2022. január 18. | kedd | Piroska nevenapja
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával  
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Két hónap után ismét HitRock - a Rose’n Trogersszel

A július hónap technikai okokból kimaradt a HitRock zenekarnál, ennek következtében, vélhetően nagyobbat üt az augusztusi sörsátras buli. Szokásuktól eltérően ezúttal vendéget is hoznak: elsőként a talányos nevű Rose’n Trogers húzza majd a talpalávalót.

 

Ha hinni lehet az időjósoknak, szerdára visszatér a nyár: ha nem is kúszik 30 fok fölé a hőmérő higanyszála, ahhoz mindenképpen kellemes hőmérsékletet ígérnek, hogy a kiszáradt torkokon leguruljon pár korsó jófajta, hideg sör.

Mindehhez kitűnő muzsika is párosul: 19 órától a Rose’n Trogers zenekar kaparintja meg a színpadot élén azzal az Utassy András gitárossal, aki a Pandorában és a Csiga Sanyi-féle Black Boxban már jócskán bizonyított. Társaival, akik ugyancsak megjárták a hadak útját, ezúttal nem a legjobb P.Box hagyományokat követik, hanem olyan világszerte ismert pop-slágereket bújtatnak rock köntösbe, amelyeket Pink, Lady Gaga, Christina Aguilera, vagy éppen Shakira vitt sikerre. A csinos fronthölgy Magyar Viktória mellett Solymos Ricky és Bökönyi László alkotják a ritmusszekciót. Senki ne ijedjen meg: augusztus 26-szerdán a Sörsátor koránt sem nyáltól csöpögő slágerektől lesz hangos, sokkal inkább a rock dübörgésétől!

A folytatásban az alaposan kiéhezett publikum legnagyobb örömére, két hónap után ismét a 35 éves HitRock mutatja meg, hogyan is szól 2015-ben a rock and roll. Tavasszal megjelent jubileumi albumuk – a koncertfelvételt épp a Városligeti Sörsátorban rögzítették – a MAHASZ eladási listáján az előkelő negyedik (!) helyet birtokolja – tegyük hozzá: megérdemelten! A lemezfelvétel óta ugyan két tagcsere is történt: Somogyi Remig gitáros helyét a nem kevésbé tehetséges Németh Gyuri (Hungarian Pink Floyd Show) vette át, a basszus poszton pedig Mangult Attila (ugyancsak HPS) váltotta Berkes Karcsit.  

A három veterán, aki 1978 tól, kisebb-nagyobb kihagyásokkal tett hitet a rock és a HIT mellett (ebből lett a HitRock J) azóta is időszakos, nagyszabású koncertekkel, végül a 2014-es újjáalakulással a zenekar sorsát „megpecsételve”, őrzi kitartóan a lángot. Továbbra is Mr. Basary énekel, Füchsel Tibor (Füxi) eredeti Hammond orgonán játszik, és a gigantikus mennyiségű különböző dob- illetve ütőhangszereket Pozsonyi Tibor (Finki) kezeli. Hogy hogyan, arról mindenki személyesen győződhet meg augusztus 26-án, szerdán 19 órától a Városligeti Sörsátorban. Ahol egyet sem fizet (hiszen belépődíj nincs), de mindjárt két kiváló zenekart is kap!

-  Hegedűs István -

[2015.08.25.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Mága Zoltán: "Nem várt dolgokhoz kellett alkalmazkodunk"
Dupla, teltházas koncerttel...

Megnéztük: Honeybeast koncert a Barba Negrában - képekkel
Mi lehetne jobb módszer a...

A szerelem és a tehetség illata is ott van az Illatszertárban
Megnéztük: 40 év rock, 40 dal, 40 előadó, Mobilmánia koncert az Arénában - képekkel
beszámolók még