Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2020. február 25. | kedd | Géza nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Fabrik
 
 
Kapcsolódó cikkek
Ákos elindította az Igazán turnéját - képekben a pécsi koncert
Ákos ismét duplára készül
Ákos meghozta az édes döntést - íme az év fagyija 2015-ben
Ismét Ákos koncert az Arénában - jegyek itt
Megérkezett Ákos újdonsága - képek a premierestről
Az egykori és az új tinisztárok csatája
Képgalériák
Ákos Aréna 2015
Kapcsolódó Kiadványok
Ákos (Kovács Ákos): 2084
Ákos (Kovács Ákos): 2084 Turné
Ákos (Kovács Ákos): A katona imája
Ákos (Kovács Ákos): Karcolatok 20 (DVD)
Kapcsolatok
Ákos (Kovács Ákos)

Megnéztük Ákos Még egyszer lemezbemutató koncertjét - képekben

Ákos sűrű programmal lepte meg rajongóit idén. Végigkoncertezte a nyarat, október elején lezárta egyik legsikeresebb turnéját, de a turnézáró előadás időpontja előtt pár nappal már megjelentette új Még egyszer című stúdióalbumát, ami azóta már dupla platinalemez lett, majd novemberben piacra dobta tavalyi nagy sikerű szintén Arénás koncertfilmjét annak hanganyagával együtt.

Ezúttal az új album bemutató koncertjeire került sor az Arénában december 16-án és 17-én. A rengeteg támadás és kritika ellenére ami az utóbbi időben a médiából Ákosra zúdult, a helyszín mindkét nap csordultig telt. Ezúttal kívül az ég és az épület is sötét maradt, nem jelezték fények a koncert közeledését. Helyette most az Aréna belseje lett tele fénnyel, a szó mindenféle értelmében véve. Az az elképesztő mennyiségű és minőségű fénytechnika amit felszereltek azt eredményezte, hogy időről időre tátva maradt az ember szája. De ami talán még fontosabb, a szó átvitt értelmében is fénnyel űztük az éjszakát, a színpadról áradt a szeretet, amiből minden jelenlévő kaphatott bőven. A közönség hangos "VELETEK VAGYUNK" skandálását amely többször is megszólalt a koncert alatt pedig semmi nem nyomhatta el.

A bő 2 óra hosszás műsor törzsét az új album dalai adták, a bulit Ákos a címadó Még egyszerrel indította el. Emellett pár dal a setlistben maradt a nyári turné progamjából, illetve volt néhány akkora meglepetés, hogy becsomagolva a karácsonyfa alá sem fértek volna! Ilyen volt a Hűség című dal amit Ákos már régóta nem tűzött programra, de ezt még tudta tetézni Bonanza szerzeményekkel, A halál dalollal, illetve az általa - mint kiderült - lényegében már elfeledett Nincsen magyarázattal, aminek a közepébe beleszőtte a Minden egyszerű dalban című nótát is, és végül de nem utolsó sorban végre hosszú évek után, az Andante turné óta először újra eljátszotta a Megváltót, ezzel kívánva a közönségnek áldott karácsonyi ünnepeket. Külön élmény volt Bánfalvi Sanyit (dobok) akusztikus gitáron látni játszani az Átölel alatt, illetve Lepe (Lepés Gábor, szintetizátorok) mostmár többször kapott a kezébe basszus gitárt, mint a nyári turnén. A dalok tökéletes megszólalásához a színpadon Hauber Zsolt (szintetizátorok) járult még hozzá.

Mind a hangzás, a színpadkép és a korábban már említett fénytechnika már mondhatni akár, hogy megszokottan világszínvonalú és profi munka volt.

Ákos Aréna 2015

 

Ez a két koncert viszont a kialakult helyzet miatt is nagyon emlékezetessé vált. Ákos elmondta a színpadon és mi, rajongók is éreztük, hogy több dalszöveg más, új, vagy erősebb jelentéssel bírt ezúttal. Ezért aztán voltak nagy összekacsintások, vigyorgások vagy döbbent csendek, amikor leesett az embernek, hogy pontosan miről is éneklünk mi együtt egy idén, 5-10-15-20, vagy akár 25 éve született dalban, ami most annyira vált aktuálissá amennyire csak lehetett.

Különleges koncertek voltak, különleges élményeket adtak: az összetartozás és a hűség érzését. Azt hiszem, hogy minden rajongó nevében bátran mondhatom, hogy nagyon várjuk a következő turnét, az újabb élményeket, hogy újrakezdhessük, vagy leginkább együtt folytathassuk!

H.Zsuzsi

[2015.12.26.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
turnémanagert keres a Swan 2000 zenekar zenekar [2020.02.18.]
Biztonságos kölcsön magánszemélyek közöt egyéb [2020.02.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu
koncert.lap.hu

Kowalsky meg a Vega az Arénában - képekben
Február 15-én 15 ezer ember volt kíváncsi a...

Megnéztük Janza Kata és Szabó P. Szilveszter önálló estjét
"Ilyen szerelem illik a...

Slipknot 2020: Az összeszedetlenség is belefért Coreyéknak
Megnéztük ABBA Tribute Showt az Akvárium Klubban - képekkel
La Mancha lovagja olvasópróbán jártunk -. képekben
Ilyen volt a Tankcsapda Szilveszter - képes beszámoló
Megnéztük a Charlie koncertet a Barba Negrában
beszámolók még