2021. december 9. | csütörtök | Natália nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Vásáry André kedves ajándékot kapott
Tabáni István továbbra is vezet - SP és Barbee felkerült a listára
Vicces! Így még nem láttad a magyar énekest 4.
"Ingben-gatyában" készíti új lemezét Vásáry André
Stílus, hangulat és tudás - Vásáry André albuma
Designernek álltak a hazai kiválóságok? - nézd meg, hogyan dolgoznak
Vásáry André titkos doppingja a közönség
Finom elegancia jellemzi Vásáry André megújult weboldalát
Képgalériák
Vásáry André Ünnepel
Kapcsolódó Kiadványok
Vásáry André: Vásáry André
Kapcsolatok
Vásáry André
Vásáry André rajongói oldal "André angyalai"

Vásáry André Ünnepel!

Az egyre népszerűbb énekes immáron harmadik, Ünnep című lemezének bemutatóját tartja ezekben a hetekben. Az igazán színvonalas, gyönyörű karácsonyi műveket tartalmazó lemez novemberben jelent meg, és már a megjelenés hetében komolyzenei aranylemez státuszt ért el!

André, köszönhetően kristálytiszta éteri hangjának, a világon is egyedülálló új albummal jelentkezett. Új, Ünnep c. lemezén nagyzenekari kísérettel hangzik el 13 csodálatos klasszikus és örökzöld dal 6 nyelven. Ez a karácsonyi album egyedülálló zenei élményt nyújt és igazi ünnepi hangulatot teremt. A művész különleges hangi adottságát a tökéletességig csiszolta ennek a nagy erőfeszítésekkel és különös műgonddal összeállított albumnak minden egyes művében. Megtalálhatók rajta klasszikus jól ismert karácsonyi dalok, csakúgy, mint a könnyedebb stílust szerető közönség közkedvelt ünnepi melódiái. A különleges, szimfonikus zenekari kísérettel felvett album méltó helyet foglalhat majd el az igazán igényes zenét kedvelők karácsonyfája alatt.

Az album nagyszabású bemutató koncertje 2010. december 14-én a Kongresszusi Központban zajlott és egyben jótékonysági célt is szolgált: a szervezők a koncert teljes bevételével a Semmelweis Egyetem I. sz. Gyermekklinikáját támogatják. A koncerten közreműködő Szombathelyi Savaria Szimfonikus zenekart a világhírű Vásáry Tamás dirigálta, André gyönyörű előadása mellett Tunyogi Henriett és Solymosi Tamás balettművészek táncában is gyönyörködhettek a nézők. Az est során ünnepélyes keretek között nyújtotta át Vásáry Andrénak az aranylemezt Miklósi Ferenc, a lemez kiadója.

André a karácsonyi album dalaiból művészesteken is bemutatót tart, november 26-án a ceglédi evangélikus templom adott otthont a koncertnek. André mikrofon és erősítő nélkül énekelt, csodálatosan tiszta zengő hangja így is betöltötte az egész templomot. A helyszínhez talán kicsit szokatlan módon, a templom teljes közönsége állva tapsolt az előadás végén.

A következő művészest december 19-én Nyergesújfalun, a gyönyörű Szent Mihály római katolikus templomban volt, ahová már elővételben elfogyott az összes jegy. André itt is az Ünnep című album dalait szólaltatta meg, az egyes műveket zenetörténeti ismertetővel vezette fel.

A templom nagyszerű akusztikájának köszönhetően, csodálatos élményben volt része itt is az állva tapsoló közönségnek. A koncert végén többszöri visszatapsolásra – ami André minden fellépésének természetes velejárója – a Csendes éj című szépséges dallal kívánt békés, meghitt karácsonyt mindenkinek, aki a csikorgó hidegben is eljött, valamint a szervezőknek, akik létrehozták ezt az Aranyvasárnaphoz méltó, szívet-lelket melengető előadást.

Az előadás végén a parókia dísztermében egy bensőséges ünnepséggel zárult az este, ahol is a szervezők és a leghűségesebb rajongók, André Angyalai nyújthatták át kedvencüknek a karácsonyi ajándékot és együtt koccinthattak az elmúlt év, valamint a jövő év reménybeli sikereire.

– Pál Erzsébet –
Fotók: Budai Tímea
 

[2010.12.29.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
patiala m legitimate szolgáltatás [2021.11.29.] apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Otthoni játékok

beszámolók még