Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2017. november 18. | szombat | Jenő nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Polarisol
 
Oldal.info


Fabrik
 
 
Kapcsolódó cikkek
"Miben hiszek, azt végigcsinálom" - Tóth "Torda" Attilával beszélgettünk
A zene a minden... - meghallgattuk Majsai Gábor lemezét
Betegen énekelt Miller Zoltán - képes beszámoló az Emberek koncertjéről
Csendesülős varázslat Erika Kertésztől
Jézus és a kiszegecselt csuklóvédők - nagyot alakított a Pokolgép
Kapcsolódó Kiadványok
Válogatás / több előadó: Jézus Krisztus Szupersztár (cd1)

Lemezen a Madách szuperprodukciója

A Madách Színházban tavaly szeptember óta látható Andrew Lloyd Webber Jézus Krisztus Szupersztár című rockoperája. A telt házas eladások sikerén felbuzdulva úgy határozott a produkció stábja, hogy dupla lemezes CD változatban is megjelentetik a darabot. Kétségkívül jó döntésnek bizonyult a vállalkozás, mert a napjaink legnagyobb musicalsztárjaival felénekelt album kiváló zenei csemegének bizonyul – nem csak rajongóknak!

Andrew Lloyd Webbert túlzások nélkül nevezhetjük a musicalek királyának. Első, világhírnevet hozó darabját, a Jézus Krisztus Szupersztárt pedig minden idők egyik – ha nem a legnagyszerűbb darabjának. Hazánkban jelenleg a Madách Színház játssza folyamatos telt ház előtt a produkció non-replica változatát. Mindez azt jelenti, hogy Szirtes Tamás rendezésében Miklós Tibor dalszövegeivel egy világviszonylatban is egyedi darab született a magyar kortárs színház színpadán.

Ennek az unikumnak megünnepeléseként jelent meg a Universal Music gondozásában a Jézus Krisztus Szupersztár dupla studiólemez-változata. A lemezen Jézus szerepében Feke Pált, Júdásként Serbán Attilát, Mária Magdolna szerepében pedig Gallusz Nikolettet hallhatjuk. Érdekesség, hogy Szegedi Szabadtéri előadás óta legjobb Jézusként, később Pilátusként jegyzett Sasvári Sándor is feltűnik a lemezen – természetesen utóbbi szerepében.

A lemez legnagyobb érdeme, hogy a huszonhárom dalon keresztül gyakorlatilag nappalinkba varázsolja Webber felejthetetlen klasszikusát. Készítői a legkisebb betétet sem hagyták ki, így zökkenők nélkül élvezhetjük a történet alakulását. Ha nem telnénk be a kiváló színészek által nyújtott alakításokkal, bónuszként meghallgathatjuk Polyák Lilla előadásában Mária Magdolna híres dalát, valamint Jézus szólóját Tóth Attila tolmácsolásában is.

Az album legmeghatározóbb produkciója Feke Pál előadásában a Getsemáné című szám. Az egész darab összes mélysége és magassága benne van ebben az egyetlen dalban, aminek eléneklése a legkomolyabb szakmai felkészültséget kívánja a Jézust játszó színészektől. A második legjobb előadás a Serbán Attila nevével fémjelzett Szupersztár. A művésszel kapcsolatban ráadásul érdemes megjegyeznünk, hogy valószínűleg a legjobb Júdás, amióta csak játszák Magyarországon a darabot.

A színészek kiválóságát mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az érzelmek – Jézus félelme, Júdás vívódásai, Mária Magdolna gyengédsége – remekül érezhetők az albumon. Határozottan pozitívumnak számít, hogy nem kell feltétlenül megnézni a darabot ahhoz, hogy a belőle készült nagylemezt élvezhessük.

Szirtes Tamás rendezői munkájának köszönhetően tehát az egyébként is remek darabból olyan albumot adtak közre, amelyet bátran hallgathat kicsi és nagy egyaránt. Ezek a felvételek könnyen megszerettetheti a musicalek világát olyanokkal is, akik eddig elzárkóztak előle.

-Hrecska Renáta-

[2011.04.18.]

Megosztom: Megosztom az iWiW-en

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Zenekar alapítás zenekar [2017.11.18.]
Zenészek! zenész » énekes/énekesnő/vokalista [2017.11.16.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu

Képekben! Queen koncert volt a Budapest Sportarénában
Bár egy fárasztó nap után indultam el...

Angyali hangok az Arénában - a Celtic Woman Budapesten énekelt
Legújabb albumuk a „Voices of...

Steampunk jelmezek, street dance és hip-hop a Luxemburg grófjában
A Celtic Woman tartott teltházas koncertet az Arénában
Illényi Katica tangózott a Vigadóban - ilyen volt a Tango Classic koncert
Győrben is megmutatta a Paddy and the Rats
Képes beszámoló - díjeső a Magyar Operett Napján
beszámolók még