15%-os kuponkedvezmény 47.000Ft felett a Spartoo.hu webáruházban. Kuponkód: MAJUSP15
2021. május 6. | csütörtök | Ivett, Frida nevenapja
  Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Kapcsolódó cikkek
Eurovízió 2013: ismert csapatot indít Németország
Eurovízió 2013: lengén öltözött lányokra voksolt Szerbia
Eurovízió 2013: konkurenciát jelenthet Málta dala?
"Erre csak kevesen lennének képesek" - ByeAlexről vallott egykori tanára
Kapcsolatok
Eurovíziós Dalfesztivál 2013
Márta Alex (ByeAlex)

Eurovízió 2013: nevet kellett változtatni Svájc indulójának!  

Heilsarmee-ről Takasa-ra változtatta nevét az Eurovíziós Dalverseny svájci indulója. A módosításra azért volt szükség, mert az EBU szabályai értelmében a csapat nem léphet színpadra a korábban viselt hivatalos egyenruhában, és a Heilsarmee, vagyis Üdvhadsereg nevet sem használhatja. Az együttesre azonban nem csak emiatt figyelhet fel a nemzetközi közönség! 

A Takasa a generációk találkozásának és pozitív együttműködésének is tekinthető. Tagjai között van 21 éves fiatal (Sarah Breiter), és 95 éves aggastyán (Emil Ramsauer) is! Azonban van valami, ami összeköti a hattagú csapatot: rajonganak a zenéért, és hisznek Istenben!

Katharina, Sarah, Emil, Michel, Christoph és Jonas ugyanolyan boldogan játszanak az utcán, mint a templomban, egy börtönben vagy a szövetségi parlament épületében. Most azonban nemzetközi porondon is „örömködhetnek”, méghozzá az Eurovíziós Dalverseny színpadán a svédországi Malmőben!

Csatlakozz, ha kedveled a zenét.


A 95 éves Emil Ramsauer szereplésével egyébként új rekord született a fesztivál történetében: ő a legidősebb zenész, aki valaha is színpadra lépett az Eurovíziós Dalversenyen!

A You and Me című popballadát a svájci közönség választotta ki az ország képviseletére a decemberben rendezett nemzeti döntőn. A fura szerezetek neve, a Takasa szuahéli nyelven azt jelenti, „megtisztulni”, és jól példázza a tiszta életörömöt és a zene szeretetét, amit a zenekar megtestesít. És utal emellett a spiritualitásra is.

Mottójuk „együtt egyek vagyunk”, ami érződik harmonikus előadásmódjukon is, és nem mellesleg összhangban van a verseny idei témájával: „egyek vagyunk”.

A You and Me című dalt a Hitmill Records írta. Fókuszában a mai társadalmakban rejlő feszültségek állnak, amiknek a feloldásához kizárólag a „te és én”, vagyis az egyének közötti kapcsolat vezethet. A csapat szerint fontos, hogy az eltérő generációjú emberek is kijöjjenek egymással, és egységet találjanak a megosztott értékekben. A Takasa ragyogó példája ennek az időtálló és aktuális üzenetnek.

-kiko-

 

[2013.03.23.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu





beszámolók még