2022. augusztus 15. | hétfő | Mária nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Egy betegség közbeszólt  - MetalWar Fest 2013
Pokolgép jubileumi nagykoncert a Pecsában - jegyek itt
30 éves a Pokolgép - képekkel
Kapcsolatok
Pokolgép

Pokolgép: "teljesül a 30 éves jubileumi időutazás"

Június 7-én igazi metál ünnep lesz a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán, hiszen a magyar rockzene leghíresebb metálzenekara ünnepli fennállásának 30. évfordulóját.

A nagyszabású szuperkoncert a Pokolgép egész eddigi pályafutását és formációit átöleli. A nézők igazi slágerparádéra számíthatnak. A fergeteges koncerten válogatást hallhatunk az elmúlt 30 év legsikeresebb dalaiból. A színpadon a legendás formáció Kalapács József, Kukovecz Gábor, Nagyfi László, Pazdera György, Tarca László, a jelenlegi Pokolgép tagok Z. Kiss Zalán, Kukovecz Gábor, Pintér Csaba, Tóth Attila, Veress Márton. Valamint az est során fellép Paksi Endre, Rudán Joe, Jung Norbert, Szilágyi Ede, akik az elmúlt 30 évben még az együttes tagjai voltak.

A koncert előtt pár nappal Kukovecz Gábort kérdeztük a részletekről:

- Volt már a zenekarnak 25. és 30. éves jubileumi koncertje. A közös nagy zenélést azonban a 31-re sikerült összehozni, a közönség nagy örömére. Miért éppen most?
Jubileumi koncertekre valóban többször invitáltam már régi zenésztársaimat, bár ezidáig közösen csak a 20 éves évfordulón játszottunk így együtt. A mostani jubileumi koncert, ha kicsit megkésve is, de leszerveződött, tekintettel, hogy a koncertet felvállaló és megszervező Besnyő László kiváló tárgyalóképességű szervező (aki egy ilyen volumenű bulit képes is kivitelezni, tárgyalni tud a különböző érdekeket képviselő közreműködőkkel, stb.). Így nemcsak az én, de sokak öröme is teljesül a 30 éves jubileumi időutazás.

Nyomj egy tetsziket, ha szereted a zenét.

- Hogyan lép színpadra a régi és a legújabb Pokolgép?
A 3 órásra tervezett műsor két részre bontható, a második rész a 83-89-es formáció által felvett dalokból (első 4 lemez) áll, melyekből Kalapács Józsi állított össze egy másfél órás blokkot. Az előtte hallható másfél órában, a jelen legénysége, a ki nem csemegézett dalaimból s a többi Pokolgép lemezről válogatott dalokat, alkalmazkodva a meghívott vendégekhez, s a közönségünkhöz.

- Hogyan készültök a nagykoncertre?
A koncertre mindenki teljes erőbedobással készül, többek közt én is, s mivel mindkét műsorfélben zenélek, így a gyakorláson és a próbákon túl az erőnléti állapotomat is tuningolom, hisz 3 órás koncerten nem minden nap vehetek részt. Ehhez erőt ad hitem, hitvallásom.
Talán annyival könnyebb a helyzetem a dalok felelevenítésénél, hogy a koncerten megszólaló dalok 85 % - t én szereztem és írtam, valamint folyamatosan edzésben vagyok, vagyunk, hisz a jelenlegi POKOLGÉP együttessel (Pintér Csaba, Tóth Attila, Z. Kiss Zalán, Veress Márton) évek óta heti kétszer próbálunk. A közös próbákon kipróbáljuk az új ötleteket, s a zenekart építő terveinket beszéljük meg. Természetesen most csak erre a koncertre koncentrálunk. Ezzel párhuzamosan a 83-89-es felállás is gőzerővel dolgozik, s ehhez ebben a hónapban én is csatlakozom. Tekintettel, hogy még a magánéleti munkámban is, tanárként, maximálisan próbálok helyt állni, így jó előre alaposan meg kell tervezni a 24 órát.

- Nagy munkában vagytok, készül az új lemez is. Erről mit lehet tudni?
A június 7- i monstre buli, amit az előzetes tervek (reményeim) szerint CD-re és DVD-re is felveszünk, ha minden jól megy, úgy ez év decemberében boltokba kerül, csakúgy, mint a legfrissebb Pokolgép sorlemez (még egyelőre cím nélkül), valamint a Pokolgép versmegzenésítések, és a "Tiszta szívvel Pokolgép" című szerzői lemezem, melyen új számokon kívül, legkedvesebb szerzeményeimet, éneklem, s vesszük fel barátaimmal.

Zárógondolatként kívánok mindenki számára egy felejthetetlen Pokolgép koncertet, s fogadjátok sok szeretettel arany babérkoszorú díjas költőnk idekívánkozó sorait, a készülő új Pokolgép lemezről:

Születtem, mint bárki más,
Számomra nincs határ,
Fémzenétől mérgezve,
Tudom ki az Istenem,

Rock and roll, így sírtam fel, mint kisgyerek,
Rock and roll, mondtam a lecke helyett,
Rock and roll, ez legyen az utolsó kenet,
Rock and roll, véssétek fejfámra fel,
Álljon a nevem helyett…

zene.hu

[2014.06.03.]

Megosztom:

Egy betegség közbeszólt  - MetalWar Fest 2013
Egy betegség közbeszólt  - MetalWar Fest 2013

Mához egy hétre már lázasan építeni fogják az ország...


	Pokolgép jubileumi nagykoncert a Pecsában - jegyek itt
Pokolgép jubileumi nagykoncert a Pecsában - jegyek itt

A koncertre június 7-én Budapesten a Petőfi...

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Tanulj dobolni a Solaris dobosától szolgáltatás » oktatás [2022.08.15.]
Esküvői és party zenekar, Silver Moon zenekar [2022.07.29.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Eddie Vedder és társai meghódították Budapestet - képekben
Pearl Jam, Papp László Budapest...

Időutazás Leslie Mandokival
2022.07.26-án volt szerencsém a világhírű Leslie Mandoki...

Forró, nyári este a Hooliganssel - képekkel
Megnéztük az EFOTT fesztivál második napját - képekkel
4 év után ismét Judas Priest koncert volt hazánkban - képekben
Ilyen volt a Mozart! musical a Margitszigeten - képekkel
KISS ünnep az Arénában - képekben
beszámolók még