2020. augusztus 8. | szombat | László nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Nagyon titkolózik Szekeres Adrien és Miklósa Erika - jegyek a közös fellépésükre
Kapcsolódó Kiadványok
Szekeres Adrien: A szeretet ünnepén
Szekeres Adrien: Adventi koncert
Szekeres Adrien: Csak játék
Kapcsolatok
Fool Moon
Miklósa Erika
Szekeres Adrien

Szekeres Adrien: "Ez életem legnagyobb álma" - jegyek itt az énekesnő arénakoncertjére

Különleges karácsonyi ajándékot kapnak azok, akik az ünnep másnapján ellátogatnak a Papp László Budapest Sportarénába. December 26-án ugyanis Szekeres Adrien ad koncertet, ezúttal szimfonikus zenekari kísérettel, és számos vendégművész közreműködésével. Magyarország egyik legkiválóbb énekesnőjét az ünnepi koncertről, magánéletről és új dalokról is kérdeztük.

- Minden tekintetben kiemelkedő vendégművészei lesznek a rendezvénynek, többek között – talán nem túlzás ezt állítani - az ország legkitűnőbb operaénekesnője, Miklósa Erika is énekel majd. Honnan jött az ötlet, hogy vele lépj közös színpadra? És miért pont most?
- Ez is egy régi álmom volt, csak úgy, mint a szimfonikus koncertek, de egy világhírű operaénekesnő koncertnaptárja igen sűrű. Most decemberben is nagyon elfoglalt lesz, ezért is nagy megtiszteltetés, hogy elfogadta a meghívásomat. Nagy tisztelője vagyok és amellett, hogy gyönyörű hangja van, egy nyitott, vibráló, izgalmas egyéniség. Én pedig szeretem a nem megszokott dolgokat és biztos vagyok benne, hogy egy nagyon különleges zenei élményben lesz része a közönségnek.

- A Kodály Szimfonikus Zenekar kíséri majd az előadást, és a Kodály Kórus is hozzájárul majd a bensőséges hangulat megteremtéséhez. Milyen repertoárral készülsz erre a különleges alkalomra?
- Az elmúlt 15 évben született legszebb dalaimat öltöztetjük ezúttal ünneplőbe, de felcsendülnek majd karácsonyi dalok is. A komolyzenei kalandozásomat is folytatom, így fogok énekelni két áriát is.

- Milyen út vezetett odáig, hogy december 26-án – ismét - szimfonikus zenekari kísérettel állj színpadra?
- Először 2006-ban, az Olthatatlanul című lemezem bemutatóján, a Thália Színházban egészítettük ki a zenekart - akkor még egy kis - kamara zenekarral, de 2007-ben az Arénában is folytattuk ezt a "hagyományt". Mindig fontosnak tartottam, hogy lehetőleg igényes és komplex zenei élményt nyújtsak, megtisztelve ezzel a közönséget. Ezt csak fokoztuk tavaly, amikor már teljes szimfonikus zenekarral léptem színpadra három alkalommal.

Klikk IDE és vedd meg Szekeres Adrien arénakoncertjére a jegyedet 

- A Fool Moon nevű vokálegyüttes újra és újra feltűnik a „vendéglistádon”. Velük honnan a kapcsolat, milyen pluszt tudnak ők adni ehhez a karácsonyi koncerthez?
- Őket nagyon szeretem és tisztelem. Évek óta jó kapcsolatban vagyunk és nagyon sokszor voltak már a vendégeim, de ennek ellenére azt gondoltam, most is ott a helyük, mert világszínvonalú dolgot csinálnak, amiről sajnos itt Magyarországon még mindig kevesen tudnak. Az meg, hogy milyen fantasztikus, ha 5 - vagy velem együtt 6 - hang megszólal zenei kíséret nélkül egy ekkora térben, nem is kérdés.

Nem először öltözteti ünneplőbe a dalokat

- Az emberek nagy része ismeri Adventi koncertsorozatodat, mely 2010-ben indult újra. A karácsonyi nagykoncert kizárja ennek folytatását, vagy 2012-ben is számíthatunk a hagyományosan templomokban, ünnepélyes és hihetetlenül meghitt körülmények között megtartott koncertre?
- Az idén nem lesz Adventi turné. Kicsit pihentetem, hisz van olyan város, ahol az elmúlt években háromszor voltam. Most az Aréna a legfontosabb. Ez életem legnagyobb álma és a küszöbén állok. Minden energiámmal erre koncentrálok.

- A 2010-es Adventi koncert DVD óta nem jelent meg új Szekeres Adrien anyag a “piacon”. Tervezed a közeljövőben, hogy újdonsággal rukkolsz elő?
- A legutóbbi albumom 2009-ben jelent meg (Csak játék címmel - a szerk.). Remélhetőleg egy dallal kijövünk ősszel, de albumot csak jövőre tervezek kiadni.

- Aki látott már téged fellépni, koncertet adni, mindig egy csodálatosan nyugodt, kiegyensúlyozott, önmagával és a világgal is békében lévő embert lát maga előtt. Tényleg így van? Elmondható, hogy minden a lehető legtökéletesebb rendben van körülötted, és olyan boldog vagy, amilyennek látszol?
- Akkor ott igen. :) Igyekszem megélni azt, ami a színpadon velem/velünk történik. A hétköznapok úgy telnek, mint bárki másnak. Felbosszantanak engem is dolgok, foglalkoztat, hogy mi történik a világban, de azokkal az emberekkel, akik körülöttem vannak, a családommal, a barátaimmal, a kollégáimmal törekszem a harmóniára, és a nyugalomra. Csak abban tudok létezni és dolgozni. Alapvetően pedig ki vagyok békülve azzal, ami nekem jutott :), szeretem ezt az én kis életemet.

- Azt hiszem ezt a „békét” elérni az élet egyik legnagyobb kihívása. Neked hogy sikerült?
- Jó emberek kerültek a közelembe, ezt felismertem és vigyázuk egymásra. A könyvek is sokat segítenek, hogy az ember a sok "miért"-jére megkapja a választ. Müller Pétert nagyon szeretem, sokat tanulok tőle, a könyvei által.

- Férjeddel mondhatni mintaházasságot éltek: nevelitek két kislányotokat, együtt éltek és együtt is dolgoztok. Sokan nyilván kíváncsian szemlélik, és kutatják a titkot, hogyan oldható meg az állandó együttlét úgy, hogy a harmónia ilyen látványosan megmaradjon? Titok ez egyáltalán, vagy apróságokban rejlik a válasz?
- Először is, jól kell választani és nem szabad magunkat becsapni. A napokban egy jó bor címkéjén olvastam, hogy "szeretet, tisztelet, szenvedély". Azt hiszem ilyesmi lehet a titok.

Lájk, ha kedveled Adrient.

-kiko

[2012.12.24.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
énekest keresünk zenész » énekes/énekesnő/vokalista [2020.08.01.]
Meyer 7M altszaxofon fúvóka zenész » fafúvós [2020.07.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával

Képes beszámoló - AKÁRKI - moralitás-játék a Dóm téren
Bodolay Géza rendezésében 2020....

Megnéztük az Emelet buliját - képes beszámoló
Az ΞMΞLΞT idei első koncertjét a Barba...

Duett koncert Tompos Kátyával és Dolhai Attilával
Musical koncert a Madách Színház tetőteraszán - képekben
Musical sztárok a szabad ég alatt - képekben
Színház, szerelem és József és a színes szélesvásznú álomkabát! - képekben
Az Animal Cannibals volt a dekk első fellépője - képekben
beszámolók még