2024. május 24. | péntek | Eszter, Eliza nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Zanzibar után Wasabi Kht.
A Zene Éjjele - European Clubnight
"Egy lemez erejéig jöttünk össze!" - interjú a Trio Ricardo zongoristájával
Kistehén a Corvintetőn
Kapcsolatok
Lee Burridge
Szikra Mozi és Club (Szikra Cool Tour House)
Kapcsolódó események
BPM presents Tyrant / Lee Burridge
[2010. december 3.
péntek ]

Lee Burridge a Szikrában!

2010. december 3-án újra BPM parti kerül megrendezésre Budapest legújabb kultúrközpontjában, a Szikrában. Az idei szezonban ez már a harmadik est, ahol neves külföldi sztárvendéget üdvözölhetünk a BPM-nek köszönhetően: a nyitóbulin SIS és Ilario Alicante indította útjára a Szikrát, majd egy héttel később M.A.N.D.Y. érkezett a ház falai közé, most pedig a Budapesten rég nem látott Lee Burridge különleges fellépésére készülhetünk egy Tyrant est keretein belül.

Lee a ’90-es évek elején Hong Kong-ban élt és óriási szerepe volt az ottani underground zenei szcéna elindításában, csakúgy mint a thaiföldiben, ahol évente három hónapot töltött. Ez az időszak alapozta meg későbbi sikereit és örök időkre szóló zenei nyitottságát. Angliában 1998-ban kezdett ismertté válni, először Craig Richards meghívására érkezett zenélni Londonba. Ezek a fellépések rendszeressé váltak, így olyan helyeken fordult meg, mint az End, a Cream vagy a Ministry of Sound. A Tyrant csapata tette végül világhírűvé, ezt a formációt Sasha, Richards és Lee alkotta Sasha 2000-ben történt kilépéséig, ezután ketten vitték tovább a projektet. 2000 és 2006 között a Fabric lett a Tyrant klubestek rezidenciája, itt Richards és Lee minden hónapban rendezett egy őrült estet.

2001-ben elkészítette a legendás Global Underground NuBreed mixét, ami a DJ Mag toplistáján landolt és breakbeat, house és techno kiváló arányú elegyítése okán egy olyan válogatássá vált, melyet a mai napig élmény levenni a polcról és végighallgatni, hiszen annyira időtálló szelekciót hozott létre Lee ezen a lemezen. Ezután a felkapott nevekkel szokásosan történő sztori következett karrierjében, fesztiválhegyek és turnédömping megállás nélkül, mely a mai napig tart. A legérdekesebb hozzá köthető projekt a 365, melyben 1-2 hónapra letelepedett egy-egy városban, hogy megismerje azok kultúráját és zenei közösségét, valamint ez idő alatt több promoterrel is dolgozott az adott városokban. Az ilyen gondolatokból és tettekből is kitűnik, hogy Lee mennyire nyitott személyiség, igaz aki valaha volt akárcsak egy fellépésén is, valószínűleg soha nem felejti el az örökké mosolygó, bolondos fazont. A Szikrában is egy különleges estére számíthatunk december 3-án, hiszen soha nem tudhatjuk előre mivel fog előrukkolni.

Budapest új kultúrközpontjában Lee mellett Chriss Ronson, Yvel & Tristan, valamint Nora Naughty lép fel. Az est különlegessége, hogy most először egy második termet nyitnak a szervezők, ahol Poli, Rocha, Daviss és Madox zenél majd. A régi moziból átalakított és teljesen megújult Szikra az utóbbi hetekben megkapta végleges formáját és egyértelműen elnyerte a közönség tetszését. Így hosszú idő után egy új, üde színfolt került fel a budapesti partitérképre, melyre igen nagy szüksége volt a szcénának. A szezon harmadik BPM partija tehát több újdonságot és meglepetést kínál, mondhatjuk akár úgy is: kihagyni tilos!
 

[2010.12.03.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás » próbaterem [2024.05.23.]
SÜRGŐS HITELEK hangszer [2024.05.22.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
Április utolsó napja idén...

Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Lara Fabian, a világhírű énekesnő...

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
beszámolók még