Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2020. február 23. | vasárnap | Alfréd nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Fabrik
 
 
Kapcsolódó cikkek
A Tankcsapda fontos bejelentése
Exkluzív! Élet a Tankcsapda kulisszái mögött
Ma Tankcsapda nap - íme a részletek
Sziget 2014: Tankcsapda 25 - képekben
Képgalériák
Tankcsapda-Urai vagyunk a helyzetnek
Kapcsolódó Kiadványok
Tankcsapda: Urai vagyunk a helyzetnek
Kapcsolatok
Tankcsapda

Az új Tankcsapda lemez - Sálálálá, hát ez van!

 Valahogy így szól a Tankcsapda friss lemeze, az Urai vagyunk a helyzetnek, amelyet most a zene.hu hasábjain is bemutatunk az olvasóknak. A zenekar még mindig a színtiszta valóságról beszél! 

Bár valamiféle horror-rajzfilmbe is tökéletesen beillene az új Csapda album borítófotója, ez a zenekar még mindig csak a színtiszta valóságról beszél, vagy éppen énekel. Ezt nyilván lehet sajnálni, és lehet éljenezni. Kinek, hogy esik jól. Hallgatni és megérteni pedig mindkét oldalnak ér.

Lehet ez egy új kötelező?

A beszólás és az igazság ugyanis megszokottan nem amolyan szürke „játszunk valamit” vagy éppen „kéne egy ütős duma” dologként jelentkezik a Tankcsapda életművében, és ezen a lemezen sem. Minden egyes szó, így minden egyes fricska, vélemény, és kritika tökéletesen van tálalva, rokkenrollba burkolva, úgy ahogy annak lennie kell. S ez így nagyon szerethető azt hiszem.

Október 14. óta érhető el országszerte ez a legújabb tíz számos técsé anyag, borítóján a klasszikus, és néha-néha már az unalomig hajszolt három majom továbbgondolt szimbolikájával. Ez az újabb feldolgozás azonban meglepően nem hétköznapi. A debreceni trió újra valami különlegeset dugott a rajongói orra alá.

Persze az is lehet, hogy csak én érzem ezt az egészet amolyan jófajta „manapság ilyen világot élünk” megmondós kritikának. Ha viszont efféleképpen tévednék, akkor mindenkitől elnézést, ám még így is bátran ajánlhatom ezeket a dalokat, ha más nem, egy kisebb fajta utópia hangulatú partihoz. A zene és a szövegek pedig mindenképpen magukkal ragadnak és megmozgatnak. Amolyan „átlagos” vagy „mindennapi” muzsikaként.

Komolyan szól

Egy perc alatt kedvenc lett az album legelső dala a Zene betemet, furcsaképpen főleg a hangulatát tekintve. De hadd' mondjak még legeket: a Sálálá a legfelpörgetősebb, a Vörös rúzs pedig a legvagányabb nótája volt az elmúlt évnek.
Másrészről pedig - igazán komolyra fordítva a szót - mi tagadás, ebben a tizenegy dalban is ízig-vérig hatol, tombol a jól megszokott Tankcsapdás virtus, amit talán amolyan rockzenébe öntött szenvedélynek is hívhatnánk. Egyszóval ez a (kis) lemez azzal mutat újat, hogy olyan maradt, mint a régi - sokak örömére. Tankcsapdás, zúzós, és szexi. Tizenegy szám lélekből, tizenegy szám a vérbeli rocker-triótól.De túlzásba persze nem szeretnék esni, csak azért mert szeretem ezt a zenekart. Nekem bejön a lemez, mert őszinte, mert nem fellengzős, mert arról szól, ami tényleg itt van velünk, amiben élünk.. Szóval ha szükséged van tizenegy különleges pofonra, itt ez a tizenegy új técsé-nóta, hogy legyen min agyalnod pár napig. Vagy éppen csak kikapcsolnod és buliznod. Csak mert olyan fene ismerős az egész, mi pedig talán urai vagyunk a helyzetnek. Vagy mégsem?

– /RQ – 

[2014.11.20.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
turnémanagert keres a Swan 2000 zenekar zenekar [2020.02.18.]
Biztonságos kölcsön magánszemélyek közöt egyéb [2020.02.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu
koncert.lap.hu

Kowalsky meg a Vega az Arénában - képekben
Február 15-én 15 ezer ember volt kíváncsi a...

Megnéztük Janza Kata és Szabó P. Szilveszter önálló estjét
"Ilyen szerelem illik a...

Slipknot 2020: Az összeszedetlenség is belefért Coreyéknak
Megnéztük ABBA Tribute Showt az Akvárium Klubban - képekkel
La Mancha lovagja olvasópróbán jártunk -. képekben
Ilyen volt a Tankcsapda Szilveszter - képes beszámoló
Megnéztük a Charlie koncertet a Barba Negrában
beszámolók még
cdbolt.lap.hu