2020. augusztus 15. | szombat | Mária nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Zenészek, zenekarok figyelem! Zajlik a nagy lehetőség! Mondd el, kik vagytok, jutalmat kaptok!
Új helyszínen nyit meg a ZP! A Zöld Pardon hivatalos közleménye
Kapcsolatok
Cafe Del Rio
Zöld Pardon

Bezár a ZP és a Rio

Elutasította csütörtök este az újbudai képviselő-testület a Zöld Pardon közterület-használati kérelmét, így nem maradhat a Petőfi híd budai hídfője mellett a szórakozóhely - közölte Horti István XI. kerületi jegyző a döntés után.

A jegyző elmondta: a ZP vezetősége pénteken kapja kézhez a döntést, illetve a határozatot, amelyben előírják, hogy mikor kell elhagynia a területet. A ZP-nek október 31-ig van érvényes engedélye.

    A vitáról - mivel zárt ülésen tárgyalták - a jegyző nem közölhetett részleteket, de mint mondta, az elutasítás indokai pár napon belül felkerülnek az internetre. A ZP működési engedélyét a döntés nem érinti, így elköltözhet egy másik helyszínre - tudatta a jegyző.

    A Zöld Pardon augusztusban nyújtotta be közterület-használati kérelmét a XI. kerületi önkormányzathoz, mert a jelenlegi szerződéssel csak október 31-ig használhatja a Petőfi híd budai hídfője melletti területet. A kérelem szerint további öt évre - 2016. október 31-ig - bérelnék a mostani helyszint.

    A kérelem beadása után Hoffmann Tamás (Fidesz-KDNP) újbudai polgármester azt mondta, hogy nem kívánják a szerződést meghosszabbítani a lakossági panaszok miatt. A ZP-nek nem volt tudomása ilyen panaszokról, illetve később azt közölték, hogy ezek névtelen bejelentések. 

Nyomj egy tetsziket, ha szereted a zenét.

    Kővári Zsuzsa, a Zöld Pardon egyik tulajdonosa csütörtökön a testületi ülés előtt adta át a kabinetfőnöknek azt a 110 ezer 910 támogató aláírást, amelyet néhány hónap alatt gyűjtöttek.

    A tulajdonos emlékeztetett, hogy a ZP megmentéséért szervezett múlt vasárnapi koncertre több tízezren jöttek el. A ZP-ben  - 13 éves működése alatt - több mint 1800 koncertet tartottak hat és félmillió vendég előtt - mondta.

    A csütörtöki képviselő-testületi ülés elején Gajánszki Áron, az LMP XI. kerületi frakcióvezetője indítványozta, hogy nyílt ülésen tárgyalják a ZP ügyét, de Horti István jegyző közölte, erre nincs lehetőség. Mint mondta, a törvény értelmében a hatósági ügyeket zárt ülésen kell tárgyalni, de a határozatot nyilvánossá teszik majd.

    Tarlós István (Fidesz-KDNP) főpolgármester csütörtökön a fővárosban újságírói kérdésre válaszolva azt mondta, hogy "politikailag nem túl ügyes döntés" a Zöld Pardon bezárása.

    Mint mondta, csak a rendelkezésére álló információk alapján tud véleményt formálni a szórakozóhelyről; tudja egyebek mellett, hogy a Zöld Pardon nagyon szigorú szabályok szerint működik, ahová kiskorúak például csak írott szülői engedéllyel mehetnek be. 

    Jelezte, hogy tisztában van a hely népszerűségével, és azzal, hogy a szórakozóhely nem lakókörnyezetben van, hanem egy egyetemi kampusz közepén. 

Csatlakozz!

 

    "Kifejezetten ezeknek a szempontoknak az ismeretében mondom azt, hogy amennyiben a helyzet ez, nem pedig más, akkor ennek a szórakozóhelynek, ami olyan népszerű a fiatalok körében, a bezárása politikailag nem túl ügyes döntés" - mondta Tarlós István.

    Az önkormányzat és a ZP közötti vitában felmerült az is, hogy a szórakozóhelyet költöztessék a Rákóczi híd mellé. Ezt az ötletet a ZP vezetősége elvetette, arra hivatkozva, hogy szerintük a szórakozóhely a közlekedés és a zaj szempontjából ideális helyen van, és esetleges elköltöztetése több problémát okozna, mint amennyit megoldana.

    A Rákóczi híd közelében nem közlekedik semmilyen éjszakai járat. Az MTI megkereste Vitézy Dávidot, a BKK igazgatóját, aki elmondta, hogy nem terveznek semmilyen éjszakai BKV-járatot üzembe állítani az említett területen, mivel éppen a ZP és a hozzá hasonló szórakozóhelyek miatt jár idén május 1-től egész éjjel a 6-os villamos. 

Íme a ZP vezetőinek közleménye a döntés kapcsán.

Lájk, ha szomorú vagy a döntés miatt.

[2011.09.22.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Kabir szolgáltatás [2020.08.13.]
énekest keresünk zenész » énekes/énekesnő/vokalista [2020.08.01.]
apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával

Megnéztük a Szép nyári nap musicalt a Csillebérci Szabadtéri Színpadon - képekben
Bár a...

Képes beszámoló - AKÁRKI - moralitás-játék a Dóm téren
Bodolay Géza rendezésében 2020....

Megnéztük az Emelet buliját - képes beszámoló
Duett koncert Tompos Kátyával és Dolhai Attilával
Musical koncert a Madách Színház tetőteraszán - képekben
Musical sztárok a szabad ég alatt - képekben
Színház, szerelem és József és a színes szélesvásznú álomkabát! - képekben
beszámolók még