2020. július 11. | szombat | Nóra, Lili nevenapja
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával  
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Fesztiválok a zene.hu-n
Kapcsolódó cikkek
"Tudják, hogy a fesztivál az egyik legnagyobb kincsük" - Az újvidéki EXIT-en jártunk
"A fesztiválszervezők kezében nagyon nagy a felelősség!” - interjú Berger Dalmával
A Part Fesztivál szervezői kártalanítást ígérnek - megszólal az egyik programszervező
Árvíztűrő a fesztivál - állítják a Hegyalja szervezői
Beindult a 11. Hegyalja Fesztivál
Együtténeklés a forróságban az EFOTT első napján
Képek a 2010-es Rockmaratonról
Száraz lábbal a Hegyalján
Talán 80 ezer re-pohár elég lesz - kizöldül a Hegyalja
Utóhatás: Fishing on Orfű 2010 - videó
Utóhatás: PAFE 2010 videó
Utóhatás: PEN 2010 videó
Videók és képek a 2010-es Exit Fesztiválról
Képgalériák
Hegyalja 2010 - 2. nap
Kapcsolatok
Hegyalja Fesztivál
Kapcsolódó események
Hegyalja Fesztivál 2010
[2010. július 14. - 18. ]

Jöhet jégeső, vihar vagy árvíz: a Hegyalja nem változik  

Annyira vártam, hogy leérjünk: hiányzott már Tokaj, meg a zene. A szívemhez nőtt tavaly a hegyaljai fesztivál-feeling, a város, a Tisza-part, a vízirendőrök, a fesztiválozók, na és persze a helyi borok. Éppen ezért szeppentem meg, amikor első pillanatban kiderült, hogy nagyjából semmi sincs úgy, mint tavaly volt, főként az árvíz miatt, pár hete ugyanis még víz alatt állt a terület nagy része. Azonban nem telt sok időbe, hogy újra belerázódjak a tokaji hangulatba. Rájöttem: jöhet jégeső, félelmetes vihar - mint tavaly -, árvíz, bármi... a Hegyalja nem változik.

Mint minden rendes magyar fesztiválon, csaknem az összes nagyobb hazai zenekar tiszteletét teszi Tokajban. Immár hagyományként. Így egy percig sem kell csodálkozni a fellépők névsorában a sztárkavalkádon, a nemrég 20. évét ünneplő Tankcsapdán, az idén szintén jubiláló Depresszión, az őszre új lemezt ígérő, „mindentmegmondó” Copy Con-on, Kowalskyékon, a heves megyei lordokon, azaz a Road zenekaron, és persze a nagy öregeken sem, hiszen Hobotól a jó öreg Deák Billen át Paksi Endréig mindenki itt, Tokajban bulizik ezen a héten.

Éppen ezért a második napi program sem szűkölködött a jóban. Esőt ígértek, ami elmaradt, helyette viszont hajnalig szólt a jobbnál jobb rock, metál és populáris tánczene. A nagyszínpadon számomra a Road kezdett, pörgős zenéjükkel jól megizzasztva az amúgy sem didergő közönséget. Szuper érzés volt látni, hogy a hőség ellenére mennyien kászálódtak fel a Tisza-partról már a kora délutáni koncertek kedvéért is. Rómeó Vérzik, majd Doors Emlékzenekar, a rock egyik hazai nagykövete Deák Bill, aztán Hobo következett. A Jim Beam sátorban még talán a kinti 35 foknál is melegebb volt, a környéken pedig talán itt a legnagyobb a fesztivál egész területén jelenlévő árvíz-maradék mocsár, mégis az összes koncert teltházas volt. A buli és a hangulat hőfokát pedig a részeg, illetve félrészeg jókedvűek tömeges jelenléte is igazolta. A nagyszínpadon ezalatt először a rap-metál hazai fanatikusainak kedveztek a Subscribe koncertjével, aztán a közönség soraiban felbukkant egy télapó, majd a lassacskán üzleti vállalkozásnak titulálható Irie Maffia vette birtokba a világot jelentő deszkákat, éjjel pedig a Groove Armada szuperprodukciója zárt, hogy előkészítsék a terepet a másnapi Motörheadnek.

Hobo – az én korosztályom számára – retro- és nosztalgiabulija után híres magyar tribute-jeink léptek porondra, hogy nagy legendák megabulijait idézzék fel. Valamivel 10 után a miskolci AB/CD zenekar röpített el bennünket egy Ac/Dc időutazásra, utánuk pedig a külföldön is - nem elfogultságból mondom - méltán elismert Hollywood Rose hozta el Axl Rose hírhedt bandája, a Guns 'n Roses produkcióját a rákenrollra éhes közönségnek.

Tehát kiváló hangulat, sör és bor, mocskos rákenroll, és táncolható dj-pop. Kinek mi. Összegezve: hihetetlen buli, a 11. Hegyalján, itt, Tokajon.

Hegyalja 2010 - második nap

-Rocket Queen-

[2010.07.16.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Színház, szerelem és Mamma mia Kováts Krisztával és Sasvári Sándorral
Duett koncertek a...

Újra nyit a Madách Színház! 
Duett koncertek a csillagfényes tetőteraszon! Július 2-4....

beszámolók még
Otthoni játékok