15%-os kuponkedvezmény 47.000Ft felett a Spartoo.hu webáruházban. Kuponkód: MAJUSP15
2021. április 18. | vasárnap | Andrea, Ilma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Téli álomba vonul az Isten Háta Mögött
Pénteken Budapesten lép fel a Dream Theater - jegyek itt
Megvannak a Roxiget tehetségkutató nyertesei
Heidenfest: visszatér Budapestre népies metalzenék fesztiválja
Kapcsolódó események
Out of The Dark Festival Tour 2011
[2011. október 2.
vasárnap 19:00]

Utazó fesztivállal érkezik a Tristania

Öt jól ismert érzéki metalzenét játszó csapat sorakozott fel a 2011-es "Out Of The Dark" fantázianévre hallgató turné zászlajai alá, hogy estéről estére Európa-szerte pompás élményben részesítse a dallamos fémzenék kedvelőit. Az október 2-án Budapestre is eljutó kompániában az "A Capella Metal" német hősei, vagyis a Van Canto, a norvég gótikus metal csapat, vagyis a Tristania, továbbá három szimfonikus metalt játszó együttes, a Serenity, a Xandria és az Amberian Dawn vesz részt.

Tizenkét évvel a nagysikerű debütálás, és három évvel a legutóbbi hanghordozó után végre új lemezt jelentetett meg tavaly a norvég gothic metal Tristania. A kreatív munka során ugyanúgy jártak el, ahogy azt mindig is tették: hűen a hagyományokhoz, mindazonáltal szem előtt tartva a fejlődést és az albumjaikon hallható sokszínűséget. A zenekarra jellemző páratlan, olykor komor hangulatot és bonyolult harmóniákat tökéletesen egészítik ki a csodálatos énekdallamok. Az előrelépés során természetesen a gótikus irányvonal maradt a meghatározó - mint ahogy az mindvégig markánsan végigkísérte pályafutásukat.

A Van Canto zenekar hangzásvilágát nehéz elképzelni addig, amíg valaki nem hallotta vagy látta a teljesítményüket: a világ egyetlen a capella metal zenekara javarészt sokszínű énekkel és dobbal adja elő szerzeményeit. A meghökkentő és páratlanul újító megközelítés a nyitott szellemű metal és zenerajongók körében hamar ismertté tette a zenekar nevét. Az öt énekessel kiálló csapat előszeretettel játszik feldolgozásokat is - minden bizonnyal mi is hallhatunk néhány klasszikust ebben a nem mindennapi tálalásban:

Annak ellenére, hogy az osztrák Serenity már 2001 óta létezik, a kiemelkedésükhöz szükséges lökést egy nemrég bekövetkezett tagcsere adta meg: Fabio D'Amore csatlakozásával a kezdetben dallamos death metalt játszó csapat mára érett, többszólamú énektémákat és nagyzenekari betéteket is felvonultató együttessé vált. A banda ráadásul egyre sikeresebb: például pár éve abban a megtiszteltetésben részesülhettek, hogy a legendás Dio előtt szerepelhettek. Az idén megjelent lemezük - Death & Legacy - erőteljes és titokzatos szimfonikus metal album, amely lenyűgöző történelmi utazásra visz elmúlt korok személységeinek megidézésével.

Az említett három zenekar fellépését a német Xandria és a finn Amberian Dawn fogja teljessé tenni. Mindkét csapat a női énekessel kiálló szimfonikus metal bandák sorát erősíti. Az előzetes hírekkel ellentétben, Floor Jansen sajnálatos betegsége miatt a ReVamp nem tud részt venni a turnén, de ilyen felhozatal mellett aligha lehet bárkinek is oka panaszkodni. Az öt csapat szereplését a budapesti Club 202-ben tekinthetjük meg, az eseményre jegyeket vásárolhatunk a Ticketportal országos bolthálózatában - köztük az ismert rockboltokban - továbbá a www.ticketportal.hu oldalon is.

[2011.09.13.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

beszámolók még