2023. december 11. | hétfő | Árpád nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Diana Krall kedden Budapesten ad koncertet! Jegyek itt
Caramel adventi koncert az Arénában! Jegyek itt az óriási koncertre
Sorsoltunk! Nyerj vásárlási utalványt vagy koncertjegyet az Égi Zenekar fesztiválra
Színház és zene: Új köntösben a Világok Harca
Illés Lajosra emlékeztünk a Budapest Arénában
Jazzkívánságműsor - Úttörő albummal jelentkezik a Sárik Péter Trió 
Kapcsolatok
Sárik Péter
Sárik Péter Trió
Kapcsolódó események
Magna Cum Laude őszköszöntő koncert
[2012. szeptember 29.
szombat 20:00]

Jazzkívánságműsor: A kérések hetven százaléka ballada, szomorú, vagy szerelmes dal 

Minap érdekes kiírásra bukkantunk a facebook-on, erről kérdeztük Sárik Pétert. 

Alakítsd te a műsort!
Itt a lehetőség, hogy kedvenc dalod – műfajtól, előadótól, stílustól függetlenül – Sárik Péter Trió-féle verzióját meghallgasd! Mindehhez nem kell mást tenned, csak szeptember 23-ig elküldeni a kívánt zene címét a petersariktrio@gmail.com e-mail címre, vagy ideírni a bejegyzés alá kommentbe!
A beérkező kívánságok közül a zenekar kiválaszt egyet, amelynek áthangszerelt, jazzesített változatát a műsor részeként hallhatja a közönség az október 5-i „Jazzkívánságműsor” c. lemezbemutató esten, a Müpában!
Várjuk az ötleteket!

- Kérlek, avasd be az olvasókat a munkafolyamatokba. Először is pár műhelytitkot árulj el nekünk, hogyan érkeznek a kérések, kívánságok, hogyan szelektáltok, és egyáltalán, te válogatsz közöttük, vagy az egész zenekar?

- A kívánságok vagy emailben vagy a koncertjeink végén a színpadon hagyott cetliken érkeztek. Tulajdonképpen én mindig mindenkit arra bíztatok, hogy minél több dal ötletet küldjön el nekünk. A kérések hetven százaléka ballada, szomorú, vagy szerelmes dal, ebből ugye nehezen jönne össze egy épkézláb koncert. Szelektálnivaló tehát van, de mindig próbáltuk a lehető legváltozatosabb zenei műsort összeállítani. A válogatás legfontosabb szempontja az volt, hogy a következő Jazzkívánságműsor koncert egy kerek egész legyen. Fontos volt az is, hogy a feldolgozott dal ismert legyen, hiszen az a lényege ezeknek a koncerteknek, hogy már ismert dallamokat öltöztessünk új köntösbe. Ez alól egy kivételt tettünk, mikor a nagy tömegeknek kevésbé ismert Aziza Mustafa Zadeh egy csodálatos dalát játszottuk el. 

- Hány számot vettetek fel?

- A tizenkét legjobban sikerült és legnagyobb tettszést arató dalt-szerzeményt vettük fel. 2010 óta sok Jazzkívánságműsor koncertet tartottunk, rengeteg kérést teljesítettünk, volt miből választani.

- Hogyan bírod a tempót? Lemez felvétel, lemezbemutató turné itthon és külföldön is, közben egyik nap Radics Gigivel és Berki Tamással látlak, másik nap Falusi Mariannal vagy épp Fábián Julival, emellett a Random Trip megmozdulásain is rendszeresen fellépsz. Hogyan lehet ezt bírni energiával?

- Igazából ketté kell osztani a dolgot. A koncertek, amit felsoroltál, az a könnyebb része. A nehezebb rész az a háttérmunka, az interjúk, a facebook profil és a weboldal folyamatos frissítése és napra készen tartása, a koncertszervezés, a lemezekhez és a produkciókhoz szükséges pénz előteremtése. Ezen kívül vannak a próbafolyamatok, a dalok összerakása, és az otthoni gyakorlás, amikkel szintén nagyon sok idő és energia el tud menni. Összetett folyamat tehát. Falusi Mariannal is rengeteget dolgoztunk együtt az elmúlt fél évben, nemsokára megjelenik a másik nagy projektünk, a jazz-meselemez is, most pedig épp a készülő Random Trip lemezzel van dolgom. Igazából akkor nehéz ezeket koordinálni, amikor így feltorlódik a sok munka. Most látszólag nehezebb, gyakorlatilag könnyebb periódus következik: el kell játszani a megtanult műsort.

- Lehet ma támogatót találni ehhez a zenéhez?

- Lehet, mert most látjuk mi is, hogy az az ajtó, amit a Jazzkívánságműsorral kinyitottunk, tulajdonképpen egy kapu, hiszen rengeteg olyan emberhez is eljutunk az ismert számok által, akihez saját dalokkal nem jutnánk el.

- Említetted, hogy készül a Random Trip lemez. Azt tudjuk, hogy a Random Trip elejétől a végéig kizárólag improvizáció. A sikerekről be is számoltunk korábban. De hogyan lehet ezt felvenni? Beültök egy stúdióba, és megnyomjátok a „REC” gombot?

- Jó ötlet lenne ez is…de ennél azért komolyabb dologról van szó. Delov Jávor, a Random Trip mozgalom vezetője felvett pár koncertet, így össze lehetett válogatni az igazán jól sikerült számokat. A felvételeket tehát elővettük, tudatosan 3-4 perces számokká gyúrtuk, meghatároztuk a dal szerkezetét, és felvettük. 

- Erről még egészen biztosan faggatni fogunk titeket. Most viszont térjünk vissza a Jazzkívánságműsorhoz, amelynek budapesti lemezbemutató koncertjének különleges aktualitása is van, ha jól tudom.

- Igen, a napokban még lehet számot kérni, ugyanis a tizenkét dal mellett lesz egy extra kívánság dal is. Erre az alkalomra mindenkit arra kérünk, hogy a facebook oldalunkon kérjen, kívánjon számot tőlünk, a beérkezett dalok közül fogunk ezután kiválasztani egyet, amit biztosan eljátszunk majd az október 5-i koncerten, a MÜPÁban. Ezután a lemezbemutató után vidéken, majd külföldön is bemutatjuk az anyagot. Külön kiemelném a csíkszeredai helyszínt, ahol októberben két napig tanítani is fogunk.

- Lesz-e a Jazzkívánságműsornak folytatása, és a saját számok írásának mikor fogtok neki ismét?

- Majdnem teljesen biztos vagyok abban, hogy egy sorozat lesz a Jazzkívánságműsorból. Rengeteg kiaknázatlan lehetőség van ebben még, és az első tapasztalatokat le kell szűrnünk ahhoz, hogy meghatározhassuk önmagunknak, hogy ebben hogyan fejlődjünk tovább. Ha lement a turné, lesz egy feltöltődési, pihenési időszakunk, majd újra foglalkozunk a saját számokkal is, illetve tudatosan, egyéni és zenekari szinten is fejleszteni fogjuk magunkat.

Akit további kulisszatitkok érdekelnek itt megtalálhatja.

-Sólyom Attila-

[2012.09.24.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK hangosítás/cucc [2023.12.04.]
Gyors és egyszerű hitel minden rászoruló egyéb [2023.11.27.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Szűnni nem akaró tapsvihar az Ezeregy éjszaka budapesti bemutatóján
2023. november 3-5....

Fekete Fátylas Menyasszonyok tánca a viharban - Black Veil Brides - Halestorm az Arénában
2023....

Megnéztük a Winery Dogs koncertjét - képriport
50 Cent talán utoljára, de nagyon odatette magát a Budapest Arénában adott koncertjén
A Nazareth a Barba Negraban lépett fel - megnéztük!
Szülinapra készülnek - 20 éves lett a Madách Színház sikerdarabja
Megnéztük a BSW koncertjét az Akváriumban - képekben
beszámolók még