2021. július 30. | péntek | Judit, Xénia nevenapja
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával  
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Egal Club, Eger
Hobó (Földes László)
Deák Bill Blues Band
Ladánybene 27
Kispál és a Borz
Hooligans
Péterfy Bori
Muzsikás Együttes
Csík Zenekar

Hatalmas fináléval búcsúzik a népszerű klub

Hónapokig tartó programsorozattal búcsúzik végleg az egri EGAL korábbi nevén MÁS klub.

Az Egri Alternatív Kulturális Egyesület által szerződésben is vállalt harmadik 5 éves ciklus ez év végén lejár. Juhász Mihály a klub elnöke, illetve az egyesület a továbbiakban nem kívánja meghosszabbítani azt, vagyis végleg bezárja az intézményt 2012. január 1-én.

A ma már legendásnak számító, független intézményt az egyesület az egri Önkormányzat és a Soros Alapítvány támogatásával 1995 szeptemberében nyitotta meg. Az azóta eltelt 16 év alatt a klub példátlan sikersorozatot produkált. Több különböző, országos közönségszavazáson háromszor lett Az év legjobb vidéki klubja, de az Év legjobb zenés szórakozóhelye Magyarországon díjat is elnyerte. 2010-ben pedig a leglátogatottabb egri kulturális intézménye lett a tinédzserek között. 

Az EGAL klub követendő jó példaként állt éveken át számos civil kezdeményezés előtt szerte az országban. Támogatóik között volt a már említett Soros Alapítvány és a városi Önkormányzat mellett többek között az Amerikai Egyesült Államok, Kanada és a Holland Királyság nagykövetsége is, illetve a Világbank.

A klub több ezer rendezvényein több mint háromszázezer látogató, és több ezer közreműködő fordult meg. A kommersz programokat és a szórakoztatóipari rablógazdálkodást elkerülve, a kulturális sokszínűség jegyében a koncertek és partik mellett jótékonysági rendezvények, kiállítások, filmes- és színházi produkciók, különböző fesztiválok közönségtalálkozók is szerepeltek a repertoárban.

Mindvégig fontosnak tartotta a klub a drog prevenció konkrét megjelenését is, ennek három fő korszaka, a kiscsoportos beszélgetések, a szakmai programokkal kiegészülő nagyrendezvények, végül a parti szerviz szolgáltatások voltak.

Az egri fiatalokra a kezdetektől nem csak mint közönségre, hanem kreatív alkotókként is számítottak, így kiemelt szerepet kapott az egri zenekarok és egyéb egri produkciók, alkotások bemutatása. A különböző amatőr zenekarok támogatása mellett megfordult a klub szűkös színpadán a hazai zenei élet megannyi ismert szereplője is. Többek közt a Tankcsapda, az Európa Kiadó, a Ladánybene 27, a Deák Bill Blues Band, a Kispál és a Borz, a Hooligans, Péterfy Bori, Hobo, a Muzsikás, vagy a Csík zenekar, de érkeztek fellépők Brazíliából, az Egyesült Államokból, Angliából, Nigériából, Franciaországból, és számos egyéb országból. 

Szeptember 23-án elkezdődött a klubban a három hónapig tartó Finálé, azután pedig az egri EGAL végleg bezárja kaput.

- Riona -

[2011.11.01.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Paddy and the Rats koncertjét a Barba Negrában - képek
Óriási bulit csapott...

Megnéztük a Follow the Flow koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Fura, de mintha telt ház...

Zártosztállyá változott a Barba Negra - képekben
Megnéztük: Republic koncert a Barba Negrában - képekkel
Megnéztük: Tankcsapda, az első évtized dalai a Budapest Parkban - képekkel
Ilyen volt a Kowalsky meg a Vega koncertje a Budapest Parkban - Képekben
beszámolók még
Otthoni játékok