Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2019. december 8. | vasárnap | Mária nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Zene.hu
 
 
Kapcsolódó cikkek
Forgatáson szenvedett balesetet a magyar énekesnő
Izgalmas részletek! Vastag Csaba Erdőhegyi Brigivel lép fel
Mészáros Árpád Zsolt": "Negyvenévesen is sokat lehet tanulni"
Balázs Fecóról ezt nem gondoltuk volna
Erről álmodik a fiatal világsztár
Kapcsolatok
Erdőhegyi Brigitta
Mészáros Árpád Zsolt

Erdőhegyi Brigi: "Megtiszteltetés az iskola felkérése"

Az énekesnőt felkérték, hogy a lépjen fel a Montessori iskola fennállásának 10. évfordulóján tartandó ünnepségen, amelyet nagy megtiszteltetésnek tekint. A részletekről maga, Erdőhegyi Brigitta beszélt.

–  Nagyon örültem annak a felkérésnek, ami a VB Style Hair Club-on keresztül érkezett hozzám a Montessori iskola által, amelyben meghívtak, hogy lépjek fel az ünnepségükön.  Az éneklésen kívül ez persze egyfajta segítséget is jelent abban, hogy minél több emberhez eljusson magának az iskolának a létezése és a lényege. – kezdte Brigi a zene.hu tájékoztatását.

–   Ez azért volt számomra  rendkívül inspiráló mert a Montessori egy speciális, egyedülálló módszer alapján működő iskola melynek ideológiájával személy szerint én is mélységesen egyetértek. Hiszek az ember egyediségében, különbözőségében és ennek elfogadásában! Azt gondolom, szebb világot építhetnénk, ha jobban figyelnének az emberek egyéni képességeire, azoknak felfedezésére és elfogadására.  Fontos lenne továbbá, hogy a megszokottól eltérőhöz nagyobb  szeretettel és kíváncsisággal forduljunk. Szerintem akkor szebb világot építhetnénk, amelyben jobban éreznénk magunkat! Az uniformizálódás és ez a fajta felgyorsult eredményorientált, versengő világ, amiben most élünk azt sugallja, hogy a megszerzés és a birtoklás felülírja az alapvető emberi értékeket és jogokat.  Ezt én súlyos zsákutcának érzem! Örömmel tölt el, hogy létezik olyan oktatási módszer, amely szembe megy ezzel, hiszen az ember a legfogékonyabb korszakában – gyerekként – szivacsként szívja magába az őt ért impulzusokat. Amit ilyenkor megtapasztal magából a világból és az abban elfoglalt helyéről, végigkíséri egész életében .A Montessori módszer lényege úgy érzem, tökéletesen egybevág ezzel. – jelentette ki az énekesnő.

Béke Nobel-díjas orvos fejlesztette ki a módszert

Kiemelkedő szerepet kap az egyéni odafigyelés, a személyre szabott foglalkozás és ennek elfogadása. Minden sérült vagy nem sérült gyermeket egyéni képességei és érdeklődése szerint kezelnek,  szeretetteljes elfogadó hozzáállással és légkörrel, amire azt hiszem, minden embernek szüksége van ahhoz, hogy létezni tudjon. Minél több információhoz jutok a Montesorri módszerrel kapcsolatban – amelyet Mária Montessori Béke Nobel-díjra jelölt orvos, filozófus, pedagógus fejlesztett ki a múlt században – annál jobban érzem, hogy megtisztelő és inspiráló az iskola jótékonysági nagykövetévé válni és segíteni a hatékonyságát! – ecsetelte a Brigitta, miről is van szó.

– Örülök, hogy Mészáros Árpád Zsolt is a színpadra lépett és bízom benne, hogy ez a születésnapi rendezvény is segít abban, hogy eljusson a hír azokhoz, akik erre vágynak.

– A szombati fogadtatás a gyermekek és az iskola igazgatónője által mélyen felkavart, bevallom. Tapasztalhattam az egész szellemiségét az iskolának és ez pótolhatatlan, felbecsülhetetlen élményekkel tett gazdagabbá. Új célokra inspirál és csodás emberek jó ügye mellé állására, elköteleződésre sarkall, ami hiszem, hogy mindannyiunk ügye… Megtiszteltetés az iskola felkérése, miszerint legyek a nagykövetük. A válaszom pedig nem is lehetett volna más, mint egy mély és nagyon határozott IGEN! – zárta Erdőhegyi Brigitta, aki ismét megmutatta, hogy amellett, hogy sikeres énekesnő, a szíve is a helyén van és szinte egy percig sem gondolkozik azon, ha jó ügy segítésére kérik fel.  

[2014.04.16.]

Megosztom:

Balázs Fecóról ezt nem gondoltuk volna
Balázs Fecóról ezt nem gondoltuk volna

Bármilyen meglepő, Balázs Fecót a házimunka kapcsolja ki a...

Erről álmodik a fiatal világsztár
Erről álmodik a fiatal világsztár

Új albumával világra szóló sikereket szeretne elérni Ed Sheeran...

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Gitár és Basszusgitár oktatás szolgáltatás » oktatás [2019.12.07.]
Angolból korrepetálást vállalok-online i szolgáltatás » oktatás [2019.12.03.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Fabrik

Dinner show először Magyarországon - képekben
A Kálmán Imre Teátrumban, az egykori pesti...

MegzizZENés és örömzúzás
Színtiszta életünneplés kellő (ön)iróniával, a kinti...

Szétfeszített a rock and roll rugója! – T30 koncert Győrben
„Á, ő, izé, egyáltalán és miegymás …” – Mágnás Miska a Vígszínházban
Hogyha kell egy tánc - musical gála a Művészetek Palotájában
Virágot Algenonnak beszámolóval köszöntjük a Szociális Munka Napjának minden ünnepeltjét!
Megnéztük: Omega koncert volt az Arénában - képekben
beszámolók még