15%-os kuponkedvezmény 47.000Ft felett a Spartoo.hu webáruházban. Kuponkód: MAJUSP15
2021. április 17. | szombat | Rudolf nevenapja
  Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Két Csík közt egy kis Tárkány
Irie Rocktrió lemezbemutató az A38-on - képek
Hiphopkarácsony a Das EFX-szel
Bemutatkozik a legújabb Irie Maffia project, a Diszkó Friszkó
Mit rejt Pandora szelencéjének titkos rekesze?
Kapcsolatok
Üllői Úti Fuck
Kapcsolódó események
Üllői Úti Fuck születésnapi koncert, Népi Papa és a Haverok
[2010. december 23.
csütörtök 21:00]

Az Üllői Úti Fuck is szülinapot ünnepel a Dunán

Hazánk egyik legnépszerűbb koncertzenekara, az Üllői Úti Fuck új lemezének (!) felvételeit szakítja félbe, hogy e karácsony előtti estén megünnepelje 22. születésnapját. Lesz itt minden, amit megszokhattunk e kitűnő együttestől: pop, rock, rap, funk, mindez átitatva a frontember, Szántó Gábor összetéveszthetetlen, cinikus iróniájával. Az előzenekar pedig a mindig vidám Népi Papa és a Haverok, kegyetlen punkparódiával.

Az Üllői Úti Fuck, Magyarország egyik legnépszerűbb koncertzenekara immár 22 éves. Az elmúlt évek nem csak a ráncokat sokasították, hanem a koncertek számát, a zenekar szövegvilágára jellemző életuntságot és mélyreható cinizmust is. E hiszonkét év alatt nem vitte túlzásba a lemezkiadást, 1993 óta mindössze két kazettája és „két és fél” lemeze jelent meg.

Sokan nevezik az Üllői Úti Fuckot „az ország legpechesebb zenekarának”, pedig ez a jelző a legkevésbé sem áll. Kitűnő zenészek fordultak meg az együttesben az évek során (többek között Leskovics Gábor is a Pál Utcai Fiúkból), és a lemezhiány ellenére a zenekar jó pár hatalmas slágert adott közönségének, köztük a máig hatásos Esküvőt. Pár éve visszatért a Fákba az első dobos, a Quimbyből is ismert Gerdesits Ferenc, a legutóbbi lemezen Sickratman és Balanyi Szilárd is közreműködött – egyszóval az Üllői Úti Fuck él és virul, a koncertjei pedig éppoly jó hangulatúak, mint régen. Rocktól funkig, groove-októl riffekig terjed a zenekar változatos műfaji spektruma, de feltűnik itt rap, műdal, paródia, és persze mindent áthat Szántó „Faszi” gyilkos iróniája és cinikus humora.

Annál nagyobb az öröm, hogy idén a zenekar, egy basszusgitáros-tagcserét követően újra stúdióba vonult – így a lemezfelvételeket szakítja meg egy születésnapi koncert erejéig. A koncert különlegessége, hogy az állandó tagság mellett ezúttal fellép a lemezeken is hallható fúvóskórus. „Legyen hát az este mindenkié, félreértőké és a bizton állítóké épp úgy, mint a félreértetteké. Szóljon a rock, táncoljunk, vigadjunk, rajtunk nem fog múlni és látszani az idő. Két óra megfeszített figyelem, harsány hangulat, visszafogottan pikáns konferansziék, ez az Üllői úti Fuck” - ezt mondja Szántó Gábor, a zenekar frontembere és lelke, és bizonyosak lehetünk abban, hogy betartja az ígéretét.

-a38-

[2010.12.12.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

beszámolók még
Otthoni játékok