2024. február 24. | szombat | Mátyás nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Pokolgép évzáró koncert a Barba Negrában
Óévbúcsúztató Pokolgép koncert 2011-ben is – képes beszámoló
Ma Kalapács Józsefet ünneplik a Pecsában - jegyek itt
Pokolgép jubileumi nagykoncert a Pecsában - jegyek itt
Pokolgép: "teljesül a 30 éves jubileumi időutazás"
Összeverték a koncerten - megszólal a szervező
Képgalériák
Omen
Pokolgép
Kapcsolatok
Pokolgép
Tóth Attila
Rudán Joe
Kalapács József
Omen

30 éves a Pokolgép - képekkel

2014. június 7-én ünnepelte fennállásának 30. évfordulóját hazánk legendás heavy metal zenekara a Pokolgép. Ezen jeles alkalomból a Petőfi Csarnok szabadtéri színpada előtt gyűlt össze a pokolnép apraja nagyja. Az idei nyár első pokolian meleg hétvégéjén már a délutáni óráktól folyamatosan érkeztek a rockerek, estére teljes teltházat rittyentve a jubilálóknak.

A délutáni közönséget a Words of Blood után a nagy múltra visszatekintő, legendás banda, az Omen szórakoztatta, megalapozva a későbbi parádés hangulatot. Az Omen stílusában és hangulatában is remekül illeszkedett a Pokolgéphez. Érdekesség, hogy a banda első formációjában Kalapács József volt az énekes, aki a Pokolgép után állt be a csapatba, így tehát kapcsolódási pont is van a két zenekar között.

Ezen az estén a 2012-ben alakult jelenlegi felállás állt a színpadon. Az új énekes, Koroknai Árpád nagyszerű, alkatilag és hangilag is remekül illeszkedik a csapatba. Az elő koncerten helyet kaptak olyan klasszikusok, mint a Fagyott világ, és a Padlón vagyok, de újabb szerzemények is elhangzottak. A banda egyébként hamarosan szintén jubileumot ünnepel.  A lehető legjobb választás volt őket felkérni.

További Omen képekért kattints!            


A Pokolgép pontban este hét órakor lépett színpadra. A koncert teljes áttekintést adott a zenekar életművéből. Felcsendültek a legendás dalok, amelyek máig ugyanolyan ütősek, és aktuálisak, mint 30 évvel ezelőtt. Az este másik érdekessége, hogy majdnem az összes zenész és énekes megjelent a 3 és fél órás koncerten, aki valaha a bandában zenélt.

Időutazás jelenből a múltba.  A koncert első felében az együttes jelenlegi felállása robbant be a színpadra.  Tóth Attila remek énekes, többször elképesztő hangokat produkált a koncert alatt, vele valószínűleg a zenekar jövője hosszú időre biztosítva van.

Ez a blokk a viszonylag új, 2000-es években írt dalokat tartalmazta, ezek közül szemezgettek. A jelenről szólt, de már a jövőt is mutatta, hisz a hamarosan megjelenő albumukról is adtak elő egy dalt, sőt olyan különlegesség is helyet kapott, mint a zenekar alapítójának Kukovecz Gábornak a Tiszta Szívvel című József Attila vers megzenésített verziója.

A legújabb Pokolgép első vendége Rudán Joe, aki a bandának 19  évig volt énekese, természetesen nagy ováció kíséretében lépett színpadra. Őt követte Jung Norbert, aki anno 4 évig tépte a húrokat és Szilágyi Ede, a ki 10 éven át püfölte a dobokat a Pokolgépben

A koncert első felét a Hol Van a Szó című számmal zárták, majd rövid átszerelés után színpadra lépett a banda legelső felállása Kalapács Józseffel az élen. Ez a formáció 1984-től 1990-ig zenélt együtt. 

A koncert utolsó felvonása igazi örömzenét jelentett, nosztalgikus visszatekintés volt a legismertebb dalokkal. Végig látszódott Kalapácson, hogy mennyire élvezi, hogy újra a Pokolgéppel zenélhet, történeteket mesélt, és folyamatosan kommunikált a közönséggel. Elhangzottak a legnagyobb klasszikusok, a Pokoli színjáték, az Ítélet helyett, a Háború gyermeke…

További Pokolgép képekért kattints!


Ebben a részben is volt vendég, Paksi Endre személyében, aki Kukovecz Gábor mellet alapító tagja volt az ős Pokolgépnek. 
A közönség teljes extázisban énekelte a jól ismert dalokat, egyszóval totális siker volt ez a zenei ünnep. Az eredetileg három órásra tervezett koncert, végül 22:30-kor ért véget, ebből is látszódott mennyire odatették magukat a fiúk. Végül zárásképpen az este összes résztvevője együtt nyomta el a Jelet és Mindhalálig Rock and Rollt a tomboló közönség.

Középen Led fal, kiváló fénytechnika és ünnepi pirotechnika tette látványossá a jubileumi bulit, szóval e téren sem okoztak csalódást. Látszódott a bandán a lelkesedés, és az, hogy tudják milyen jeles nap ez nekik, a közönségnek pedig élmény volt a sok pokolgépest együtt látni.

Személyes gondolatként hagy jegyezzem meg, jó volt látni, ahogy ezt a nagy tömeget, mennyire összekovácsolja a zene, ez az egyik legszebb tulajdonsága a zene szeretetének, hogy összetartást ad. Remélem a 40. évforduló is ilyen ütősre sikerül majd.

Aki pedig nem szeretne 10 évet várni egy hasonló örömünnepre, az augusztus 23-án, az Agárdi Popstrandon, ami erre az estére Rockstranddá változik, ismét megnézheti a jubileumi Pokolgép produkciót.

Hogyan érezted magad a Pokolgép 30 éves ünnepi koncertjén? VOKS LENT!

Dezső Tamás

[2014.06.09.]

Megosztom:

<b style="mso-bidi-font-weight: normal">Óévbúcsúztató Pokolgép koncert 2011-ben is – képes beszámoló</b>
Óévbúcsúztató Pokolgép koncert 2011-ben is – képes beszámoló

Hagyományaihoz híven a Pokolgép a...

Pokolgép: "teljesül a 30 éves jubileumi időutazás"
Pokolgép: "teljesül a 30 éves jubileumi időutazás"

Június 7-én igazi metál ünnep lesz a Petőfi...

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Hitel ajánlat 48 órán belül (Jelentkezze egyéb [2024.02.06.]
Hitel, pénzügyi segítség és kötvény egyéb [2024.02.02.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

István, a király 40. éves koncertturné - képriport
A Crescendo Music Management...

20 éve mutatták be a Rómeó és Júlia musicalt - képriport
A 2001-es párizsi világpremiert...

Elindult a Tankcsapda 35. éve - képriport  
Ha eddig úgy élt bennünk a Fekete Péter, mint egy "poros darab", akkor most irány a Centrál Színház
Szimfonikus metal est a Barba Negrában 
beszámolók még