Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2018. január 22. | hétfő | Vince, Artúr nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Zene.hu
 
 
Kapcsolatok
Felly K (Felicia Flora K.)

Izgalmasnak ígérkezik! Egy lemez, ami hűen tükrözi Felly K új zenei stílusát 

Nagyon szeretem ezt a lemezt, vannak dalok, amelyek a melódia miatt kedvencek és van olyan, amelyhez nagyon személyes élmény fűz. - mondta újdonságáról az énekesnő.

A dzsessz-soul irányból érkezett Felly K jó pár éve ismert szereplője a magyar zenei életnek. Az elmúlt években azonban New Yorkban élt és ottani projekteken dolgozott. Új típusú zenei érdeklődésének első manifesztuma a 2011 karácsonyán megjelent Crazy Love című kislemez volt, melyet Schrank Doma zeneszerzővel, a fiatal kanadai rapperrel, JDiggzzel, és az elektronikus dance producerrel, Deutsch Gáborral készített el.

Ez a lemez már hűen tükrözi Felly K új zenei stílusát, melyben a motown-os soul-hagyomány találkozik a modern elektronikus tánczene stílusjegyeivel.

Felly K az elmúlt hónapokban Not Fragile című új nagylemezén dolgozott, melynek dalai Los Angelesben készültek.

Schrank Doma zeneszerző-producerrel dolgozom. Ez az első közös nagylemezünk” - avat be a háttérmunkába Felly K.

„Domával már évek óta kísérletezgetünk, illetve közös zenekarban is dolgoztunk, dolgozunk. Koncerteztünk már elektronikus dzsesszprojekttel New York-i klubban és itthon is számtalan fővárosi és vidéki szórakozóhelyen. Az elmúlt másfél évben már csak pop-elektronikus élő produkcióval léptünk fel. Az élő fellépésekkel párhuzamosan pedig kezdtek íródni a saját dalok. Nagyon dallamos, populáris angol nyelvű zenei anyagot terveztünk, egy olyan lemezt, amit, ha beteszel az autóba, egész úton bömböltetheted. Szerettem volna egy hangzásában nemzetközi színvonalú, minőségi produkciót csinálni, amellyel a külföldi lemezpiacok felé is el tudunk indulni." - folytatta.

A lemezen szereplő tíz új dalt mintegy tizenhat kompozícióból Felly K válogatta ki.

„Doma komplett demókat készített, ráénekelte a javasolt dallamot és szerkezetet, ezeket pedig nekem elküldte. Volt, hogy heteken keresztül hallgattam ezeket a zenéket. Végül azokat a dalokat válogattam ki, amelyeket egy idő után már magamtól is énekeltem, mert belemászott a fülembe és nem tudtam elengedni. Doma, aki egyben gitáros is, több alkalommal dolgozott együtt Yonderboi-jal, Újvári Péterrel az UP zenekarban, de a hiphop és rap világa áll hozzá a legközelebb. Itthon Majkával több lemezen is kooperáltak. Ez a projekt az első saját szerzői és hangszerelői munkája.” - mondta el Felly K. 

Nyomj egy tetsziket, ha szereted a zenét. 

 
A másik fontos kulcsember-alkotótárs Deutsch Gábor, aki a teljes lemezt keverte.

„Gábor éveket töltött Berlinben, zeneszerző és szintén producerként dolgozik, elsősorban
underground house és elektronikus zenéket készít - rendkívül precíz és technikailag is felkészült volt az egész munkafolyamat alatt. Néhány plusz elektronikus effekttel kreatívan is sokat hozzátett a lemez egész hangzásához” – mutatja be Felly K Gábort.

Az egy éven át készült album munkálataiban közreműködött még Grant Nicolas Los Angeles-i hangmérnök is, aki számos nagy névvel dolgozott már: Prince zenészei ugyanúgy megfordulnak nála, mint a Jackson fivérek.

„Grant észak-hollywoodi stúdiójában négy dalt vettünk fel. Az album egyetlen lírai dalában, a Morning című számban Oláh Tzumo Árpád zeneszerző-zongorista működik közre, aki szintén sokat dolgozott az USA-ban és többek között Herbie Hancock tanítványa volt. Az album dalainak szövegét én írtam.”

Ennyi együttlét a dalokkal már-már igen komoly bensőséges viszonyt jelent.

„Nagyon szeretem ezt a lemezt, vannak dalok, amelyek a melódia miatt kedvencek és van olyan, amelyhez nagyon személyes élmény fűz. Egyik kedvencem a Deep In The Ocean, mert bár nem a legpopulárisabb dal, de szeretem ezt a sötét, elektronikus hangzást, az effektes énekhangot. Deutsch Gábor nagyon sokat tett ehhez a dalhoz, mert a végső light technohangzást ő találta ki. Másik nagy kedvencem a nyitó dal, a You Know It’s True. Kicsit Kylie-s dal lett, csajos, sok saját érzéssel, lehet, hogy picit nyálas és rózsaszínű, de nekem most szükségem volt erre az élményre is. Mivel a lemez néhány dalát az utóbbi 2-3 hónapban már játszottuk élőben, a közönség kedvencei a Blue Eye Boy, és a címadó dal, a Not Fragile. Utóbbit én is imádom, nagyon lüktetős trance-disco, olyan, amire tényleg nagyot lehet bulizni, már majdnem remix jellegű.”

Felly K és zenekara természetesen élőben, a Not Fragile-lal azonos hangszerelésben is bemutatja albumát.

- zene.hu - 

[2013.03.04.]

Megosztom: Megosztom az iWiW-en

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Komoly zenekart keresek! zenekar [2018.01.21.]
Fuvolista zenész » rézfúvós [2018.01.19.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Fabrik

A We Will Rock You musical megmutatta milyen az igazi rockzene!
Elképesztően nagy éneklések,...beszámolók még