Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2018. január 22. | hétfő | Vince, Artúr nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Fabrik
 
 
Kapcsolódó cikkek
Csillag Születik - Janicsák Veca és Kocsis Tibor: Ez az a perc
Kocsis Tibor először a barátainak mutatta meg új dalát 
Kocsis Tibor: "Az eufória viszonylag rövid ideig tartott" - exkluzív interjú az X-faktor győztessel
Győztesek Éjszakája Kocsis Tiborral és Serbán Attilával
Hatalmas taps az X-faktor legjobbjainak Marosvásárhelyen - videóval 
Jön a FilMharmónikusok 2.0 Szirota Jenniferrel és Kocsis Tiborral  - jegyek itt
Megérkezett Kocsis Tibor első dala, a Lásd a csodát
Tudd meg, mi tölti fel Kocsis Tibort - érdekes videóval
Videoklipeket is műsorra tűz az RTL Klub? Íme az igazság
Képgalériák
Kocsis Tibor az Orfeumban
Kapcsolódó Kiadványok
Kocsis Tibor: Irány az élet
Kocsis Tibor: Lásd a csodát
Kapcsolatok
Kocsis Tibor
Kapcsolódó események
Kocsis Tibor: Indul az élet - koncert
[2012. július 17.
kedd 21:00]

Zenei álomutazás Kocsis Tiborral - exkluzív képekben, interjúkkal

Kocsis Tibor július 17-én mutatta be exkluzív körben az előző nap megjelent Irány az élet! című, debütáló szólólemezét az egyetlen pesti mulatóban, az Orfeumban. A bátran egyedülállónak nevezhető eseményen számos hazai híresség, zenész tette tiszteletét, köztük az X-Faktor-győztes mentorja, Malek Miklós, aki pártfogoltjával együtt, a helyszínen nyilatkozott nekünk.
 

A változatos és minőségi műsorairól híres, egyetlen pesti mulató, az Orfeum exkluzív környezetben adott otthont a 2011-es X-Faktor-győztes, Kocsis Tibor lemezbemutató koncertjének. A kétrészes, közel 2 órás koncerten Tibó családja, barátai és kollégái mellett a leghűségesebb rajongói is együtt ünnepeltek a fülbemászó hangú énekessel, aki nem hagyott kétséget afelől, hogy saját dalaiból is áradó, megnyerő, pozitív személyiségén felül tehetsége és kiváló kommunikációja repítette a magyar könnyűzenei élet egébe.

A koncert előtt az illusztris vendégek mellett az X-Faktor mentorai, Keresztes Ildikó, Nagy Feró és nem utolsósorban Malek Miklós kerülnek reflektorfénybe. Ez utóbbi támogatásával nyerte Tibó a versenyt. Őt kérdezem…

– A második széria előtti beszélgetésünkkor említetted, hogy az X-Faktor a mentorok versenye is, amelyből 2011-ben te kerültél ki győztesként. Milyen volt Tibót a képletes dobogó legtetején látni?
– Borzasztó megkönnyebbülés volt a részemről, mert nagyon izgultam azért, hogy a neki járó helyet tudja elfoglalni a versenyben. Kezdettől fogva nagyon drukkoltam neki. A nyerés nem érdekel, de veszteni nem szeretek. [Felnevet.]

– Most pedig elérkezett azon lemez bemutató koncertjének az ideje, amelynek szerzőként te is részese vagy…
– Egy olyan dalt írtam neki – a Forgószél vár címűt –, amelyikben igazán meg tudja mutatni, hogyan tud énekelni. Neki ez lett a védjegye, és mindig azt szerettem volna, hogy ezt megmutassa a színpadon is. Szerencsére sikerült, és ma már nem kérdés, hogy ez a srác milyen kivételesen tud énekelni. Hiszen ez a lényeg: a nyertestől halljuk, hogy miért nyert. Tibó annyira kivételesen magabiztos énekes, hogy nem igazán kell izgulni érte. Azért persze kicsit izgulok most is. Emellett nagyon büszke vagyok. Az, hogy valaki egy tv-műsorban miként szerepel, az egy dolog, aztán egy másik dolog az élet. Itt nincsen a televíziós show csillogása, a nagy színpad, hanem ezt estéről estére mind önmagának kell megteremtenie. Neki azonban ezzel sincsen semmi problémája.

Az X-Faktorban elhangzott dalhármassal – Feeling Good, Ain’t No Sunshine és Somebody To Love – való kezdést követően, boldogságtól sugárzó arccal köszönti a kemény magot, életének főszereplőit.

Nyomj egy tetsziket, ha szereted a zenét.


Tibó titka, hogy szívből énekel; kitárva képzeletbeli szárnyait, félelem nélkül nekifut a szakadéknak, majd elhagyva a szirtet, nyílegyenesen felfelé tör, ahol a végén, a felhők között, nyugodtan és méltóságteljesen szeli a levegőt. A harmóniát egyedül a disszonáns vokál zavarja meg, de szerencsére Tibó erőteljes, domináns orgánuma hamar csillapítja annak hatását, így az előadás a lüktető egységet alkotó zenekarral (Bubenyák Zoltán – zongora; Dajka Krisztián – gitár; Temesi Berci – basszusgitár; Kaszás Péter – dobok; Csányi István – szaxofon, vokál) kerek egésszé fejlődik.

A dalok közötti konferanszok alatt Tibó humoros oldaláról is bemutatkozik. Lépésről lépésre járjuk át vele az X-Faktoros betétjeit (Sorry Seems To Be The Hardest Word, Against All Odds), Robbie Williams-dalokat (Road To Mandalay, I Will Talk And Hollywood Will Listen), illetve a vadonatúj lemez igényes számait, a címadó Irány az élet!-et, az Aki végül karjába zár címet viselő, saját szerzeményét, a Janicsák Vecával énekelt duett, az Ez az a perc szólóváltozatát, valamint a Malek Andreával való közös éneklése hatására bossa nova-sított Lásd a csodát!

 Tibó folyamatos szemkontaktusban van a jelenlévőkkel, lazán, beleéléssel énekel. A közönség egyszerűen imádja.

Az est főszereplője az első részben hordott, elegáns öltözetéből a szünet utánra átvedlik egy lazább viseletbe. A buli egyre jobban beindul a Just The Way You Are-ral. Látszik, hogy nagyon élvezi, amit csinál, s ezt az érzést tökéletesen képes továbbítani és átadni. A Break Even alatt – az előadó őszintesége következtében – a hitelesség csillagporként száll az Orfeum falai között.
Minden dalt ováció és tapsvihar zár. A koncert valóságos utazás Kocsis Tibor világában, amit a mély érzelmek és az erő, a letisztultság és a dinamika egysége jellemez. Ennek a világnak illusztris zenei megnyilvánulásai többek között a Soha már, a Felfedeznék mindent, az Útvesztő, a Szerelem, gyere haza már!, a Hagyjál!, a Valahol elrontottam és a Malek Miklós tollából származó Forgószél. Minőségi zene szerethető köntösbe burkolva.

Tibó kedvenc énekesnője, Whitney Houston előtt tisztelegve, a Greatest Love Of All, a My Love Is Your Love és a Million Dollar Bill dalhármasából összeállított egyveleggel, illetve egy Take That-összeállítással (Rule The World, Pray, Relight My Fire, Everything Changes But You) fokozza csúcspontig a hangulatot. Kérem szépen, így kell szórakoztatni a közönséget!

A levezetés gyanánt előadott, már jól ismert Mit ér egy hang?-ot megérdemelten kombinált álló- és vastapssal díjazzák az Orfeumban egybegyűltek, akik kórusként énekelik hősükkel a ráadásként elhangzó Lásd a csodát!

A koncertet követően izgatottan várjuk Tibót, hogy megossza velünk érzéseit.

– Fergeteges hangulatot csináltál. Szervezésében, felépítésében, az előadásmód, illetve a műsor-összeállítás tekintetében egyaránt nyugati színvonalú produkciót láttunk. Mindeközben, fent a színpadon, te mit éreztél?
– Nyilván az elején – leginkább mielőtt felálltam a színpadra – még ideges voltam, mivel nagyon sok dolognak a helyén kell lennie, s ezekre muszáj koncentrálni, hogy igazán jól sikerüljön. Úgy közelítem meg, hogy az, amit a nézők látnak, azt technikai és egyéb szempontok alapján minél professzionálisabban meg tudjam valósítani. Aztán az első néhány dal után már inkább próbáltam átadni magamat az érzésnek, egyszerűen szívvel-lélekkel énekelni. Azt hiszem, ez az utóbbi recept működött jobban, mert így lett igazán emberi. Nagyon jól éreztem magamat, és abban bízom, hogy a közönség is hasonlóan jól érezte magát.

További képekért kattints!

– A közönség soraiban hozzád közel álló emberek foglaltak helyet. Úgy tartják, egy művésznek általában nehezebb dolga van ilyenkor. Te hogy voltál ezzel ma este?
– Ez alapvetően egy kettős érzés, hiszen olyan emberek vannak itt, akik fontos szerepet játszottak és játszanak az életemben, ebből adódóan pedig naprakészek velem, illetve a dalaimmal kapcsolatban. Ez valóban megnehezíti egy picit, bár szerencsére túl vagyok azon, hogy a család előtt gátlásos legyek. Nagyon szeretem azt, ha olyan emberek hallgatnak, akik személyesen ismernek és szeretnek. Ez tényleg egy különleges este volt, mert szinte kizárólag azok voltak itt, akik valamilyen formában jelentenek nekem valamit.

– Néhány hete arról beszéltünk, hogy egy nagyobb volumenű koncertre akkor érdemes sort keríteni, amikor a közönség már ismeri és veled énekli az új album dalait. Ennek ellenére, már most kívülről fújták sokan. Ez meglepett téged?
– Igen, abszolút meglepett. A rajongók kemény magja már egy héttel ezelőtt letöltötte az albumot az iTunes-ról, és láttam, hogy a kedvenc dalaikat velem együtt éneklik. Ennél nagyobb pillanat nincs egy előadó életében. Nagyon örülök, hogy pozitívak a reakciók, mert ezért érdemes csinálni.

– Augusztus 15-én máris következik egy újabb koncerted az Orfeumban. Várhatóan rendszeresen fogsz itt fellépni?
– Nagyon szívesen játszom itt. Az Orfeum a jellegéből adódóan ad egy intim, családias-baráti közeget, ami már önmagában is jó hangulatot varázsol. Ezen felül Budapesten sok, akár nagyobb hely van, ahol szívesen kipróbálnám magamat, de szeretném, ha itt is rendszer lenne belőle.

 Nézd meg a Kocsis Tibor lemezbemutató koncertjéről készült RTL Klubos beszámolót!Lájk, ha kedveled Tibó előadását.

– Aigner Ivan –

[2012.07.29.]

Megosztom: Megosztom az iWiW-en

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Komoly zenekart keresek! zenekar [2018.01.21.]
Fuvolista zenész » rézfúvós [2018.01.19.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu

A We Will Rock You musical megmutatta milyen az igazi rockzene!
Elképesztően nagy éneklések,...beszámolók még