2020. május 28. | csütörtök | Emil, Csanád nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
Oldal.info

 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Bármikor élvezheted otthonodban Szekeres Adrien koncertjét
Kapcsolódó Kiadványok
Szekeres Adrien: Adventi koncert
Kapcsolatok
Szekeres Adrien

Szekeres Adrien: "Egy igazán jó csapatot alkotunk" - interjú az adventi-turné előtt

Szekeres Adrien örül, ha az ő dalát éneklik mások, büszkeséggel tölti el ha egy zenei műsorban a tehetségek az ő sikerein keresztül szeretnék megmutatni mire képesek. Viszont november 28-ától nem a feltörekvő tehetségek lesznek a főszereplők, hanem Adrien saját maga és a karácsonyi dalok, hiszen ismét – tizenhárom állomást magába foglaló - templomi turnéra indul az Olyan, mint te előadója. 

Az egyik dalodat egy kanadai tehetségkutató műsorban bemutatta egy lány. Mit jelent neked, ha egy általad sikerre vitt muzsikát mások énekelnek?
– Azt gondolom, hogy 3 emberen múlik a dalnak a sikere: az egyik a zeneszerző, a másik a szövegíró, a harmadik az előadó. Nem gondolom, hogy ettől mondjuk engem különösebb figyelem vagy dicséret illetne, ez hármunknak a munkája, ami megszületett valahogyan valamikor. Természetesen örülök annak, hogy két jó szerzőnek a munkáját, én „valamelyest” sikerre vittem. Ha egy műsorban elhangzik, azt mindenképen érdemnek tartom, hiszen ez azt jelenti, hogy valami miatt, a dal az embereknek valamit nyújt.

– Házasságkötéseken is sokszor hangzanak el Szekeres Adrienn dalok. A Te esküvődön mi szólt a hangszórókból?
– Felcsendült Lionel Richie és Diana Ross duettje, az Endless Love, majd következett az Unisex-szel sikerre vitt Úgy szeress sláger. Ezt Major Eszter és Kiss Gábor írtak akkor, amikor az utóbbival egymásra találtunk, éppen a nagy esemény előtt készült el a videoklipje, és kezdték játszani a rádiók. Egyébként is nagyon fontos az életemben, így kicsit ez jelképesen is szólt az esküvőnkön és a Happy day volt a záró nóta.

– Ha már a jeles napoknál tartunk: hamarosan itt a karácsony és ismét ünnepi turnéra indulsz…
 – Igen folytatjuk a sorozatot. A karácsonyi turné a szívem csücske, a koncertek terén ez az évnek a legszebb időszaka, hiszen eleve az emberek, egészen más hangulatban hallgatnak egy koncertet egy templomban, mint mondjuk egy művelődési házban vagy pláne szabadtéren. Ez a 3 különböző helyszín teljesen más koncertet kíván, és én nagyon szerettem ezeket az adventi turnékat, s az emberek is nagyon megkedvelték. Közel 10 ezer ember látta a koncerteket és ami nagyon nagy öröm volt számomra az az, hogy Budapesten 2 koncertet adhattunk, és mind a kettő telt házas volt. Az estin olyan sokan voltak, hogy gyakorlatilag már álltak, pedig rettenetesen hideg volt akkor, szakadt a hó. A különleges helyszín és a karácsonyi dalok olyan embereket is megmozdítottak, akik lehet, hogy amúgy nem koncertre járó típusok. Ez egy nagy adag töltődést ad a mi lelkünknek, a zenészeknek és természetesen nekem, na meg persze az egész turné sorozat. Nagyon remélem, hogy az idén is így lesz.

– Miben lesz másabb az idei sorozat, mint a tavalyi?
– Természetesen lesznek új dalok, erre nagyon figyelünk. Ez a harmadik turné, van olyan hely ahová harmadszor megyünk vissza. Nekem nagyon fontos, hogy attól, hogy karácsonyi koncert, attól még ne ugyanaz a műsor legyen - ez nekem egyébként is a vesszőparipám. A nyári időszakban csinálunk egyfajta műsort, ősszel egy másikat, és a karácsonyi nyílván teljesen más. A következő nyáron nem ugyanazt adjuk elő, amit az előző év nyarán játszottunk. Hála Istennek annyi dalom van, hogy mindig be lehet emelni egyet, kettőt. Azért ebből a sok dalból össze lehet válogatni úgy - a templomi koncertek esetében úgy 12-13 dalt - , hogy az egy új élményt jelentsen. Azért természetesen a legnagyobb kedvenceimet és a közönség kedvenceket nem lehet kihagyni: az Olyan, mint te nélkül nincsen karácsonyi koncert, illetve lesz több alkalommal vendégem is, Balczó Péter (Adagio) és a Fool Moon.

– A Fool Moon-nal már dolgoztál…
– Igen, a Thália Színházban is voltak vendégeim, emberileg is nagyon szeretem őket. Nagyon fontos, hogy a mostani zenekarom felállására nagyon büszke vagyok, mert egy olyan csapatot sikerült kovácsolni, egy olyan csapat van most mögöttem, akikkel nem tudom elképzelni, hogy elromoljon a viszonyunk.

 Kikről van szó?
– Bardóczi Gábor- dobol, vele most már 10 éve dolgozunk együtt, 1-2 alkalommal nem volt velünk. Aztán ha már a 10 évről beszélünk, akkor Elekes Tibort is meg kell említeni, aki a hangmérnökünk, és minden koncerten ott van, szintén csak 1-2 alkalommal nem volt velünk, ő is 10 éve jubilál az idén. A gitárosunk Csiszár Ferenc „Csiszi” két éve van velünk, nagyon jó együtt dolgozni vele, nagyon szeretjük egymást. Szintén két tagja a „bandának”Gátos Bálint basszusgitáros és Kiss Gábor zongorista. Vele 13 éve jó a kapcsolatom. A vokalista pedig nem más, mint a húgom. 

– A húgod? Erről mesélj egy kicsit bővebben kérlek!
–  2008-ban vokálozott először a Millenárison, és ez is egy nagy felismerés volt számomra. Na persze nem az, hogy jól énekel, mert azt mindig tudtam, csak azt nem, hogy vannak ilyen irányú ambíciói, hogy mondjuk a színpadra is felállna. Ez a dolog azért olyan jó, mert azt több külföldi példán megfigyeltem, hogy olyan vokalistát keresnek erre, akinek a hangja hasonlít a főhőséhez. Hiszen ha ez megvan, akkor egy nagyon szép és egységes hangzást tudnak kialakítani. A neve Szekeres Anita. Annak is külön örülök, hogy szakmai szempontból is harmonikus az együttműködés. Nagyon szépen, tisztán énekel és nagyon erős hangja van, olyasmi mint az enyém.

– Akkor a hangulattal sincs gond…
– Nincs. Ez a csapat nagyon jó és sokat bulizunk együtt. Gyakran találkozun, abszolút baráti a viszonyunk. Velük utazom egy buszban, együtt eszünk, szinte mindent együtt csinálunk.  Nem akarok leválni erről a csapatról! Fantasztikusan jó érzés az, hogy nagyon alázatosak tudnak maradni és nagyon sokat adnak hozzá a műsor sikeréhez. Én már megjártam a hadak útját.  Dolgoztam úgy gitárossal, hogy a saját koncertem hangbeállásán a szúrt le engem, hogy miért énekelgetek bele az ő szólójába. Erre azt mondom, hogy az a gitáros nem tudta, hogy ott neki mi a szerepe. Ezek után természetesen nem is dolgozom vele már. Meg voltak mindenféle esetek. S ami a lényeg, hogy ezzel a pár emberrel most semmi féle probléma és összezördülés sincs. 

– S szerinted ez így is marad?
– A debreceni koncert után mondtam nekik, hogy már annyit dicsértem őket, hogy nehogy aztán valamelyikük megbolonduljon, mert ilyenkor szokott az lenni… Ám én úgy gondolom, hogy ők nagyon sokra értékelik azt, amit kaphatnak, s ennek megfelelően adnak. Hiszen legyünk őszinték: a könnyűzenei vonalon nagyon kevesen mondhatják el magukról, hogy turnéznak. Pontosan tudom, hogy nagyon sok session zenész ül otthon. Nekem is nagyon fáj a a szívem, hogy Kovács Tamás "Tobzi" kongással nem tudok együtt dolgozni. Ám az úgymond már luxus lenne, ha még egy ütőst is vinnék magammal. Az én zenészeim is tudják, hogy nagy dolog, hogy zenélhetnek, s ezt hangoztatják is. S én ennek is örülök, mert munkát adhatok nekik, amit megbecsülnek, s cserében egy igazán jó csapatot alkotunk.
 
- Havassy - Bíró -

[2010.11.29.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Noa énekstudió szolgáltatás » oktatás [2020.05.20.] apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

beszámolók még