2024. június 22. | szombat | Paulina nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Török Ádám 60: Messze visz az út? 
"Fontos a magyar értékek megőrzése, előtérbe helyezése"- interjú Török Ádámmal
Komár új nagylemezt adott ki
A Zöld Pardon lassan "elillan", a Rio még nem 
Kiadják Amy Winehouse kincseit
Kapcsolatok
Török Ádám és a Mini

45 éves a legendás Bemrockpart 

Két és fél hetes programsorozattal ünnepli 45. születésnapját a Budavári Művelődési Ház, vagy ahogyan a legtöbben ismerik, a legendás Bemrockpart. November 17. és december 4. között koncertekkel, kiállítással, táncházzal és gyerekprogramokkal idézik fel a csaknem fél évszázad történetét és hangulatát. Igazi csemege, hogy a Mini zenekar az 1971-es felállásban lép fel a magyar rockzene születésének helyszínén.  

Szinte hihetetlen, de idén a 45. születésnapját ünnepli a Budavári Művelődési Ház. A nagy múltra visszatekintő intézmény Bemrockpart néven vonult be a magyar könnyűzene történelmébe, hiszen a hetvenes években azok a zenészek bontogatták itt a szárnyaikat, akik ma már élő legendának számítanak. A jubileumi programsorozatban november 17. és december 4. között éppen ezért kiemelt szerepet kap a zene.

- A Bemrockpart gazdag archívumából összeállítunk egy kiállítást, amelyen régi fotók, plakátok, műsorfüzetek, cikkek és egyéb érdekes dokumentumok szerepelnek. A közönség láthatja az első, 1966-os műsorfüzetet, amelyből csak egyetlen példány maradt meg, valamint ugyanabból az évből a Sakk-matt zenekar fotóját, akik a kor szellemének megfelelően egy hatalmas Lenin-kép alatt játszottak. Ugyancsak különlegesség a Mini zenekar 1968-as plakátja, valamint az LGT legendás Tabán-koncertjein készült fotók, amelyeket még sohasem mutattak be máshol – mondta Marsi László, a Budavári Művelődési Ház igazgatója.

A jubileumi eseménysorozaton a zenéről olyan művészek gondoskodnak, akik ezer szállal kötődnek az intézményhez. Egyikük Török Ádám, aki pályafutása során csaknem 900-szor lépett fel a Bemrockparton. A 45. születésnapon a fuvolista és zenekara, a Mini az 1971-es felállásban ad koncertet. A Sebő Együttes 1969. őszén itt mutatkozott be először a közönségnek, és néhány év kihagyás után visszatért a gyökereihez.

- A Sebő Klub újra havi rendszerességgel várja azokat, akik szeretik a magyar népzenét és néptáncot. A jubileumi eseménysorozat alatt az együttes Dresch Mihály szaxofonost látja vendégül, aki a nyolcvanas években dzsesszklubot vezetett az intézményben. A gyerekeket pedig a Budavári Művelődési Ház egy másik legendás alapító művésze, Levente Péter varázsolja majd el a Kacagó koncertjével - tette hozzá Marsi László.

A Budavári Művelődési Ház a Budavári Önkormányzat egyetlen közművelődési intézménye, jogelődjét 1966-ban alapították. A vendégek 40 éve hűségesen látogathatják a Mini-klubot és a Tabáni Szabadtéri Koncerteket, évtizedek óta működik a Ferenczy István Vizuális Műhely, a Tabán Helytörténeti Kiállítás és Dokumentációs Központ, valamint több éve az intézmény rendezi a Tabáni Népzenei Fesztivált és a Regejáró Misztrál Fesztivált.
 

[2011.11.03.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.20.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

10 éves lett a Mamma Mia! musical a Madách Színházban - képriport
A Madách Színház 2014-ben...

Megnéztük az 80s Disco Retro Festivalt a Budapest Parkban - képekkel
Hazai és nemzetközi...

Tátott szájjal az Esti Kornélon
Őrületes Palaye Royale koncert a Barba Negrában
Megnéztük a Hungáriát a Puskásban - képekkel
Nagyot szólt a Dinamit 45 éve! - képriport
Először koncertezett Magyarországon a Jelusick
beszámolók még