2024. július 15. | hétfő | Henrik, Roland nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Ákos - A kezdet előtt: a Karcolatok 20 koncertsorozat főpróbája
Kapcsolódó Kiadványok
Ákos (Kovács Ákos): 2084
Ákos (Kovács Ákos): 2084 Turné
Kapcsolatok
Ákos (Kovács Ákos)

DVD a jövőből - megnéztük az Ákos 2084 turné koncertfilmet

Ákos új dupla DVD-je október 2-án jelent meg, rajta a tavalyi nagy sikerű Arénában adott lemezbemutató koncert teljes anyagával. A DVD egyébként még sok más érdekességet is tartogat nézői számára, teljes műsorideje ugyanis nem kevesebb, mint 4,5 óra hossza. 

A kettes sorszámú lemezen a már korábban a 2084 című albummal egybecsomagolva megjelent tavalyi Sziget koncert kibővített változata szerepel, illetve az albumhoz tartozó videóklipek, videónapló bejegyzések és egy werkfilm is.

Általánosságban az a tapasztalatom, hogy ha olyan koncert felvételét nézem meg később, amelyiken személyesen is ott voltam, akkor magát a koncert igazi élményét már nem kapom vissza. Természetesen mindig jó így visszaemlékezni egy-egy fontosabb momemtumra, vagy jót nevetni a barátokkal, hogy emlékeztek, hogy mekkorát buliztunk ez alatt a dal alatt. Ebben az esetben viszont ez nem így történt. Nem csak a a lemezbemutató sikerült zseniálisra, hanem a  felvétel maga is. Amikor az Uránia moziban megtartott premier est után hazaérkeztem a táskámban a DVD-vel  csak azzal a szándékkal tettem be a lejátszóba, hogy megnézzem működik-e rendesen, illetve belekukkanthassak az extrákba, gondoltam a többit másnapra hagyom. Azonban azon kaptam magamat, hogy a koncertet nézem, már bő 1 órája és nincs is szívem kikapcsolni. 

Csatlakozz, ha kedveled a retro magyar dalokat.

A koncerthangulat, a fantasztikus képek a színpadról, a lézershowról és a hang teljesen magával ragadott. A Kezemet nyújtom, a Lepkegyűjtő vagy a Ne keress többé alatt a szobában pont úgy megállt a levegő, mint anno az Arénában. A Tipikus sztereó, a Mindenki táncol, vagy az 1984 is visszahozta pontosan azt az igazi együtt bulizós, ugrálós érzést, mint azt tavaly decemberben éreztük mindannyian akik ott voltunk a koncerten. Igaz, az Artisták alatt ezúttal nem lett tele a lakás fénylő konfettivel, de a grandiózusság élménye így is megmaradt. A koncert legvégén az Adjon Isten után pedig ugyanúgy azt kívántam, hogy bárcsak újra kezdhetném. A legjobb az egészben, hogy így a DVD segítségével annyiszor élhető újra a tavalyi év – szerintem – egyik legnagyobb  koncertje, ahányszor csak az ember akarja.

Mindazoknak tudom ajánlani ezt a felvételt, akik egy kicsit is szeretik Ákos munkásságát és kíváncsiak rá – függetlenül attól, hogy ott voltak-e ezen az Arénás bulin, vagy nem. A kételyt pedig szeretném újra eloszlatni azokban, akik azt gondolják, hogy egy retro 80-as évekre jellemző zenei és képi világot látnak majd. A dalok hangszerelése valóban idézi a 80-as évek szintipop stílusát, de ennek ellenére ez egy abszolút mai, nagyon modern, kiemelkedően profi produkció minden téren és ahogy Ákos is többször elmondta már korábban, inkább szintirock, mint szintipop.

A DVD anyaga tökéletesen visszaadja és mutatja azt a felmérhetetlen mennyiségű erőfeszítést, amit abba fektettek, hogy a koncert ilyen fantasztikusan sikerülhessen, illetve magán az anyagon végzett rengeteg, pontos munkát is. Élmény volt a koncert és most élmény nézni a róla készült felvételt is.

A kiadvány különleges igényességét és sikerét egyébként mi sem bizonyítja jobban, hogy már pár nappal megjelenése után a kizárólag az iTunes-on elérhető hanganyag került az eladási lista élére először, majd a MAHASZ album/DVD eladási listáján is az első helyre küzdötte fel magát.

Szintén ezen DVD megjelenéséhez kapcsolódik, hogy a Táncolj velem című dalhoz készült új videóklip is a felvétel anyagából került ki.

Ákos idén november és december folyamán Karcolatok című lemeze megjelenésének 20 éves évfordulóját ünnepelve egy visszafogott hangulatú koncertsorozatot ad. A legtöbb helyszínen dupla előadásokat hirdettek meg a nagy érdeklődésre való tekintettel. Budapesten három alkalommal lép fel az új programmal, ezekre az előadásokra minden jegy elkelt az elmúlt hónapokban, de a vidéki városokban is már csak néhány helyre vannak szabad jegyek.

– H.Zsuzsi –

[2013.10.30.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nyolc év után tért vissza Budapestre a Plavi Orkestar
2016 februárja után második alkalommal...

Megnéztük Rod Stewart budapesti fellépését
2024. június 22-én telt házas koncertet adott Rod...

Sting újra Budapesten lépett fel, de a "mesterkurzus" elmaradt
Yungblud felrobbantotta a Parkot
Megnéztük a Total Dance Cabrio fesztivált a Budapest Parkban - képekkel
Szárnyaltunk az A38 hajón a Winger koncerjén
Corey Taylor jött, látott, zúzott, győzött
beszámolók még