A sztárszakács tuti receptje a szilveszteri házibulihoz
Rózsahegyi Titusz szívesen ad tippeket a szilveszteri házibulik szervezőinek, hogy milyen ételekkel kápráztathatják el barátaikat. A Konyhafőnök című műsorból megismert sztárszakács szerint egyszerűbb fogásokat bárki megtanulhat elkészíteni.
- Bármilyen társasági esemény feldobható egy-egy jó étellel. Különösen akkor, ha a mulatság kora estétől késő hajnalig is eltart. Az ízélmény maradandó emlék, az étkek készítőjét pedig a barátok elismerése illeti – mosolygott az ismert szakácsa, aki az alábbi két recepttel kíván mindenkinek boldog új évet kívánni.
Beluga lencse főzelék, krém sajttal göngyölt kakasmell filével:
-
2 csésze szárított beluga lencse
-
2 csésze szárnyas alaplé
-
1 evőkanál olívaolaj
-
2 zellerszár apróra vagdosva
-
2 sárgarépa vékony szeletekre vágva
-
2 gerezd fokhagyma préselve
-
1 fej vöröshagyma felkockázva
-
1/2 ek. Őrölt bors
-
1/2ek. só
-
1 evőkanál keményitő
-
1 csésze víz
-
néhány db babérlevél, kakukkfű, szegfűbors, petrezselye
-
40 dkg mellfilé
-
20 dkg krémsajt
A hagymát pirítsuk aranybarnára egy kevés olajon!
Adjuk hozzá a lencsét, a fűszereket, és a fokhagymát!
10 percig főzzük, vagy addig, amíg félkemény nem lesz! Közben folyamatosan kóstolgassuk a szemeket! Ha elértük a kellő puhaságot, tegyük bele a zöldségeket és főzzük készre!
Keményítővel sűrítsük, végezetül hintsük meg apróra vágott petrezselyemmel!
Hogy a konyhapult tisztaságát megóvjuk, fólia alatt klopfoljuk ki a hússzeleteket!
Sózzuk, borsozzuk, kenjük meg krémsajttal, majd tekerjük fel!
Jó feszesen csomagoljuk be folpackba helyezzük lobogó vízbe! 16 percig főzzük, majd utána jeges vízben hűtsük le.
Vegyünk elő egy forró serpenyőt és a fóliából kicsomagolt húst pirítsuk kérgesre!
Még egy tuti recept Rózsahegyitől
[2015.12.30.]