2020. május 28. | csütörtök | Emil, Csanád nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
Oldal.info

 
 
 
Kapcsolódó cikkek
"Igényes és megfizethető szórakozás" - jövő héten indul a Pannónia Fesztivál
30 Seconds To Mars, Fear Factory: újabb nevekkel bővült a Sziget
Air, Dub FX és Tiga: bővült a VOLT programja
A Meshuggah is jön Tokajba
Batta Dem 2010: három nap Pécsett a reggae szerelmeseinek
Jam Pub: az igazi celeb találkozó helyszíne
Kamasz fesztivál, zöld kártya, klubszínpad és DJ Krush - kinyitott a Zöld Pardon - interjú
Legendák és világsztárok a két napos Stargarden Fesztiválon
Örömzene-nyertesek és BL-döntő a Pannónia Fesztiválon
Rekord az EFOTT-on!
Sziget 2010: Cseh Tamás és a reggae
Utóhatás: PEN 2010 videó
Kapcsolatok
EFOTT (Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója)
Kapcsolódó események
EFOTT 2010
[2010. július 13. - 18. ]

"Aki eljön hozzánk, ne hagyja otthon a fürdőruháját!" - interjú az EFOTT egyik fő szervezőjével

Az egyetemisták és főiskolások idén is készülhetnek a nagy bulira, hiszen közeledik a 2010-es EFOTT. Orbán Balázzsal, az egyik főszervezővel beszélgettem. 

- Milyen újdonsággal találkozhatunk idén az EFOTT-on?

- Maga a helyszín az egyik újdonság, hiszen idén Pécs és Orfű adja a helyszínt. Igen, nem tévedés, két helyszínen leszünk egyszerre, Pécsen az Európa Kulturális Fővárosa keretein belül egy színpadunk lesz, pár kilométerrel arrébb, Orfűn pedig a többi. A két helyszín között buszok viszik majd az ide látogatókat. Az idei EFOTT abból a szempontból viszont hagyományosnak mondható, hogy a legnagyobb hazai sztárok lépnek fel nálunk. Itt szeretném megjegyezni, hogy az EFOTT hagyományosan a legnagyobb hazai fesztivál, ahová kimondottan az ország egyetemistái  és főiskolás hallgatói jönnek el. Tulajdonképpen az EFOTT egy közösségi hely, óriási méretekkel. 60000 látogatóra számítunk, és törekszünk arra, hogy mindenki jól érezze magát, mindenki mindenkivel ismerkedhet és szórakozhat.

- Sorolj fel párat a fellépők közül.

- Fontos tudni, hogy bár hivatalosan a legnagyobb hazai fesztiválon vonul vissza a Kispál és a borz, mégis úgymond „hazai pályán”, nálunk lesz a tényleges utolsó  fellépésük. Eljön hozzánk Ákos egy nagy szabású show-val, de természetesen a nagy közönség kedvenc páros, Korda György és Balázs Klári is fellép a nagy színpadon. A legrégebben működő fesztiválként visszanyúlunk idén a gyökereinkhez: Komár László, Szandi, Csepregi Éva, Napoleon Boulevard és még egy sor olyan sztár teszi tiszteletét nálunk, akik évtizedek óta bizonyítottak már. Tehát lesz egy igazi retro-szegmense is az idei EFOTT-nak. Fontos szerepet kapnak idén a celebek az EFOTT-on. Az egyes főiskolák, egyetemek egy-egy celebért fognak úgymond „harcolni”. Adott esetben az ő kiválasztott sztárjukkal játszhatnak, és ha az illető bevállalja, az ő kemping részükben, együtt alszanak majd. Havas Henrik, Fekete Pákó, Karda Bea, és még hosszan sorolhatnám a meglepetés neveket. Ezen kívül ide tartozik az a kezdeményezésünk, amely kimondottan a hallgatói zenekarok felé irányul: egyetemistákból, főiskolásokból álló zenekaroknak idén biztosítunk lehetőséget a bemutatkozásra. Ez egy jó alkalom lehet nekik, hogy megmutathassák magukat sok ember előtt.

- Összesen hány színpad lesz idén?

- 8 színpaddal készülünk. Egyedülálló  módon egy sor zenekar nálunk ünnepli a születésnapját. Ilyen például a Ladánybene27 is, akik már 25 évesek!

- Hogyan lehet megközelíteni az EFOTT-ot, és milyen szálláslehetőség van nálatok?

- Már autópályán is megközelíthető, hiszen az M6-os új szakaszának megnyitása ezt lehetővé tette. Természetesen vonattal is megközelíthető, de idén is indulnak EFOTT busz járatok Budapestről, a Népligetből. A szállást túlnyomó  részt camping jellegű lesz, melyek azonban kulturált, jó  színvonalú szállás lehetőségek lesznek, megfelelő infrastruktúrával. Ezen kívül olcsóbb kollégiumoktól a költségesebb, de nagyobb fokozatú apartmanokig számos lehetőség közül lehet választani, melyekkel kapcsolatban mi is tudunk segíteni a honlapunkon keresztül.

- Az idelátogatók a zenei csemegén kívül még mivel múlathatják az időt?

- Rengeteg kikapcsolódási lehetőség  áll a hallgatók rendelkezésére. Külön kiemelném azonban az Orfűn  épülő mediterrán élményfürdőt, amely épp a megnyitóra fog elkészülni,.  Az orfűi tó is látogatható, tehát aki eljön hozzánk, ne hagyja otthon a fürdő ruháját!

- Pontosan tehát mikor lesz az idei EFOTT?

- Július 13-18 között, Pécsett és Orfűn. Sajtótájékoztató pedig május 11-én 11 órakor lesz a Budapesti Műszaki Egyetemen.

-Sólyom Attila-

[2010.05.05.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Noa énekstudió szolgáltatás » oktatás [2020.05.20.] apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

beszámolók még