Alensa: 35% TopVue termékekre
2021. április 18. | vasárnap | Andrea, Ilma nevenapja
  Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
 Elfeledett operával ünnepelnek a Pannon Filharmonikusok
Gyerekkórus kapta a rangos díjat 
Fischer Ádám vezényletével nyitotta évadját a párizsi operaház 
New York-ban debütál Mester Tamás operája

New York után nálunk is bemutatkozik Agache a Simon Boccanegra címszerepében

A Magyar Állami Operaház október 1-jén mutatja be Verdi: Simon Boccanegra című operáját. A címszerepben Alexandru Agache, aki a New York-i Metropolitan színpadán épp ezzel a szereppel mutatkozott be Domingo partnereként. Fiesco szerepében a nemzetközi hírű basszista, Giacomo Prestia lép színpadra az Operaházban. A darabot Ivan Stefanutti, korunk egyik legkeresettebb olasz rendezője, díszlet- és jelmeztervezője állította színpadra.

A darab karmestere, Győriványi Ráth György Ivan Stefanuttit olyan alkotóként jellemzi, aki az operában él. Képi világa rendkívül ízléses, pontosan tudja, hogy adott korban mit kell sugároznia egy-egy díszletelemnek, ugyanakkor gondolkodása mégis modern, a történetben az akkori hiedelemvilágnak megfelelően misztikus lényeket vonultat fel.

Héja Domonkos, a dalszínház főzeneigazgatója a bemutatóval kapcsolatban elmondta: "A darab műsorra tűzésével olyan Verdi-mű kerül vissza a kínálatba, amelynek helye van a repertoárban. Fontos, hogy néha elszakadjunk az Otellótól, hogy az örök Aida mellett Amelia Grimaldi nevét is megtanulják az emberek - az egyetlen női szereplőét ebből az operából, akit az Operaház előadásának egyik szereposztásában Lukács Gyöngyi személyesít meg. A sémák és slágerek hosszú távon kiszorítják a nézőtérről a friss levegőt, ettől elfárad a közönség."

A Simon Boccanegra húsz éve nem volt műsoron Budapesten. Két szereposztásban, összesen hét alkalommal, csak októberben láthatja a közönség.

[2011.09.27.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

beszámolók még
Otthoni játékok