2024. május 20. | hétfő | Bernát, Felícia nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
"Ez az este csak az enyém volt"
Világsztárok a Millenárison - részletek!
Klipprömier! Puskás Peti: Léggömb
Keresztes Ildikó: "Ez kész! Levetkőzöm"
Finom elegancia jellemzi Vásáry André megújult weboldalát
Tóth Gabi és Tóth Vera nemes célért fakad dalra és még a postás is segít
Kapcsolatok
Tandi Flora

Bravó Flóra! - beszámoló Tandi Flóra szegedi koncertjéről

Egy évvel ezelőtt rendezték meg Tandi Flóra és barátai koncertjét a szegedi IH Rendezvényközpontban. Amint az első, úgy a második koncert is teltház előtt zajlott. A két előadás közötti szünet arra volt jó, hogy Flóra még több terhet vegyen magára, és lehetőleg mindent megtanuljon és elsajátítson tanárnőjétől, Miklósa Erikától.

Miklósa Erika kvalitásaihoz nem fér kétség, szegedi vendégszereplése a Szegedi Nemzeti Színházban, az operában nyújtott szenzációs teljesítménye kiemeli őt a nagy átlagból. De, hogy miképpen műveli az oktatói munkát, miképpen hat tanítványára, hogyan tudja őt kellőképpen a fénybe emelni, az most tűnt ki egyértelműen.

Tandi Flóra tehetsége ugyanis már az első fellépéskor, az első bemutatkozáskor is nyilvánvaló volt. Mostani megmérettetése azonban már árnyaltabb és kritikusabb is egyben. Ez különben a művészpálya velejárója. Mostanra ugyanis kiderült, hogy milyen mértékben gazdagodott énektudása, milyen mértékben sajátította el azokat az apró trükköket, amelyek egy szuverén tehetség föllépéséhez szükségesek.

Katona Judit volt, és D. Szécsi Edit jelenlegi tanítványaként Flóra valóban a tanulást tekinti ma is legfőbb céljának, hiszen az állandó fölkészülés és készenlét nélkül nem juthat egyről a kettőre.

Az elmúlt néhány hónap nem múlt el nyomtalanul: hangja líraisága kiteljesedett, igaz a magasabb regiszterekben még mindig eléggé érdes, ez azonban idővel simulékonyabbá válik majd. Előadói tehetsége is nagyot változott, egyértelmű színpadi megjelenése és szereplése. (Bár az első ruhájához kapcsolódó számok számomra nem voltak harmóniában.) Az énekelt francia dalok -zongorán Tandi Laura kísért- világossá tették, hogy a francia zene mennyivel keményebb, mint a hozzá hasonló magyar dallamvilág, amelyben a túláradó szentimentalizmus viszi sikerre a szöveget. Műsora pedig bővelkedik a változatosságban, mint tudjuk, az pedig „gyönyörködtet”. Musical betétek, olasz nyelvű slágerek, francia sanzonok, amerikai szvingek és HungÁria című bemutatkozó dala nagy sikert jelentettek számára. Tóth Jonatánnal és Iski Rolanddal énekelt duettjei is élményszámba mentek, csak dicsérni tudom a két remek hangú énekest, akik méltó partnerei voltak Flórának.

Hogy miben? Abban a felkészültségben, amivel Flóra rendelkezik. Ez az est nem a Megasztár nyögvenyelős bemutatója volt, hanem egy énekesnő első komolyabb állomása – aki társaival együtt profi estet produkált teltház előtt, és akit méltóképpen ünnepelt az est végén az IH közönsége!

-polner-

[2010.11.05.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás » oktatás [2024.05.19.]
SÜRGŐS HITELEK hangosítás/cucc [2024.05.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
Április utolsó napja idén...

Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Lara Fabian, a világhírű énekesnő...

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
beszámolók még