Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2020. április 9. | csütörtök | Erhard nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Fabrik
 
 
Kapcsolatok
Sziget Fesztivál

Veszélyben a Sziget? - ismét viharfelhő érkezett

Egy évi 80-100 millió forint nyereségű, 2,5 milliárd forintos összköltségvetésű rendezvényre 2,5 milliárd forintos bérleti díjat kivetni teljesen értelmezhetetlen, ezért nehéz erre reagálni – nyilatkozta a Népszabadságnak Gerendai Károly, a Sziget vezetője, miután felröppent a hír, hogy a Fővárosi Önkormányzat a jövőben már nem kívánja ingyenes közterület-használattal támogatni a Sziget Fesztivált. 

A rendezvény 18 éves történetében nem először néz szembe nehézségekkel, de eddig minden alkalommal sikerült megtalálni azt a megoldást, amely megnyugtatóan biztosította a fesztivál folytonosságát – áll a Sziget Kft. százalékos tulajdonosának, az Econet.hu Nyrt-nek az ügyben kiadott közleményében.

“Magyarország legnagyobb kulturális és turisztikai rendezvénye évente több mint 3,5 milliárd forinttal járul hozzá a magyar GDP-hez” – hangsúlyozta Balázs Csaba, az Econet.hu Nyrt. elnöke videónyilatkozatában.
Gerendai Károly, a Sziget Kft. ügyvezetője bízik az eddig felmerült vitás kérdések során is eredményre vezető konstruktív tárgyalásokban. Egyúttal emlékeztetett arra is, hogy Tarlós István a választási kampányban kiállt a Sziget további megrendezése mellett. Szintén felhívta a figyelmet, hogy a terület bérleti díjának kérdése már Demszky Gábor főpolgármestersége alatt is felmerült, ám az hasonló érvek hatására lekerült a napirendről. Így a rendszeresen visszatérő ötlet véleménye szerint a városháza néhány munkatársához és nem pártpolitikához kötődhet.

Az ügyvezető úgy látja: a rendezvény Magyarország legjelentősebb ifjúsági kulturális és turisztikai eseményeként közfeladatokat vált ki, amennyiben turistákat, bevételeket, országimázst teremt. Szakértői számításaik szerint ma a fesztivál évente közvetlenül mintegy 2 milliárd, áttételesen körülbelül 10 milliárd forint költségvetési bevételt hoz.

[2011.01.12.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Gitár és Basszusgitár oktatás szolgáltatás » oktatás [2020.04.07.]
amelia szolgáltatás [2020.04.01.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu
koncert.lap.hu

Bemutatták a Hello Again musicalt a Pinceszínházban - képek
Egy utcalány egy katonával.......cdbolt.lap.hu
beszámolók még