2021. június 12. | szombat | Villő nevenapja
  Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Voice: Agárdi Szilvia Hallelujahája sokakat megríkatott
Voice: Agárdi Szilvia - Hallelujah
Voice: Karai Anna bekerült az élő showba, Bokor Marianna kiesett
Voice: Abodi-Nagy Blanka befejezte, Schwartz Dávid továbblépett
Voice: Balázs Olivér befejezte, Kriszta Réka Piroska ott lesz az élő showban
Voice: Solt Klaudia kiesett, Nguyen Anh Quan folytatja
Balázs Olivér így nyilatkozott kiesése után
Abodi Nagy Blanka elbúcsúzott a Voice-tól
Voice: Veres Mónika legyőzte Fehér Adriennt
Voice: Agárdi Szilvi kiesett, Pál Dénes továbblépett
Egy ország könnyezett! Agárdi Szilvia - Pál Dénes: Where the Wild Roses Grow
Dráma a Voice-ban: Pál Dénesnek nagyon fog hiányozni Agárdi Szilvi
Voice: Teljesen kiborult a kamerák előtt a kieső
Kapcsolatok
Schwartz Dávid
Abodi-Nagy Blanka
Karai Anna Roxanna
Bokor Marianna (Bokor Ria)
Balázs Olivér
Kriszta Réka Piroska
The Voice
Solt Klaudia
Nguyen Anh Quan
Veres Mónika, Nika
Fehér Adrienn
Pál Dénes
Agárdi Szilvia

Könnyek és dráma a Voiceban: túl az első párbajon

Párbajjal folytatódik a Voice: Magyarország hangja címűt vadonatúj tehetségkutató válogatása. A mestereknek jelenleg 12-12 énekesük van. A műsor végére azonban már csak hat-hat versenyzővel, összesen 24 fős mezőnnyel folytathatják a megmérettetést.

A feladat nem egyszerű, hiszen a jelenlegi legjobb negyvennyolcat is nehéz döntések árán választottak Caramel, Malek Andrea, Somló Tamás és Mezőny Misi. Itt már mindenki jó. Nincs rossz énekes. Ráadásul a mesterek maguk döntenek arról, kinek kell hazamenni, és ki maradhat a Voice-ban. Saját csapataikból ők állítják össze a párbaj résztvevőit, és ők is készítik fel őket az énektanárok segítségével.

Először Caramel csapatán a sor, azon belül is elsőként Karai Anna és Bokor Marianna bizonyíthat.

Az összeállítás során szinte azonnal kiderül, hogy a lányok egészen más módszerrel dolgoznak. És a személyiségük is eltérő. Annyira, hogy a próbák sem mentek simán. Az egyik lány „hörögve” énekel, és ezzel is vette le a lábáról a zsűri tagjait, míg a másik „énekelve” énekel, és kifejezetten zavarja a hörgős stílus. A nyomás azonban mindkettőjükön egyforma. Mert úgy kell színpadra lépniük Pink Sober című slágerével, hogy tudják, csak egyikük maradhat utána versenyben.

A párbajban azonban már nyoma sincs az ellentéteknek. Két profi énekes tolja úgy, ahogy tőlük kitelik. Egymás ellen, de egységben.

„Lebontottátok a stúdiót” – értékelte Malek Andrea, akinek Marianna hangja tetszett jobban. Somló Tamás szerint női zenés pankráció történt az előbbiekben, de a lányok nagyon jól megtalálták egymás párját és ellenfelét. Neki azonban Anna tetszett jobban. Mező Misi szerint mindketten gyönyörűen és tökéletesebben énekeltek, de véleménye szerint Mariann jobb volt valamennyivel. Bár a mesterek mindannyian elmondhatják a véleményüket, ezúttal csak az érintett mester dönthet.

„Mariann, nem hallottam a tiédhez hasonló hangszínt. (…)Anna, mikor kilépsz a sarokból, akkor berobbansz” - mondta Caramel a párbaj után. S bár bevallotta, hogy Annával nehezebb együtt dolgozni, mint Mariannal, előbbit tartotta versenyben.

Szerethető volt

A folytatásban Malek Andrea csapatából Schwartz Dávid és Abodi-Nagy Blanka párbaja következett. Az erdélyi lány az első próbán azonnal sokkot kapott, amikor meghallotta Dávid hangját. A súlyproblémákkal küzdő srác bátran kiengedte hangját, Blanka viszont komolyan bepánikolt ellenfele tehetségétől.

A különösen érzékeny énekeseknek a mester Katona Klári Ne Sírj! Című dalát választotta. Az előadást hallgatva az jutott eszembe, most légy okos Malek Andrea! Mert ezek a fiatalok mindketten abszolút jogosan vannak a műsorban, és egyikük sem érdemli meg a kiejtést. Mindketten számtalanszor csalódtak már, számos kudarc érte őket, pedig a tehetségükhöz kétség nem fér. Duettjük nem verseny volt, hanem élmény.

Caramel hibátlannak tartotta az előadást, és Dávid képességét emelte ki, amivel kapcsolatot teremt a közönséggel. Blanka szerinte nagyon szépen bánik a hangjával, de Dávid magasan elhúzott a párbajban. Somló Tamás szerint Dávid egy fokkal jobban énekelt, és ha neki kellene döntenie, Dávidot választaná. Mező Misi szerint így kell duettet énekelni. S bár Blanka tehetségét is elismerte, ő is Dávidot választaná. A döntés Andreáé. És ő, ahogy társai, a tehetséges, meggyőző és szerethető Dávidot viszi tovább magával.

Somló Tamás első párbajozója Balázs Olivér és Kriszta Réka Piroska. Mind a kettőjüket nagyon izgalmas énekesnek tartja, és ezért egy izgalmas dalt, Barry White és Lisa Stansfield Over and Over című kettősét választotta nekik. Olivért a kezdeti öröm után érte a sokk: a dalban Barry White nem is énekel, csak dúdol. Ennek ellenére ő most lehetőséget kapott arra, hogy Réka mellett mutassa meg, mit tud. A legnagyobb feladat számára az volt, hogy megtörje Réka ellenállását, és igazi szerelmes nővé változtassa a színpadon.

Nehéz volt, de megtette, amit tudott. S bár Réka is mindent megtett azért, hogy eleget tegyen a szerelmes nő szerepkörének, a húzódozása nyilvánvaló volt. Bár mindketten remekül énekeltek, Olivér százszor lazább és természetesebb volt a színpadon, és ezzel meggyőzőbb is.

Caramel szerint nagyon jól passzolt Réka nőies és Olivér telt, férfias hangja. A muzikalitást tekintve nála Réka volt a nyerőbb. Malek Andreának is Réka tetszett jobban, míg Mező Misi végig az izgalmat látta az arcán. Ezzel szemben még mindig jobban tetszett ebben az előadásban Réka teljesítménye, mint Olivéré. Somló Tamás szerint Olivér nagyon jól megoldotta a kapott feladatot, de Réka nőies előadása őt is inkább lenyűgözte.

Drámai választás

Ismét Caramel versenyzői következnek. Solt Klaudia és Nguyen Anh Quan szinte azonnal összebarátkoztak. Ez eléggé megnehezítette a párbajukat. Klaudia el is sírta magát a próbákon, mert attól tartott, ha kiengedi a hangját, leénekli Quant. Caramel ezért úgy döntött, a barátságukat és szeretetüket arra használja, hogy előnyt kovácsoljon belőle a színpadon. Ehhez Lykke Li I Follow Rivers című slágerét választotta, amit a fiatalok remekül megoldottak.

Malek Andrea szerint olyan volt az előadásuk, mint egy jól elkészített desszert. Nagyon jónak találta a párt együtt, véleménye szerint csak ízlés kérdése, kit választ az ember, de hozzá Klaudia állt közelebb. Mező Misit Quan fogta meg jobban, míg Somló szintén Klaudiát vinné tovább. Caramel nagyon összetettnek találta a produkciót, és tudja, bármelyik énekest viszi tovább, meglepetések várnak rá. De döntenie kell. S bár nehéz helyzetben van, döntését meghozta: Quant viszi tovább.

Mező Misi komoly kihívás elé állította saját magát. Két legjobb énekesnőjét, Veres Mónikát és Fehér Adriennt állította össze. Érdekesség, hogy Adrienn épp Taiwanon volt a próbák idején, így csupán virtuálisan tudtak készülni. Pedig egy duettben, ráadásul egy párbajhelyzetben fontos a kapcsolat a két énekes között. S bár Adri megnyerte a taiwani énekversenyt, a Voice-ban nem tudni, mire számíthat. 30 órát utazott, és egyenesen a stúdióba ment, kialvatlanul, félig készen állva.

Vagy a távolság, vagy a profizmus tette, de tény, hogy a két énekesnőnek nem volt alkalma sem összeveszni, sem rákészülni a másik energiájára. Talán ez tette, hogy felrobban t a színpad. Most valóban felrobbant! A két nő olyan energiákkal adta elő a Freedom című „klasszikust”, hogy nyugodtan a helyén senki nem nézhette végig. Caramel szerint is erős volt, „sütött” a párbaj, amit Mónika nyert. Somló csak egy-egyre tudta hozni a meccset, Malek Andrea viszont Adrit választotta, meghajolva „életműve” előtt. Mező Misi zenei atombombának nevezte a látottakat. Nikában hibái ellenére nőiessége és felszabadultsága nagyon tetszett a Magna Cum Laude énekesének, Adriennél viszont érezte, hogy egy-két helyen elfogyott a levegője. Nyilván nem ezért, se úgy érezte, több lehetőséget lát Nikában, így őt viszi tovább az élő show-ba. Malek Andrea nehezen viselte Misi döntését, ő inkább érezte a szívet Adrienben. Véleményének hangot is adott, de nem tudta meggyőzni mestertársát döntése helytelenségéről.

Nyomj egy tetsziket, ha szereted a Voicet. 

  

Az első párbaj utolsó részvevőiként az „aliglátó” Agárdi Szilvi és a különleges hangszínével azonnal sikert arató Pál Dénes lépett színpadra. A rendkívül érzékeny kettős feladata borzasztóan nehéz volt. A földkerekség egyik legszebb szerelmi duettjét, Kylie Minogue és Nick Cave kettősét, a Where the Wild Roses Grow című balladát kapták Misitől. Ráadásul a lány sohasem volt még szerelmes, és egy szinte idegen férfit megérinteni különösen nehéz volt számára. Pedig Dénes személyében nagyszerű partnerre talált. A fiú támogatta, segítette, egyáltalán nem ellenfélként viselkedett vele.

Varázslatos volt, csodálatos összhang – értékelt könnyeivel küszködve Malek Andrea. Nem tudott többet mondani. Caramel Dénes alázatáról beszélt, ahogy segítette Szilvit, aki hihetetlen atmoszférát tud teremteni előadásával. Somló Tamás is nagyra értékelte az előadást, de még többre Dénes különleges hangját. De a döntés Mező Misié, aki a stúdióból kivonulva kért egy lélegzetvételnyi időt. Visszatérve azonban tényleg döntenie kellett. Mint mondta, a párbaj ideje alatt apává is vált. És így nem teheti ki Szilvit annak a megpróbáltatásnak, ami egy ilyen versennyel együtt jár. „Azzal teszek neki rosszat, amivel jót teszek neki” - fogalmazott. Később azonban hozzátette, nem csak ezért döntött így. Összetettebbnek látta Dénes megnyilvánulását a színpadon, kész előadó lépett a „kötelek közé”.

Ezzel az első párbaj véget ért, egy hét múlva újabb énekesek mérkőznek meg a továbbjutásért. Tartsatok velünk akkor is, és ne feledjétek, szombat este érkezünk az X-Faktor legújabb döntőjével!  

-kiko-

Görgess le és nézd vissza a párbaj-produkciókat. 

[2012.11.24.]

Megosztom:

Voice: Abodi-Nagy Blanka befejezte, Schwartz Dávid továbblépett
Voice: Abodi-Nagy Blanka befejezte, Schwartz Dávid továbblépett

A versenyben Schwartz Dávid Abodi-Nagy...

Voice: Karai Anna bekerült az élő showba, Bokor Marianna kiesett
Voice: Karai Anna bekerült az élő showba, Bokor Marianna kiesett

A lányok Pink Sober dalát remekül...

Voice: Balázs Olivér befejezte, Kriszta Réka Piroska ott lesz az élő showban
Voice: Balázs Olivér befejezte, Kriszta Réka Piroska ott lesz az élő showban

Olivérnek eddig tartott a...

Voice: Solt Klaudia kiesett, Nguyen Anh Quan folytatja
Voice: Solt Klaudia kiesett, Nguyen Anh Quan folytatja

Quan és Klaudia jó barátságba kerültek a verseny...

Abodi Nagy Blanka elbúcsúzott a Voice-tól
Abodi Nagy Blanka elbúcsúzott a Voice-tól

Abodi Nagy Blanka és Schwartz Dávid is egyetértett Mesterük...

Voice: Veres Mónika legyőzte Fehér Adriennt
Voice: Veres Mónika legyőzte Fehér Adriennt

Mónika sikerrel vette a nehezített párbajt, így vele...

Voice: Agárdi Szilvi kiesett, Pál Dénes továbblépett
Voice: Agárdi Szilvi kiesett, Pál Dénes továbblépett

Az Agárdi Szilvia – Pál Dénes: Where the Wild...

Egy ország könnyezett! Agárdi Szilvia - Pál Dénes: Where the Wild Roses Grow
Egy ország könnyezett! Agárdi Szilvia - Pál Dénes: Where the Wild Roses Grow

Nem gondolta volna Pál...

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Otthoni játékok

Megnéztük: Triász koncert a GastROCKitchen Pubban, Százhalombattán, képekkel
Hangulatos pub...beszámolók még