Alensa: 35% TopVue termékekre
2021. január 20. | szerda | Fábián, Sebestyén nevenapja
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával  
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
FiKuSZ rendezvények, Győr
Plakátok korábbi FiKuSz rendezvényekről
Kapcsolatok
"FiKuSZ Egyesület"
Varga József-Fűzfa Bence
Dj. GrandeM (Nagy Márton)
Kapcsolódó események
Tea Est és "Ülődisco"
[2010. november 26.
péntek 19:00]

Minőségi szórakozást akarnak a győri fiatalok!

Működik Győrben egy figyelemre érdemes szervezet, amely a némileg különleges, FiKuSZ nevet viseli. November 26-án, a Gyermekek Házában lesz egy "karitatív rendezvénye", melynek célja a helyi fiatalság kulturális szórakoztatása és a vörös iszap katasztrófa áldozatainak támogatása. Ifj. Knipper Emil elnökkel beszélgettünk.

– Kinek az ötlete volt az egyesület létrehozása?
– Az egyesület létrehozásának ötlete 2008-ban fogalmazódott meg négy győri fiatal beszélgetése során. Ők Lakatos Patrik, Nagy Márton, Hetyei Gábor és én, Knipper Emil voltak. Mind a négyen győri középiskolában leérettségiztünk, ma már felsőbb éves egyetemi hallgatók vagyunk. S célunknak tűztük ki a győri szórakozás „megreformálását”. Ma már mi négyen vagyunk a Fiatalok Kulturális Szórakoztatásáért Egyesület, azaz a FiKuSZ alapító tagjai és programjainak fő szervezői.

– Nemes kezdeményezés, de mi a gond az „átlag” szórakozóhelyekkel?
– Alapvetően minden ember más, valaki teljesen elégedett a győri szórakozó-élettel és szórakozási lehetőségekkel, valaki pedig kevésbé. Mi elsősorban azokhoz a fiatalokhoz szólunk, akik egy kicsit másképp gondolkodnak a péntek-szombat esti kikapcsolódásról, szórakozásról. Ám természetesen az összes győri fiatal számára szeretnénk különlegeset és egyben újat nyújtani. Mi egy kicsit többet szeretnénk kínálni az ifjúságnak, mint egy „átlagos buli hely”: nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem „kulturáltan” tenni mindezt. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a szokásos „diszkó stíluson” kívül egy kicsit többet kívánunk biztosítani. Nálunk egy rendezvény – vagy nevezzük: estnek – kicsit másképp néz ki, mint egy szokásos péntek esti buli vagy diszkó. Lehetőséget nyújtunk győri öntevékeny köröknek (színjátszó, versmondó stb.), együtteseknek fellépni, bemutatni azt, hogy mit tudnak. Fiataloknak szóló fotó- és festménykiállításokat is gyakran rendezünk. Fellépett már nálunk egy hastánc csoport és bűvész is, akit egyébként Katy Perry legújabb, Budapesten forgatott klipjében, a Firework – ben, trükkjeinek előadása közben láthattok. Természetesen programjaink fontos része a bulizás is, amihez fiatal és tehetséges dj-k adják a zenei talpalávalót.

– Támogatók nélkül ma már lassan semmi sem megy. Esetekben kiknek a támogatása kellett hogy létrejöjjön a FiKuSZ?
– Az egyesület gyakorlatilag a négy alapító tag, a fentebb már említett négy győri fiatal szorgalmából és közös munkájából jött létre. Továbbá sok segítséget kaptunk a győri fiataloktól is.

– Az egyesület ajtaján kint a lóg a „Csak Győrieknek” tábla?
– Természetesen nem. Nagyon sok szeretettel várunk mindenkit, bárhonnan is érkezett-érkezik az országból, bizonyítja ezt az is, hogy nem egy rendezvényünkön már részt vettek más városokból jött fiatalok is. Sőt, még külföldi vendégeink is voltak, Ausztriából, Németországból, továbbá angol, ausztrál és kínai turisták is betévedtek már estjeinkre, s nagyon jól érezték magukat.

 – Térjünk át a zenére! Mit érdemes tudni a zenés programokról, illetve Dj. GrandeM-ről?
– Zenei eseményeink állandó résztvevője DJ.GrandeM, aki egyesületünk alapító tagja, polgári nevén Nagy Márton. Mivel jelenleg Veszprémben tanul az egyetemen, így Veszprém megyében már több helyen is „lemezlovaskodott”, többek között az ottani egyetemista diákok körében népszerű DC-ben. Tagja a veszprémi egyetemista dj körnek is. Rajta kívül minden rendezvényünkön fellépnek győri zenei előadók, együttesek, akik élőzenei produkcióikkal teszik színesebbé az egyesület által szervezett kikapcsolódási lehetőségeket. De említhetném akár a konga show-t is…

– Hulljon le a lepel a Varga József – Fűzfa Bence gitárduóról is!
– A Varga József-Fűzfa Bence gitárduót a szemfülesebbek már láthatták a tv-ben fellépni: indultak a Megasztár 5 válogatásán, s ha jól tudom, a döntőkig sikerült is eljutniuk. Több egyesületi rendezvényünkön is felléptek már, biztosítva így a garantáltan jó hangulatot!

– A jelen tehát szép, kétség nem fér hozzá. Azonban mik a tervek a jövőt illetően?
– Továbbra is szeretnénk a győri fiatalságért tevékenykedni, színvonalas estéket szervezni. Ezen kívül álmunk egy állandó hely az egyesületnek, ahol hetente-két hetente megtarthatnánk a „FiKuSz bulikat” illetve „est” – eket. S természetesen bízunk abban, hogy a továbbiakban is minél több győri tehetséget, együttest sikerül bevonnunk, nekik lehetőséget és helyet biztosítani, ezzel is támogatva a helyi fiatalságot.

Akik szeretnék megismerni a szervezetet, azoknak javasoljuk, hogy a november 26-án megtartandó rendezvényükre látogassanak el, mert garantáltan minőségi és kulturált szórakozásban lesz részük.

 

– Havassy Anna Katalin –

A részletes programért lapozz!

[2010.11.26.]

  (1. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

"Legdrágább nyájas olvasó!" - A Bridgerton család - Filmajánló
Ha a megszólításomat...beszámolók még
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával