2024. június 23. | vasárnap | Zoltán nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Nézd meg a nap videóját! "Akinek semmije sincsen"
A Vad Fruttik az interneten is teremnek - de mennyire érettek?
Őrület! Itt az újabb Vad Fruttik videó
A jazz fruttik, Vad fruttik!
Elstartolt a PEN - képes beszámoló az 1. napról
A borongós idő nem szegte kedvét a PAFE látogatóinak - képek az első napról
Kapcsolódó Kiadványok
Vad Fruttik: Fénystopposok
Kapcsolatok
Vad Fruttik
Kapcsolódó események
Vad Fruttik lemezbemutató, Esti Kornél
[2010. október 22.
péntek 20:00]
Vad Fruttik lemezbemutató, Kipu
[2010. október 23.
szombat 20:00]

Október 1-jén fénystoppal érkezik a Vad Fruttik harmadik lemeze

Új albumot jelentet meg október 1-jén a veszprémi Vad Fruttik zenekar a Megadó Kiadó gondozásában. A 3. album single-je, a nyár közepén debütáló Lehetek én is a MAHASZ Single Track TOP 10 listáján a 3. helyen szerepel, a dalok.hu oldalon pedig megjelenése óta vezeti a TOP 10-es listát. Június 5-i Youtube klippremierje óta a dal elérte a 225.000-es letöltést.

A Mamazone kiadásában piacra került első album, illetve a CLS-nél megjelentetett második lemez után a Vad Fruttik sorban következő Fénystopposok című harmadik albuma már a Lovasi András (Kispál és a Borz, Kiscsillag) által vezetett Megadó Kiadó gondozásában lát napvilágot 2010. október 1-jén.

Az új lemez beharangozójának - a már most jelentős sikerrel játszott - Lehetek én is-t választották. A dal bach-i motívumokat ültet könnyűzenei környezetbe, miközben szövegében a zenekar komolyabb hangvételű szerzeményeit gyarapítja.

A mondanivaló egyértelmű: bárkiből lehet hős. „Nem a tévében/színpadon kell keresni az idoljainkat, hanem át kell menni nagyfaterhoz, odafordulni a mellettünk állóhoz, vagy belenézni a tükörbe.” - mondja Likó Marcell frontember. „Úgy próbáltam egy patetikus dalt írni, hogy közben hiteles is maradhasson - ne csússzunk át poénba, vagy giccses hegedűfutamokba”.

Az anyai ágon lengyel származású frontember, Likó Marcell, szülővárosában – a Veszprém megyei Várpalotán - tizenévesen indította el egy kasprzak magnóval a lakótelepi Marcell Rádiót. A gyerekszobáig terjedő műsor közel 50 adást élt meg, a felvételek a mai napig megmaradtak. Alsó tagozatos korától elhivatott kórustag, 16 évesen már zenekarban játszik, ebből az időszakból eredeztethető a Vad Fruttik név is.

A középiskolai színjátszó kör egyik nagy reménysége,színésznek készül,de a felvételin meggondolja magát. A Szombathelyi Főiskola bölcsész karának kollégiumában feldolgozás számok helyett már saját szerzeményeivel szórakoztatja csoporttársait, ezzel párhuzamosan kocsmákban koncertezik. 20-as éveinek elején érdeklődése az elektronikus zene felé fordul, s gyerekkori barátjával, Kerekes Gergellyel egyedi hangzás kialakításába kezdenek: élő hangszeres, és elektronikus tánczenei elemeket ötvöznek.

Az évek során számos tehetségkutatón győzedelmeskedő Vad Fruttik csak 2006-2007 táján tesz szert országos népszerűségre. Elsőként Nekem senkim sincsen és Sárga Zsiguli című slágereikkel tűnnek fel. A sajátos zenei világú együttes a rádiós sikerek mellett folyamatosan koncertezik országszerte. A még barkács körülmények között rögzített Rózsikámnak digitálisan című 2006-os lemez után a 2008-as Egy éjszaka Bohémiában-t már élő hangszerekkel rögzítik, ami ennek köszönhetően jóval egységesebb, organikusabb hangzást kap.

A ritmusszekcióban történt tagcserék után a Vad Fruttik mai felállása: Fő dalszerzők, Likó Marcell énekes és Kerekes Gergely gitáros (ő képviseli a lágyabb, melodikusabb vonalat), illetve a billentyűs Győrffy Gyula (elektro, stúdiómunkák) mellett a Hock fivérek, a dobos Attila (rock és kísérleti megoldások) és a basszusgitáros Zoltán (bizarr zenei vonal) alkotják a zenekart. A ritmusszekció egységét a Hock testvérek egymásra hangoltsága biztosítja.

2010 áprilisában a MüPa-ban léptek fel, a koncertek anyagától teljesen eltérő Vad Fruttik Szürreál című műsorral. Jelen vannak a fesztiválokon és klubkoncerteket tartanak az egész ország területén.

A Fénystopposok lemezbemutató országos turnéja október 8-án indul Pécsett (Pécsi Est Café), és a vidéki turnéállomások mellett a Fruttik október 22-23-án adnak dupla koncertet az A38 Hajón.

[2010.09.23.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.20.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

10 éves lett a Mamma Mia! musical a Madách Színházban - képriport
A Madách Színház 2014-ben...

Megnéztük az 80s Disco Retro Festivalt a Budapest Parkban - képekkel
Hazai és nemzetközi...

Tátott szájjal az Esti Kornélon
Őrületes Palaye Royale koncert a Barba Negrában
Megnéztük a Hungáriát a Puskásban - képekkel
Nagyot szólt a Dinamit 45 éve! - képriport
Először koncertezett Magyarországon a Jelusick
beszámolók még