.
csütörtök ]

Az EFOTT-on debütál a 30Y Pécsi Tudományegyetemről írt dala

Július 15-én este az EFOTT-on játssza majd először a 30Y a Pécsi Tudományegyetemről írt dalát, amely a zenekar év végén megjelenő lemezén is hallható lesz. Az erős egyetemi gyökerekkel bíró zenekar nem hagyományos egyetemi indulóban gondolkozott: a dal hamisítatlanul ipszis lesz.

Igazi különlegességben lehet részük az idén a Pécs melletti Orfűn megrendezésre kerülő EFOTT látogatóinak, hiszen Magyarország egyik legnépszerűbb zenekara, a pécsi 30Y itt mutatja be a Pécsi Tudományegyetemről írt dalát. A PTE-t és a 30Y-t szoros szálak kötik egymáshoz, hiszen a zenekar öt tagjából hárman is itt tanultak, sőt, Beck Zoli énekest polgári foglalkozása is ide köti: amikor épp nem a 30Y-ban zenél, akkor a PTE BTK oktatójaként építi tudományos karrierjét. A jellegzetes pécsi helyszínek és hangulatok már eddig is megjelentek a zenekar dalaiban, elég csak a Pécsi tánctanárra, avagy a Szenesre gondolni, így nem meglepő, hogy magára az egyetemre is sor került, hiszen ahogy Beck Zoli megfogalmazta a PTE a zenekar identitásának is fontos eleme.

A dal elkészültének közvetlen előzménye egy felkérés volt a zenekarral hosszú ideje baráti- és munkakapcsolatban lévő Egyetemi Hallgatói Önkormányzat (PTE EHÖK) részéről, amely úgy gondolta, hogy egy ilyen, egyelőre nem létező dal megírására és eljátszására leginkább a 30Y lehet alkalmas. A zenekar örömmel fogadta a felkérést, ám egyben zavarba is jött tőle, hiszen korábban sosem írtak dalt megrendelésre és nem is gondoltak hasonlóra.

A 2009 őszén született ötletet így hosszas gondolkodási idő követte, majd Beck Zoli visszaemlékezése szerint idén kora tavasszal egy koncertre menet a turnébuszban bukkant rá a megfelelő sorokra. A zenekar azonnal elkezdte kidolgozni az ötletet, és bár a Pécsi Egyetemi Napokra nem készült el a nóta, a hasonlóan ideális premiernek ígérkező EFOTT-ra már igen. A hosszas gondolkodási időt az is indokolta, hogy a 30Y semmiképpen sem egy hagyományos indulót kívánt letenni az asztalra, ahogy Beck Zoli megfogalmazta, egy olyan ízig-vérig 30Y számot írtak, amely a PTE dala is lehet.

A zenekarnak azért sem volt könnyű dolga, mert nehéz megmondani, mi is az, amit a „pte-s” lét jelent. Ezt végül az összetartozásban lelték meg: pte-snek lenni Beck Zoli szerint azt jelenti, amikor az elszigeteltségből létrejönnek az egység pillanatai, és az egyetem egymástól igen távoli helyeken tanuló és igencsak más dolgokkal foglalkozó hallgatói, dolgozói rájönnek arra, hogy mégis létezik az a közös, például a PEN-en tetten érhető élmény, amit a Pécsi Tudományegyetem polgárának lenni jelent. A telivér 30Y dal rajta lesz a zenekar ősszel megjelenő új lemezén is, de az EFOTT látogatóinak nem kell eddig várni: július 15-én este élőben hallgathatják meg, mit jelent a Pécsi Tudományegyetem a 30Y számára.

[2010.07.15.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Dumps.Services - Real Dumps Shop 2020 CD/MC/bakelit [2020.10.20.]
Kotta gyűjtemény zongoristáknak kotta [2020.10.04.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Bemutatták az István, a királyt az Erkel Színházban - képes beszámoló
Gyöngyösi Levente...

Othello a Katonában - képekben
Október 9-én mutatta be a Katona József Színház Shakespeare...

Megnéztük! Neoton koncert volt a Skanzenben - képekkel
beszámolók még