Alensa: 35% TopVue termékekre
2021. április 18. | vasárnap | Andrea, Ilma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Megérkezett a Passive Control - interjú Yonderboi-jal
"Jutka néni, énekelj nekem!" - Exkluzív interjú Halász Judittal
Dupla albummal jelentkezik a Superbutt
Magyar zenekarral turnézik a Jethro Tull
Oláh Ibolya új dala is felkerül az énekesnő best of albumára 
Londonban koncertezik a Csík zenekar
Kapcsolatok
MR2-Petőfi Rádió

"Sokféle forrásból sokféle zene érkezik" - Interjú az MR2 zenei főszerkesztőjével

Bizonyára nem vagyok egyedül azzal az álláspontommal, hogy az egyik legélvezhetőbb hazai rádió adó az MR2 Petőfi Rádió. Sokan kíváncsiak a műhelytitkokra: hogyan működik a rádió, milyen értékek mentén szerkesztik, mik a távlati célok? Erről kérdeztem Borcsik Attila Izilt.

- Lassan már négy éve, hogy az MR2 Petőfi Rádió gyökeres fordulatot véve a fiatalos könnyűzene pártfogója lett. Mit gondolsz, mennyire váltotta be a fordulat a hozzá fűzött reményeket?
- Abszolút beváltotta. Fontos szempont volt az indulásnál, hogy a 18-39 korosztályhoz szóljunk elsősorban, és a hallgatottsági mutatók egyértelműen jelzik, hogy jól végezzük a munkánkat. Bizonyos szempontból egyfajta konkurenciája a mi rádiónk a nagy, országos kereskedelmi rádióknak.

- Szeretném, ha picit beavatnál a műhelytitkokba! Milyen értékek mentén kerül a repertoárotokba egy szám, és kik döntik el, hogy melyik zenét adjátok le?
- Bonyolult dolog ez, hiszen millió szempontból meg kell felelnie az adott számnak. Megnézzük, hogy a videó megosztókon mennyire népszerű a dal, utána nézünk az album eladásoknak, mi magunk is fesztivál látogatók lévén megtapasztaljuk egy-egy előadó, vagy dal sikerességét. Rengeteg zenét kell meghallgatnunk, a kiadóktól érkezőket én hallgatom, de sokféle forrásból sokféle zene érkezik, nekem pedig vannak segítőim, akik meghallgatják azokat. Végül egy szűk, öt-hat fős stáb elé tárjuk az általunk legjobbnak vélt dalokat, és ha mindenki rábólint, adásba kerül. Szintén közös döntés születik arról, hogy milyen sűrűn tegyük hallhatóvá az adott számot.

- Voltfólió díjasok lettetek idén. Ez nyilván egyfajta igazolása az utatok helyességének. De vajon mennyiben kell szerinted ezt az irányt, arculatot tartani, és miben kell változnotok, kell e javítani, javulni?
- Javítani mindig kell, persze! Nézd, az alapvető irányon nem változtatunk, viszont egyértelműen az a cél, hogy egy még markánsabb, még bátrabb atmoszférát nyújtsunk. Egyfajta „előjátszó rádió” szerepét is betöltjük, a nagy kereskedelmi rádiók sokszor akkor játsszák a számokat, ha nálunk az már bevált. Azt gondolom, már ma is markánsan különbözünk bármelyik hazai rádiótól bátorság, merészség tekintetében, de ebben például még van mit változnunk, van hova fejlődnünk.

- Az Akusztik című műsorotok sikere töretlen. Itt mi a koncepció?
- Az Akusztik lényege az, hogy a rádió arculatához passzolva olyan zenekarokat hívunk meg, akik biztonsággal le tudnak játszani egy órát akusztikusan. Egy munkatársam kiválasztja a zenekart, aztán megvitatjuk. Közel 150 zenekar fordult meg itt, és mivel a módszer bevált, hiszen a műsor nagyon sikeres, ezt változatlan formában visszük tovább.

-Sólyom Attila-
 

[2011.10.03.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával

beszámolók még